רולדת ספוג בטעם של פעם

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
רולדת ספוג בטעם של פעם

רולדת ספוג בטעם של פעם

יש כל כך הרבה סוגי עוגות היום המבחר ענק לא יודעים מה לבחור וכולה מה רציתי ? משהו טעים ליד הקפה לא ביג דיל.עם כל העוגות שאני מכינה ואני מכינה המון עוגות אני מוצאת את עצמי חוזרת לעבר לעוגות שאכלתי בתור ילדה.
אז זה היה נחשב למשהו מדהים הייתי אוכלת לאט לאט שלא יגמר כי כולם רצו לאכול מהעוגה הזאת, יש לי הרבה זכרונות טובים ממנה.  אחת ל.. אני מכינה  אותה לילדים ומתלהבת יחד איתם כי היא באמת טעימה מאוד.

לרולדה קטנה (חצי מהכמויות) תבנית בגודל 24X24
לרולדה גדולה תבנית אפייה של התנור הגדולה

מרכיבים:

4 ביצים מופרדות
2 כפות שמן
100 ג' סוכר (חצי כוס)
80 ג' קמח (חצי כוס + כף)
כפית תמצית וניל

קרם:
שתי שמנת מתוקה
אינסטנט וניל
חצי כוס חלב

הכנות:

1. להקציף חלבונים כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר באיטיות ולהקציף לקצף יציב.

2. לטרוף חלמונים שמן ותמצית וניל ולקפל אל הקצף. בסוף להוסיף את הקמח בקיפול.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה לצקת את הבלילה לשטח באופן שווה.

4. חום בינוני 180 מעלות כ 14 דקות או עד שהעוגה זהובה. כשהעוגה יוצאת מהתנור לגלגל אותה עם הנייר אפיה, ליצור רולדה גדולה לקרר כשעתיים. עוד דרך לחלק את הבלילה לשניים ואז יש שתי רולדות קטנות.

5. לפתוח בעדינות את הגילגול להקציף את מצרכי הקרם ולמרוח על הרולדה לגלגל שוב ולמרוח על הצד החיצוני. לקשט איך שרוצים.

 

10344 צפיות 29 צפיות היום

 

SN855787

SN855790

SN855794

תגובות

315 תגובות ב "רולדת ספוג בטעם של פעם"

  הרשם  
עדכן

הי ניקי,
אני רוצה לעשות רולדות הפוכות: עוגה כהה וקרם בהיר. עוגה בהירה וקרם כהה וששניהם יהיו פרווה.
מה לשים בכל אחד מהם?
תודה רבה

היי ניקי
רוצה להכין פרווה. במה להחליף את החלב?

היי ניקי,
אני מאוד רוצה להכין קאפקייקס וניל עם קצפת קרמית. את חושבת שאוכל להשתמש בבלילה לקאפקייק ובקרם לטופ?

היי ניקי, אני רוצה להכין את הרולדה עכשיו ולמלא בקצפת בבוקר. זה יהיה בסדר? אם כן, להשאיר על
השיש או להכניס למקרר והאם להשאיר עם המגבת?
תודה רבה!

היי ניקי מתחשק לי להוסיף לקצפת שוקולד לבן. תוכלי לומר לי איך אני עושה את זה? זא מומס שיצא לי בסוף כמו מין קרם שוקולד לבן..תודה!

הי ניקי, תודה על כל המתכונים ההשקעה והנתינה שלך! מעריכה מאוד!
הבת שלי מאוד אוהבת את הרולדה הזו ורוצה שאכין לפסח. האם ניתן להמיר את הקמח הקמח מצה לעוגות?
אם אכין עכשיו, האם העוגה תהיה טעימה בערב? לרוב הכנתי יום לפני…
תודה

1 17 18 19