בראוניז שוקולד גבינה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
בראוניז שוקולד גבינה

בראוניז שוקולד גבינה

אחת העוגות שאני הכי אוהבת איזה שילוב נהדר של שוקולד. שכבת שוקולד עסיסית לחה ושוקולדית מעל שכבת גבינה עם שוקולד לבן אין מצב שמישהו יכול לעמוד בפני השילוב הזה זה טעים ויותר מזה.
תחתכו לקוביות קטנות ותנסו לא לגמור את זה כל כך מהר. עוגה חלומית שברגע שהיא נגמרת הולכים להכין עוד אחת…

תבנית 20X30

מרכיבים:

100 ג' שוקולד מריר
100 ג' חמאה
200 ג' סוכר (כוס)
כף סוכר חום בהיר דמררה
2 ביצים גדולות
כף גדושה אבקת שוקולית
140 ג' קמח (כוס)

שכבת הגבינה:
500 ג' גבינה לבנה 9%
100 ג' סוכר (חצי כוס)
כפית תמצית וניל
כף אבקת אינסטנט וניל
2 כפות קמח
100 ג' שוקולד לבן
2 כפות חלב
ביצה

הכנות:

  1. 1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לשבור את השוקולד לקוביות ולשים בקערה, להוסיף את החמאה ולהמיס במיקרו, לערבב עד שהכל אחיד.
להוסיף את הסוכרים לערבב עד שהכל אחיד, לטרוף את הביצים עם מזלג ולהוסיף לשוקולד המומס תוך כדי בחישה מהירה.

3. להוסיף את הקמח ואת האבקת שוקולית ולערבב עד שהכל אחיד, העיסה קצת קשה אבל אפשר להסתדר איתה.

4. לשמן תבנית או לשים נייר אפייה להעביר את העיסה ולשטח באופן שווה.

5. לאפות כ 12 דקות, השכבה העליונה מעט מתקשה.

6. בזמן שהבראוניז בתנור לעבוד בזריזות, לשבור את השוקולד הלבן לקוביות להוסיף כף חלב ולהמיס במיקרו, לערבב עד שהכל אחיד זה לוקח קצת מן עד שהכל אחיד. לערבב בקערה את מצרכי שכבת הגבינה כולל השוקולד.

7. להוציא את הבראוניז מהתנור וישר לשים ערימות של הגבינה בעזרת כף, להתחיל בדפנות ולהתקדם לכיוון האמצע עד שהכל מכוסה, אפשר קצת למרוח שיהיה שווה.

8. להחזיר לתנור ולאפות עוד כ 25 דקות או עד ששכבת הגבינה מתייצבת והאמצע מעט נע.

*9. לקרר ולהכניס למקרר לפחות לכמה שעות ואם אפשר אפילו יותר זה רק עושה לעוגה טוב.

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש בגבינה 5%, ניתן להכין מספר ימים מראש ולשמור במקרר. אפשר להכין בלי השוקולד הלבן למרות שיותר טעים עם השוקולד. אפשר להחליף את החמאה בקצת יותר משליש כוס שמן. ניתן לוותר על הסוכר החום.
כדאי מראש להכפיל כמויות העוגה הזאת מדהימה.

2318 צפיות 3 צפיות היום

בראוניז שוקולד גבינהבראוניז שוקולד גבינהבראוניז שוקולד גבינהבראוניז שוקולד גבינה

בראוניז שוקולד גבינהבראוניז שוקולד גבינהבראוניז שוקולד גבינהבראוניז שוקולד גבינה

גולשים מכינים וממליצים:

חפצי : "הכנתי ליומולדת של אימי כיסוני בטטה ואת הבראוניז הזה ויצא מושלםםםם
היה הרבה אוכל… אבל הם התעלו על כולם קיבלתי המון מחמאות"

תהילה : "כשהחמות מגיעה לשבת, לא לוקחים סיכון 🙂
יצא מ ע ו ל ה!
ובנוסף הכנתי את המוסקה, פשטידת קישואים, סלט חצילים ואורז עם אטריות,
חזרתי ניקי, לאמר לך פשוט תודה!"

שיר : "וואוווו יצא מושלם! התענגתי על כל ביס!"

נעמי : "אפיתי את העוגה ויצא מדהים.
כולם נהנו!"

דנה : "עוגה פשוט מטורפת!!! טעימה שבא לסיים את כל התבנית לבד, עושה את זה שוב ושוב ושוב… וגם החברות כבר ביקשו את המתכון להכין גם! תודה רבה!"

אביגיל : "וואו, וואו, ועוד פעם וואו! תודה"

תגובות

466 תגובות ב "בראוניז שוקולד גבינה"

  הרשם  
עדכן

במה אפשר להחליף את אבקת השוקולית?

מתכון מושלם! העליתי תמונה והמלצתי עליו באמהות מבשלות ביחד בפייסבוק.
קל להכנה וטעים מאוד. הולך פיצוץ עם נס קפה..
תודה על מתכון מעולה!

הי ניקי, מה נשמע? לא הבנתי בסעיף 2 איזה גבינה צריך לפזר אם מערבבים את הגבינה עם הסוכר, ביצה וכו'?

אפשר להכין אותה בתבנית עגולה? אם כן, גודל 26 או 24?

כל השוקולד הלבן נשרף ונהיה גושים. מה לעשות??

הי ניקי,מה אפשר לשים במקום 2 כפות קמח שיהיה כשר לפסח?

עוגה מדהימה וטעימה מאוד. אבל אפיתי אותה בתבנית פיירקס והבסיס נדבק לי לתבנית וקשה מאוד לחץ חתיכה ממנה. יש פיתרון??? תודה.

עוגה מעולה! קוצרת כ"כ הרבה מחמאות! תודה רבה.

ניקייייי אין עלייך בעולם!! שמה את כל השפים בכיס הקטן של הסינר 😉
גיליתי עלייך יום אחד כששאלתי את אחותי אייך מכינים משהו מסוים והיא אמרה לי תרשמי ניקי ב ולא הבנתי מה היא רוצה… אבל בדקתי… ו… התמכרתי…
תודה ענקית בשם כוללללם ובעיקר ממני…
ו..ד"א מתכון מהמם הכנתי אתמול ונגמר! קל וטעים!!

היי ניקי,
לאחר לילה במקרר, פרסתי פרוסה. בנעיצת המזלג נפרדה שכבת השוקולד משכבת הגבינה. מדוע ואיך למנוע זאת?

היי ניקי,
בפעם הראשונה שהכנתי את העוגה, כשמזגתי את תערובת הגבינה, שכבת השוקולד נשברה, והגבינה נכנסה לתוכה. זה כמובן לא פגם בטעם, אבל ביאס אותי.
בפעם השנייה שאפיתי את העוגה, מזיגת תערובת הגבינה עברה חלק, אבל אח"כ כשבאתי לאכול פרוסה (אחרי לילה במקרר), עם נעיצת הכפית שכבת הגבינה נפרדה משכבת השוקולד (כאילו התרוממה משכבת השוקולד בשלמותה..). אני מבינה שכנראה אפיתי את הבראוניז יותר מידי ועל כן הגבינה לא התחברה לשוקולד.
איך אתפוס את הרגע המתאים להכניס את תערובת הגבינה מבלי שתערובת השוקולד תקרוס, אך מצד שני שלא תהיה אפויה מידי?

היי ניקי
שכחתי לקנות תבנית מתאימה.
יש לי רק תבנית גודל סטנדרט 32×26 או 20×25
מה יכול לעזור לי מבין השתים אם בכלל?

היי ניקי,יש לי שאלה קצת מוזרה,אני רוצה להכין לבת שלי ליומולדת עוגה בצורת קיטי.האם העוגה נחתכת בקלות?

1 8 9 10