עוגת אינגליש קייק קלה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת אינגליש קייק קלה

עוגת אינגליש קייק קלה

יצאה לי עוגה נהדרת שאני לא אחלוק איתכם ? אני אוהבת עוגות פס (אינגליש קייק) אני מכינה אותן בכל הזדמנות.
זה אחד המתכונים שמככב אצלי בתקופה האחרונה. מתכון קלאסי לעוגה טובה ליד הקפה, נתתי טיפ למטה איך להפוך את העוגה לעוגת שיש ואפילו איך להכין אותה פרווה. לפעמים בשביל לפתוח את היום בכיף כל מה שצריך זאת עוגה טובה.

מרכיבים:

2 ביצים
150 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
100 ג' שמנת חמוצה
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
כפית תמצית וניל
210 ג' קמח (כוס וחצי)
כפית וחצי א. אפייה
ממרח שוקולד

הכנות:

  1. 1. לחמם תנור 180 מעלות.

2. להפריד את הביצים להקציף את החלבונים עם הסוכר כשתי דקות במהירות בינונית, להנמיך את המהירות ולהוסיף את החלמונים.

3. להוסיף את השמנת החמוצה והשמן להקציף במהירות נמוכה עד שיש עיסה אחידה.

4. להוסיף את הקמח והאבקת אפייה ולהקציף במהירות נמוכה עד שהבלילה אחידה.

5. להעביר חצי מהעיסה לתבנית משומנת להזליף 2 – 3 פסים של ממרח שוקולד מעל ולהוסיף את החצי השני של העיסה.

6. לאפות כ 30 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, אפשר לוותר על השוקולד, אפשר לערבב שליש מהעיסה עם כף אבקת שוקולית ולהפוך אותה לעוגת שיש,
לפרווה לשים חצי כוס מיץ תפוזים (קרטונים), קמח תופח אותה כמות ובלי הא. אפייה, אם אין תמצית וניל אפשר לשים  כפית סוכר וניל, תבנית עגולה קוטר 18.
לתבנית בקוטר 24 / 26 להכפיל הכל, סוכר כוס ושליש סך הכל.
ממרח שוקולד הכוונה לשחר העולה.

2032 צפיות 80 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת אינגליש קייק קלהעוגת אינגליש קייק קלהעוגת אינגליש קייק קלהעוגת אינגליש קייק קלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

12 תגובות

אווה

ניקי היקרה הכנתי את העוגה לשבת, צ'יק צ'ק תוך חצי שעה הבית התמלא בריח נעים של אפיה. תודה על עוד מתכון פשוט ומוצלח!
(הערה קטנה: התבנית היא של אינגליש קייק, אבל העוגה עצמה היא לא אינגליש קייק כי אינגליש קייק היא עוגה אנגלית עם פירות מסוכרים…)

השב
תמרה

לא הבנתי, אם אני מכינה גרסת פרווה, לא לשים אבקת אפייה בכלל??? זה לא ייצא נמוך ולא אווירי?

השב
תמרה

כי את בעצמך כתבת בהוראות להכנת גרסת פרווה: "לפרווה לשים חצי כוס מיץ תפוזים (קרטונים), קמח תופח אותה כמות ובלי הא. אפייה"

השב
תמרה

ניקי יקרה, סליחה, אבל לא הבנתי. כתוב "קמח תופח אותה כמות ובלי א. אפייה". לפי תגובתך עכשיו אני מבינה שלגרסת פרווה צריך לשים קמח תופח במקום קמח לבן רגיל, נכון? בבקשה תסבירי, כי קצת הסתבכתי עם גרסת פרווה.
ואם אין לי מיץ תפוזים, מה ניתן לשים במקום? מים עם קפה נמס מותר?

השב
ניקי ב

השינוי היחיד לפרווה זה לשים מיץ תפוזים או ריץ באותה כמות מים לא מתאים.

השב
נחמה

אל פחד…ודאי להפריד ביצים, חבל אם העוגה תאבד את האווריריות הראויה לה!!!

השב
אילנה

הפרדת ביצים?? זה מתאים לעוגות מורכבות, עוגה כזאת כייפית, קלילה ותמיד טובה, חבל….:(

השב