פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

הפאי לימון הזה ממכר! השילוב של חמוץ מתוק משגע טעים ברמות. בצק פריך שכבה לימונית מעל ובסוף מרנג, זה פאי לימון מושלם ביותר המלצה חמה. עוד לא הלכתם להכין ?

תבנית 24

מרכיבים:

150 ג' חמאה קרה
100 ג' סוכר (חצי כוס)
240 ג' קמח (2 כוסות פחות 4 כפות)
חלמון

מלית:
4 חלמונים
150 ג' סוכר
לימון
2 כפיות גרידת לימון
2 כפות גדושות קורנפלור
כוס וחצי מים

מרנג:
100 ג' סוכר (חצי כוס)
4 חלבונים

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק לקרר כשעה. לרדד לעלה להניח בתבנית לחתוך שאריות להקפיא לחצי שעה ולאפות אפייה עיוורת.

2. לחמם כוס מים במחבת לערבב חצי כוס מים שנותרה וקורנפלור עד שהכל אחיד וללא גושים להוסיף למחבת ולבשל כמה דקות תוך כדי עירבוב עד שמסמיך, לקרר כ 5 דקות.

3. להקציף חלמונים וסוכר עד שנוצר קרם סמיך להוסיף את מיץ הלימון ואת הגרידה להקציף עד שהכל אחיד להוסיף את המים והקורנפלור ולהקציף עוד שתי דקות.

4. לצקת את הבלילה על הבצק, לחמם תנור ל 150 מעלות ולאפות כ 35 – 40 את הפאי הבלילה מתייצבת כמעט לגמרי.

5. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב חזק להזליף / למרוח על הפאי לשים את התנור על 180 מעלות את הפאי לשים בחלק העליון ולאפות כמה דקות (לשים לב!) המרנג מזהיב אז להוציא. להקפיא לכמה שעות.

אפייה עיוורת:
על הבצק להניח נייר אפיה או נייר כסף למלא את הנייר בקיטניות, אני משתמשת בשעועית, לפזר שיכסה את כל התבנית באופן שווה. לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ 10 דקות להוריד את הנייר עם הקיטניות ולהמשיך לאפות עוד כמה דקות עד שהבצק מזהיב.

נפלא!

858 צפיות 94 צפיות היום

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

מירי : "עשיתי את הפאי בסופהשבוע האחרון. זה הפאי היחידי שהזכיר לי טעם בלתי נשכח של סבתי ז"ל שהיתה מכינה את הפאי הזה. היחידה שהצליחה להגיע לכמעט אותו טעם היא קונדיטוריה מוכרת שלא אזכיר את שמה.. המתכון שלך עולה פי כמה על אותה קונידטוריה. שאפו!!! כנ"ל עוגת הטורט עם הקצפת והתותים שהקדשת לסבתך ז"ל. גן עדן אמיתי. באמת תודה ניקי""

שני : "תודה רבה לך על המתכון המוצלח הזה ועל עוד רבים וטובים,כול מתכון שלך יוצא לי מעדן:)"

נוי : "רק רציתי לפרגן, הכנתי אתמול והוא פשוט מדהים! יצא יפה וגם כלכך טעייםם. לא כלכך חובבת פאי לימון, אבל הכנתי בשביל הבן זוג ואפילו אני אהבתי. השילוב בין החמיצות של הלימון למתיקות פשוט מושלם-לא כדאי לשנות כלום בכמויות!
ובלי קשר, כל המתכונים שלך מדהימים! עושה חשק להכנס ולבשל…
תודה לך!"

דבורה : "אני כבר מכינה את הפאי פעם שנייה!!!
הוא קצר מחמאות רבות"

שירלי : "יצא מושלם (כרגיל… כמו כל המתכונים שלך…) תודה רבה רבה!!!!:

רייזל : "בעלי ביקש שפעם הבאה אני אכין שניים :-)"

שרה : "הכנתי לחג יצא מדהים! ברגע שהגיע לשולחן נגמר,
תודה רבה."

לימיצ : "באתי להתלונן! אני מוזמנת לארוחת ערב אצל שף חובבני פעם בחודש בערך מזה כשנתיים. לפני מעל שנה הבאתי את הפאי לימון,כי השף לא מכין קינוחים, ומאז אני
1. מוזמנת כל הזמן
2. לא פותחים לי את הדלת אם אין בידי את הפאי לימון שלך!!
להערכתי הכנתי אותו לפחות.. 12-15 פעמים בשנתיים האחרונות. הוא תמיד יוצא מושלם. לי נמאס כבר,אבל זה לא מענין אף אחד;) אני מנסה לפתות עם כל מיני קינוחים אחרים ושום כלום. רק את "זה" הם רוצים
בפעם האחרונה שהוזמנתי ההתרעה היתה קצרה מדי,אז קנינו פאי לימון בקונדיטוריה נחשבת ברמת השרון…..
הפאי התקבל,אבל בעיקום אף, מחר אני מוזמנת שוב והפאי שלך בתהליך הכנה:)"

יעל : "יצא טעים בטירוף!"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

565 תגובות

סמדר

1. כמה מיץ לימון? מלימון שלם גדול ?
2. אפשר חלב או שמנת מתוקה במקום מים?

השב
niki

לימון בגודל בינוני
אני הכנתי עם מים, אין לי תשובה לגבי השאר.

השב
נועה

היי ניקי. בוקר טוב
האם אפשר להכין את הבצק עם קמח מחיטה מלאה?
תודה 🙂

השב
niki

בוקר טוב
אין לי תשובה טובה, מחצית מכמות הקמח אפשר להחליף במלא, אולי תצטרכי מעט נוזלים.

השב
שיר

היי ניקי, אני באמצע להכין את הפאי ונתקלתי בשתי שאלות,
בטח את לא ממש פנויה/ ישנה כבר- אבל אנסה!

דבר ראשון- הבצק יצא לי נורא דביק- הוא אמור להיות כזה? או שאולי חסר לי קמח?

דבר שני- גודל התבנית: יש לי עגולה בקוטר של 26, ומלבנית קטנה (חדפ) בגודל 17X22.. איזו עדיפה לדעתך?

המון תודה את פשוט מדהימה!

השב
שיר

כשאני חושבת על זה מה ששיניתי מההוראות שלך, זה שהמסתי את החמאה במיקרו לפני שערבבתי עם הקמח וכו'- יכול להיות שבגלל זה הבצק יצא ככה?

השב
שיר

אוקיי, אז בסוף הסתדרתי- הכנתי את הפאי- ורק חזרתי לעדכן שיצא פשוט מעולה!!! טעם כל כך עשיר, איזה כיף! 🙂
הבצק טיפה נשרף לי, כי השארתי אותו בהתחלה כמה דקות יותר מידי בתנור, אבל זה לא נורא, עדיין טעים בטירוף!

תודה רבה רבה ניקי יקרה!

השב
חני

היי ניקי

הכנתי את הבצק שניה לפני שמכניסה למקרר רוצה לוודא:
הוא יצא מאוד פירורי, כזה שאם אני מהדקת אותו לדפנות הקערה הוא מתהדק אבל לעשות ממנו כדור זה קשה. להוסיף משהו? אולי החלמון היה קטן?
או שהקירור ימצק אותו?
אשמח לתגובתך..

תודה רבה 🙂

השב
חני

את נהדרת עם המענה המהיר הזה !
תודה הסתדר 🙂

מבטיחה לעדכן בתוצאות..

השב
עינב

היי ניקי הפאי כבר המון זמן בתנור והוא לגמרי נוזלי יש עליו שכבה שטיפה התקשתה אבל מבפנים הכל נוזלים. עדיתי הכל לפי המתכון?? הוא נראה לך אבוד??

השב
לילך

הי ניקי,
עשיתי את עוגה לפי הוראות שלך היא זה אמור לה קצת רך עכשיו אני מכניסה למקפיא לשעתיים ,אני מקווה שזה התייצב כמו שצריך עשיתי אותו לכבוד יום הולדת של אחותי.
עוגה נראת סוף הדרך מחזיקה אצבעות גם בפנים.

השב
לילך

הי ניקי,
השאלה שלי אם מילוי של פאי לא הכי יציב גם אחרי 40 דקות ושמתי מעליו את מרנג ועכשיו עוגה במקפיא איך חושבת שזה יציב כמו שצריך לעוד שעתיים (זה במקפיא כבר שעה).

השב
niki

למה הוא לא היה יציב ? את צריכה לאפות עד שהוא כמעט מתייצב ורק אז להוציא
תני לו עוד שעה.

השב
niki

אין דבר כזה מחבת חמה לערבב וזה מסמיך.
זה טבעו של הקורנפלור.

השב
פרידה

הי ניקי,
עשיתי בצק אבל במקום חלמון שמתי חלבון. הבצק כבר שעה במקרר, כדאי לעשות משהו? או שזה יצליח גם כך?
תודה,
פרידה

השב
פאידה

הי ניקי,
אין לי תבנית פאי. יש לי מספר תבניות חרס מלבניות. לאיזה גודל היית מתרגמת את התבנית פאי?
תודה,
פרידה

השב
הדר

היי ניקי! יצא מעולה. אני מכינה את זה למחר בצהריים, האם זה בסדר להשאיר את זה במקפיא לכל הלילה? תודה

השב
שלומית

ניקי היקרה
הייתי חייבת להגיב לאור התגובות על הפאי לימון ולומר שהכנתי אותו והוא יצא מושלם תודה תודה סוף סוף מלית שמצליחה להתגבש בדיוק במידה הנכונה

השב
שירה

היי ניקי! לא התאפקתי והכנתי למרות שאין לי זמן להקפיא.. עכשיו הפאי בתנור, כשאסיים איתו אגיע למקרר רק בסביבות 5-6 בערב (אהיה בדרכים) ואז יהיה לפאי איזה שעתיים עד שיאכלו אותו. האם להשאיר בחוץ? במקרר? במקפיא בשעתיים הללו? תודה רבה!!

השב
שירה

ניקי, אני לא יודעת מה קרה… הבלילה לא נהייתה מוכנה אז הורדתי את החום זה עדיין לא עזר ואז כיסיתי בנייר כסף פשוט גלש החוצה… פאי כבר לא יהיה היום 🙁 אוףף סתם רציתי לשתף. עשיתי הכל לפי ההוראות אולי התנור, לא יודעת..

השב
שירה

עברתי כמה פעמים… באמת שעשיתי הכל לפי ההוראות… נראה לי שאם לא הייתי מכסה זה היה נהייה מתישהו למרות שזה היה איזה שעה וחצי בלי כיסוי. אם יהיה לי אומץ אנסה מתישהו שוב..

השב
איילת

תודה רבה על המתכון. לקח לי כמה שעות הכנה ועכשיו סיימתי. בהמתנה שהעוגה תצטנן ואכניס אותה להתייצבות במקפיא. אגב, כמה שעות מומלץ להקפיא? יש לי אורחים בעוד שלוש שעות.. מקווה שיצא טעים 🙂

השב
גלית24

היי ניקי, בטעות הוספתי כוס מים לבלילה של הקרם, להוסיף עוד קורנפלור או חלמון?

השב
niki

אין לי מושג גלית, איך יצא שהוספת כוס מים ?
תנסי לבשל שהם התאדו ואולי להכפיל כמויות, אני מקווה שיצא לך טוב

השב
מאיה

ניקי, ממש הקפדתי על ההוראות אבל משהו השתבש במלית: אפיתי אותה 40 דקות ונגעתי עם האצבע וראיתי שיציבה.כששמתי את המרנג ואפיתי אותו בחלק העליון של התנור המלית שוב התנזלה לי…:( המרנג התחיל לשחות ….. קיוויתי שההקפאה תעזור אבל לא… והיה ריח של ביצים לא מבושלות. זרקתי… איפה טעיתי? וכמה לימון צריך לשים במלית ( שמתי מיץ מלימון גדול אחד)?

השב
niki

אני לא יודעת מה לומר לך, תקראי את הוראות שוב, תנסי לבדוק מה התפקשש בדרך.
אולי לא אפית מספיק ורק החלק העליון היה מוכן והפנים לא.

השב
מיטל

הי ניקי תודה על המתכונים המוצלחים, שאלה לגבי הפאי לימון …כמה לימון לשים במלית ? תודה רבה ושבת שלום

השב
מאיה

היי ניקי!
קודם כל , אני נהנית מאוד מהאתר שלך, תודה רבה ! אין מתכון שלא יוצא מעולה 🙂
השאלה שלי: חייבים להקפיא את העוגה בסוף? מה זה מוסיף?

השב
נורית

הבצק לא יוצא בצק. חסרים נוזלים. צריך עוד חלמון ועוד מעט מים. במלית כתוב לימון. למה הכוונה? כמה מיץ לימון? בקיצור חסרים דיוקים. התחלה מאכזבת.

השב
niki

הבצק מעולה הכל טוב איתו ולא חסר כלום, תבדקי כמויות תראי שעבדת בסדר.
אולי כדאי לקרוא תגובות של כאלה שהכינו, לא צריך לפסול או להתייאש כל כל מהר.

השב