עוגת אגוזים וקינמון

עוגת אגוזים וקינמון

עוגת אגוזים וקינמון

עוגת אגוזים וקינמון, "מתי את עושה עוגת אגוזים ? עשיתי לא מזמן אולי עוגה אחרת ? אבל מתחשק לי עוגת אגוזים אולי תכיני ? הדיאלוג הזה מתרחש לעיתים קרובות בין בעלי לביני שמאוד אבל מאוד אוהב עוגות עם אגוזים ומבקש אותן כמה שיותר.

אינגליש קייק / קוגלהוף 18

מרכיבים:

2 ביצים
כוס סוכר
שמנת חמוצה
חצי כוס שמן
כוס קמח תופח
כוס אגוזים גרוסים
חצי כפית קינמון

הכנות:

1. להקציף ביצים, סוכר ושמנת, להוסיף את השמן תוך כדי הקצפה. לערבב את הקמח' קינמון והאגוזים ולהוסיף, להקציף עד שהתערובת אחידה.

2. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 50 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

164 צפיות 13 צפיות היום

עוגת אגוזים וקינמוןעוגת אגוזים וקינמון

גולשים מכינים וממליצים:

יעל : יצא להיט! הכנתי הערב, חיכיתי שיצטנן ועכשיו טעמתי: בכל סוף של ביס הפה נשאר עם טעם של עוד ואי אפשר להפסיק לאכול!!! פשוט מצויינת! אני כבר צרכה לבדוק מה אני מכינה מחר בבוקר כי מעבר לזה כבר לא ישאר מהעוגה הזו כלום לאחר כך..

יהודית : הכנתי את העוגה , יצאה מעולה., טעימה מאוד.

מיכל : "עוגה מאוד טעימה וקלה להכנה!"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

401 תגובות

אירית

שלום ניקי,
זה נשמע לי מטורף לשים 2 כוסות סוכר אם אני מכפילה את הכמות.
חייב כמות כזאת? יש לך תחליף אחר?

השב
הדסה

ניקי אפשר לבטל את השמנת חמוצה או יש משהוו אחר במקום

השב
בלינקיביל

היי ניקי,
האם העוגה הזאת תתאים לתבנית קוגלהוף?
המון תודה!

השב
ענבל אלמליח

איזה מיכל של שמנת חמוצה ?! איזה גודל הכוונה ?!

השב
הילה

שלום ניקי ותודה על כל המתכונים המעולים.
בעיה קטנה, נגמר לי השמן באמצע.
אפשר לשים רבע כוס שמן ורבע כוס חמאה מומסת?
תודה

השב
הילה

כמה קלה, ככה טעימה.
רק יצאה מהתנור ונעלמה..
תודה ניקי

השב
רינת כהן

היי
עשיתי את העוגה בפעם הראשונה ויצאה לי מעולה .
כבר כמה פעמים שאני מנסה שוב ולא יוצאת לי טוב היא נאפת מסביב ובפנים לא למרות שהקיסם יוצא יבש . אני לא מצליחה להבין מה אני עושה לא בסדר .האם את הקמח מערבבבים במיקסר או ידני האם יכול להיות שזו הבעיה .
אשמח לתשובה

השב
רינת

עכשיו שקאתי כמה תגובות קודמות השתמשתי בקמח רגיל בלי אבקת אפיה האם זו הבעיה ???

השב
niki

העוגה חייבת א. אפייה או קמח תופח היא יוצאת דחוסה בלי זה. תאפי על 160 מעלות זה יאריך את הזמן אבל זה יאפה את העוגה מבפנים ולא רק בחוץ. לגבי הערבוב במיקסר כמובן.

השב
מוקה

סורי על השאלה ההזויה, יש תחליף לשמן? אפשר שמן זית או יין או משהו בסגנון?

השב
מוקה

קניתי. אי אפשר שניה בלי..
אני באמצע לעשות אותה וגם את העוגת גזר

השב
חני

זהו אני רשמית מכורה לאתר שלך!
הכנתי וכבר חצי מהעוגה חוסלה…

השב
שרית

היי ניקי,
אין על המתכונים שלך!
אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית חד פעמית עם חור באמצע.. אני צריכה להכפיל כמויות?
שרית

השב
niki

אני לא יודעת מה הגודל, אבל בכללי זאת עוגה קטנה ואם זאת תבנית יחסית גדולה כדאי להכפיל.

השב
Ronit

שלום ניקי אפשר לעשות מעל קרם שוקולד עם אגוזים? אני מתכוונת להוריד את הקינמון כי אנחנו לא אוהבים.. אבל מה את אומרת של הקרם שוקולד עם אגוזים? האם מתאים פה?
מיכל שמנת מתוקה ו-100 ג שוקולד מריר ובפנים אגוזים קצוצים..
תודה

השב
niki

אני אומר ככה אם אתם מאוד אוהבים שוקולד לכי על זה זה נשמע בסדר, לדעתי העוגה לא צריכה קרם אלא א. סוכר בלבד. בקיצור מה שאוהבים.

השב
שני

אין עלייך !! כבר בתנור בכמות כפולה , וגם המאפינס שוקולד פרווה כבר מוכנים 🙂
אגב, אתמול הכנתי את המרק בטטה עם העדשים- וואווו ! בעלי אמר שהכי טעים שאכל אז אמרתי לו ותודה לניקייי 🙂

השב
שושנה

ב"ה
ניקי חביבה.
אני משתמשת באתר שלך המווון ונהנית גם מהמתכונים וגם מהאישיות שמוקרנת דרכם ודרך התגובות.
אני מבקשת לשאול האם ניתן להכניס לעוגה זו אגוזים טחונים במקום גרוסים?
אודה לך.

השב
גיל

היי ניקי
אם אני רוצה להכין בתבנית עגולה 24 אני צריכה להכפיל את הכמות?
מחכה לתשובה אני בהכנות

השב
ortalcl

היי ניקי
הכנתי בעבר ואהבנו מאוד, וכרגע אני מעוניינת להכין שוב, רק שמתי לב שיש לי רק חצי גביע שמנת (השמנת של תנובה הקטנה "חצי מנה"). האם אפשר להכין בכל זאת?
[בדקתי את התחליפים, וגם שמנת מתוקה אני חושבת שנשארה לי חצי חבילה, אפשר לעשות חצי וחצי?]
תודה!

השב