פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

הפאי לימון הזה ממכר! השילוב של חמוץ מתוק משגע טעים ברמות. בצק פריך שכבה לימונית מעל ובסוף מרנג, זה פאי לימון מושלם ביותר המלצה חמה. עוד לא הלכתם להכין ?

תבנית 24

מרכיבים:

150 ג' חמאה קרה
100 ג' סוכר (חצי כוס)
240 ג' קמח (2 כוסות פחות 4 כפות)
חלמון

מלית:
4 חלמונים
150 ג' סוכר
לימון
2 כפיות גרידת לימון
2 כפות גדושות קורנפלור
כוס וחצי מים

מרנג:
100 ג' סוכר (חצי כוס)
4 חלבונים

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק לקרר כשעה. לרדד לעלה להניח בתבנית לחתוך שאריות להקפיא לחצי שעה ולאפות אפייה עיוורת.

2. לחמם כוס מים במחבת לערבב חצי כוס מים שנותרה וקורנפלור עד שהכל אחיד וללא גושים להוסיף למחבת ולבשל כמה דקות תוך כדי עירבוב עד שמסמיך, לקרר כ 5 דקות.

3. להקציף חלמונים וסוכר עד שנוצר קרם סמיך להוסיף את מיץ הלימון ואת הגרידה להקציף עד שהכל אחיד להוסיף את המים והקורנפלור ולהקציף עוד שתי דקות.

4. לצקת את הבלילה על הבצק, לחמם תנור ל 150 מעלות ולאפות כ 35 – 40 את הפאי הבלילה מתייצבת כמעט לגמרי.

5. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב חזק להזליף / למרוח על הפאי לשים את התנור על 180 מעלות את הפאי לשים בחלק העליון ולאפות כמה דקות (לשים לב!) המרנג מזהיב אז להוציא. להקפיא לכמה שעות.

אפייה עיוורת:
על הבצק להניח נייר אפיה או נייר כסף למלא את הנייר בקיטניות, אני משתמשת בשעועית, לפזר שיכסה את כל התבנית באופן שווה. לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ 10 דקות להוריד את הנייר עם הקיטניות ולהמשיך לאפות עוד כמה דקות עד שהבצק מזהיב.

נפלא!

852 צפיות 88 צפיות היום

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

מירי : "עשיתי את הפאי בסופהשבוע האחרון. זה הפאי היחידי שהזכיר לי טעם בלתי נשכח של סבתי ז"ל שהיתה מכינה את הפאי הזה. היחידה שהצליחה להגיע לכמעט אותו טעם היא קונדיטוריה מוכרת שלא אזכיר את שמה.. המתכון שלך עולה פי כמה על אותה קונידטוריה. שאפו!!! כנ"ל עוגת הטורט עם הקצפת והתותים שהקדשת לסבתך ז"ל. גן עדן אמיתי. באמת תודה ניקי""

שני : "תודה רבה לך על המתכון המוצלח הזה ועל עוד רבים וטובים,כול מתכון שלך יוצא לי מעדן:)"

נוי : "רק רציתי לפרגן, הכנתי אתמול והוא פשוט מדהים! יצא יפה וגם כלכך טעייםם. לא כלכך חובבת פאי לימון, אבל הכנתי בשביל הבן זוג ואפילו אני אהבתי. השילוב בין החמיצות של הלימון למתיקות פשוט מושלם-לא כדאי לשנות כלום בכמויות!
ובלי קשר, כל המתכונים שלך מדהימים! עושה חשק להכנס ולבשל…
תודה לך!"

דבורה : "אני כבר מכינה את הפאי פעם שנייה!!!
הוא קצר מחמאות רבות"

שירלי : "יצא מושלם (כרגיל… כמו כל המתכונים שלך…) תודה רבה רבה!!!!:

רייזל : "בעלי ביקש שפעם הבאה אני אכין שניים :-)"

שרה : "הכנתי לחג יצא מדהים! ברגע שהגיע לשולחן נגמר,
תודה רבה."

לימיצ : "באתי להתלונן! אני מוזמנת לארוחת ערב אצל שף חובבני פעם בחודש בערך מזה כשנתיים. לפני מעל שנה הבאתי את הפאי לימון,כי השף לא מכין קינוחים, ומאז אני
1. מוזמנת כל הזמן
2. לא פותחים לי את הדלת אם אין בידי את הפאי לימון שלך!!
להערכתי הכנתי אותו לפחות.. 12-15 פעמים בשנתיים האחרונות. הוא תמיד יוצא מושלם. לי נמאס כבר,אבל זה לא מענין אף אחד;) אני מנסה לפתות עם כל מיני קינוחים אחרים ושום כלום. רק את "זה" הם רוצים
בפעם האחרונה שהוזמנתי ההתרעה היתה קצרה מדי,אז קנינו פאי לימון בקונדיטוריה נחשבת ברמת השרון…..
הפאי התקבל,אבל בעיקום אף, מחר אני מוזמנת שוב והפאי שלך בתהליך הכנה:)"

יעל : "יצא טעים בטירוף!"

להגיב על משתמש אנונימי (לא מזוהה) לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

565 תגובות

נופר

ניקי שבוע טוב
הפאי מדהים בטעמו וביופיו
אני מכינה אותו ואת הפאי שוקולד בקביעות
תודה על מתכונים מעולים!
אפילו צרפתי לך תמונות למייל (-:

השב
Jay

ניקי שלום

יש אפשרות להכין את הקלתית מפתי בר גרוס עם חמאה במקום בצק?

השב
אודליה

פעם ראשונה שאני בכלל מעזה להכין פאי לימון. הכנתי לאמא שלי שזה הקינוח האהוב עליה בעולם. מוכרחה להודות שהיה מאתגר להכין אבל עכשיו אכלנו מהקפאה ויצא מעדן. אמא שלי טרפה והתמוגגה…

השב
חדוה

היי ניקי, האם אפשר להכין את הפאי יום או יומיים מראש ולשמור במקרר? אני שואלת מכיוון שבעבר כשהכנתי עוגות עם מרנג – כשהכנסתי למקרר למחרת המרנג היה רטוב ובלתי אכיל. תודה!!

השב
niki

אני מציעה שאם את יודעת שלא אוכלים תקפיאי זה נשמר נהדר.

השב
חדוה

המון תודה על התשובה המהירה!
אם אני מתכוונת להגיש בשבת בצהריים, את ממליצה לי לעטוף, להקפיא מראש ולהפשיר בחוץ נניח משבת בבוקר? המרנג בטוח לא יתרטב?
שוב תודה.

השב