רולדת ספוג בטעם של פעם

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
רולדת ספוג בטעם של פעם

רולדת ספוג בטעם של פעם

יש כל כך הרבה סוגי עוגות היום המבחר ענק לא יודעים מה לבחור וכולה מה רציתי ? משהו טעים ליד הקפה לא ביג דיל.עם כל העוגות שאני מכינה ואני מכינה המון עוגות אני מוצאת את עצמי חוזרת לעבר לעוגות שאכלתי בתור ילדה.
אז זה היה נחשב למשהו מדהים הייתי אוכלת לאט לאט שלא יגמר כי כולם רצו לאכול מהעוגה הזאת, יש לי הרבה זכרונות טובים ממנה.  אחת ל.. אני מכינה  אותה לילדים ומתלהבת יחד איתם כי היא באמת טעימה מאוד.

לרולדה קטנה (חצי מהכמויות) תבנית בגודל 24X24
לרולדה גדולה תבנית אפייה של התנור הגדולה

מרכיבים:

4 ביצים מופרדות
2 כפות שמן
100 ג' סוכר (חצי כוס)
80 ג' קמח (חצי כוס + כף)
כפית תמצית וניל

קרם:
שתי שמנת מתוקה
אינסטנט וניל
חצי כוס חלב

הכנות:

1. להקציף חלבונים כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר באיטיות ולהקציף לקצף יציב.

2. לטרוף חלמונים שמן ותמצית וניל ולקפל אל הקצף. בסוף להוסיף את הקמח בקיפול.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה לצקת את הבלילה לשטח באופן שווה.

4. חום בינוני 180 מעלות כ 14 דקות או עד שהעוגה זהובה. כשהעוגה יוצאת מהתנור לגלגל אותה עם הנייר אפיה, ליצור רולדה גדולה לקרר כשעתיים. עוד דרך לחלק את הבלילה לשניים ואז יש שתי רולדות קטנות.

5. לפתוח בעדינות את הגילגול להקציף את מצרכי הקרם ולמרוח על הרולדה לגלגל שוב ולמרוח על הצד החיצוני. לקשט איך שרוצים.

 

21870 צפיות 93 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

SN855787

SN855790

SN855794

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

336 תגובות

אנה

ניקי נראה מעולה! ממש כמו פעם.

מבסיס לעוגת ספוג קנוי – גם אפשר לעשות? אם מרטיבים אותה קצת?

ושאלה נוספת, אם אני רוצה לאפות בצק עלים (בצורת קונוסים) בטוסטר אובן – זה אפשרי או שהם יישרפו? זהטוסטר אובן שמפיק פשטידות מצויינות ועוגיות מעולות אבל לא מכירה בצק עלים ומה הוא דורש.

השב
ניקי ב

לא אי אפשר. אין לי תשובה ודאית מה שכן תכיני ותעקבי ותוציאי בזמן, אם בדרך כלל הוא אופה טוב אני לא רואה בעיה.

השב