עוגיות טחינה פרווה

עוגיות טחינה פרווה

עוגיות טחינה פרווה

באחד הימים מצאתי סיפרון עם מתכונים ישנים שאחת הדודות מהמשפחה אספה.
מכירים את הספרים עם כתמי האוכל ? בקושי רואים את הכיתוב שדהה מרוב השימוש. מצאתי שם מתכון לעוגיות טחינה ואפילו על בסיס שמן שזה בכלל נהדר, הייתי חייבת להכין יצא נפלא עוגיות משגעות אחת אחת פשוטות קלות וטעימות.
ההכנה קלי קלות ומקבלים יופי של עוגיות.

50 עוגיות

מרכיבים:

2 ביצים
200 ג' סוכר (כוס)
חצי כוס טחינה גולמית
100 מ"ל שמן (שליש + 2 כפות)
2 כפיות סוכר וניל
2 כפיות סירופ מייפל
360 ג' קמח (2 וחצי כוסות + כף נוספת)
2 כפיות אבקת אפייה

הכנות:

  1. 1. לטרוף כמה שניות את הביצים סוכר וניל והסוכר עם מזלג, להוסיף את הטחינה לערבב לעיסה אחידה ולהוסיף את השמן.

2. להוסיף את המייפל תוך כדי ערבוב ובסוף את הקמח והאבקת אפייה.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. ליצור כדורים (משקל 16 – 18 ג') לסדר בתבנית עם נייר אפייה עם רווח בין עוגייה לעוגייה.

*5. לאפות 10 דקות העוגיות מזהיבות בתחתית, לצנן.

כדאי לדעת ש…
השתמשתי בטחינה שהייתה יחסית קשה ולא נוזלית, טחינה נוזלית כדאי לקרר את העיסה כ 30 דקות לפני שמתחילים להכין עוגיות. ניתן להכין שלושה ימים קודם ולשמור בקופסא על השיש.
ניתן להחליף את המייפל בדבש או לוותר בכלל,  הטחינה גולמית כלומר לא טחינה מוכנה. את הסוכר וניל ניתן להחליף בתמצית וניל אותה כמות.

257510 צפיות 106 צפיות היום

עוגיות טחינה פרווהעוגיות טחינה פרווהעוגיות טחינה פרווה

עוגיות טחינה פרווהעוגיות טחינה פרווהעוגיות טחינה פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

לייקי : "יצא פשוט מושלם! בניגוד לתחזיות הקודרות שלי…. מעולה מעולה!"

רות : מעולה! מעולם לא קיבלתי כ"כ הרבה מחמאות

אתי : היי ניקי היקרה
הכנתי היום את העוגיות והם באמת נחטפות ,מקווה שישאר לי משהו לשבת
אין עלייך המתכונים נהדרים והכי חשוב קלים להכנה .שיהיה לך שבת שלום.

יהודית : עוגיות מקסימות.
אני המרתי את השמן בשמן זית, טחינה משומשום מלא ודבש במקום מייפל(ללא תמצית וניל) יצא מקסימום חבל שיוצאת כמות קטנה נחטפות מהר

עפרה : ניקי יקרה! מעולה כרגיל! אין יום שאני לא נכנסת לאתר שלך אני מכורה ובזכותך יש אוכל טוב בבית!

מוריה : "טוב אז שתדעי שהעוגיות האלה מוכנות אצלי קבוע כל שבוע בכמות כפולה ומתחסלות מהר מאד מרוב שהן מושלמוווותתת
הפעם הכנתי אותן לשם שינוי עם קמח מלא והאמת נורא חששתי.. ופשוט רציתי לעכן שהן עדיין מוש מוש מושלמות
תודה רבה ניקי"

גנית : "ניקי היקרה !!!
יואו העוגיות האלו טעימות בטרוף!
הכנתי כבר הרבה פעמים וכל פעם מתלהבים מחדש, ותוך חצי שעה היו עוגיות ….
תודה רבה על מתכון מעולה !"

מירב : "עוגיות פשוט מושלמותתתת,הריח והטעם בכלל,
הכנתי לשבת והכל חוסל,ביום ראשון הכנתי כמות כפולה
תודה ניקי אין עלייך ועל המתכונים שלך"

יעל : "עוגיות נפלאות ליד הקפה!
כהרגלך מתכון קל פשוט וחמש דקות עבודה עם לנפות קמח :)"

ימית : "ואוווו אני יושבת עכשיו עם כוס תה ולא יכולה להפסיק לאכול מהעוגיות. תכננתי לאכול רק אחת… מקווה שישאר עד שהילדים יבואו..
הכנתי עם קמח כוסמין ויצא הרבה מעבר לצפיה… תודה תודה תודה"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

694 תגובות

לינוי

היי ניקי,הן יצאן מהתנור עכשיו,פשוט טעימות בטירוף.
הן אפויות לגמרי ובפנים רכות…
זה אמור להיות ככה?או שהן אמורות להיות חול?

השב
niki

אלו עוגיות רכות ולא פריכות, את זוכרת שהן על בסיס שמן ולא חמאה… לאפות עד שהתחתית מזהיבה.

השב
משה

אני יודע שלא הרבה גברים כותבים כאן אבל יצא מעולה!
כל הכבוד גם מהצד הגברי.

השב
niki

יוצאות כ 12 – 15 עוגיות ובערך 10 דקות, תראי שהתחתית מזהיבה.

השב
חן

היי ניקי … רציתי לשאול,
הכנתי את העוגיות יצא מושלם בטעם ובמראה אפיתי בין 10-11 דק' עד שהזהיבו בחוץ המרקם טוב אך בפנים הוא קצת רך ככה זה אמור לצאת? חשוב לציין שהבצק יצא לי מושלם רק ונוח לעבוד….

השב
חן

היי ניקי רציתי לשאול….
העוגיות יצאו מהממות גם בטעם וגם במראה פשוט בצק קל ונוח להכנה…(שיחקתי קצת עם הקמח עד לקבלת מרקם לא דביק ונוח.) אפיתי את העוגיות בערך 10-11 דקות עד שהזהיבו… המרקם מבחוץ יצא מושלם אך בפנים העוגיה אינה קראנצ'ית ככה הן אמורות לצאת? כי במראה הן מוכנות מאוד אבל בפנים יצר קצת רך… אשמח לתגובה כי ארצה להכין שוב…

השב
niki

היי חן
תאפי עוד קצת, מידת הרכות תלויה בכמה את אופה את העוגייה, תני עוד דקה שתיים. אם את חוששת שהיא תישרף תנמיכי קצת את החום, תטעמי אחת לפני שאת מוסיפה. עוד משהו חשוב אלו עוגיות על בסיס שמן, פריכות הן לא יוצאות אין כאן חמאה.

השב
חן

תודה על התגובה המהירה אין עלייך!!!!
אכין שוב ואעדכן….

השב
חן

אוקיי אז ככה:
השארתי את העוגיות לעוד 3 דק' לפחות עד שנהיו ממש בצבע חום כרמל ועדיין שהוצאתי היה להן רכות באמצע. הן לא רטובות אלא רכות כנראה זה המרקם שצריך לצאת … חיפשתי יותר קראנצ'יות אבל זה המחיר שמשתמשים בשמן כנראה…. העיקר שיצא טעים! מחכה למחמאות !

השב
רות

הבצק יצא לי נורא נורא שומני…נוטף שמן..מה עשיתי לא נכון?

השב
niki

לדעתי סוג הטחינה בגלל זה יצא שומני, תוסיפי עוד קמח.

השב
רות

כבר אפיתי…לפני האפייה סחטתי את הבצק עם טונווות נייר סופג.. סה"כ העוגיות יצאו מאוד טעימות, אבל לא המרקם שרציתי..רציתי מתפורר כזה ונימוח ויצא צ'ווי..
יכול להיות שזה קשור לזה שהכפלתי כמויות?? ראיתי את המתכון ואת התגובות עליו וממש התלהבתי, בנוסף לכך שאני מכינה הרבה מתכונים שלך-מעולים אחד אחד!! אז פרגנתי למתכון ועשיתי כפול 3!

השב
רות

אבל האמת- יצא טעים ואין לי ספק שיתחסל..אז..תודה! וגם תודה על התגובה הזריזה:)

השב
רתם

ניקי בוקר אור
האם אפשר להכין ולהקפיא את העוגיות המוכנות הללו? זה יחזיק שבועיים-שלושה במקפיא? ואילו עוד מתכוני עוגיות (מהמתכונים הנהדרים שלך) יחזיקו שבועיים-שלושה במקפיא?

השב
חנה

שלום,
רציתי לדעת אם אין לי אבקת סוכר כמה סוכר לבן אני צריכה לשים?

השב
אפרת

היי ניקי:-)
קודם כל תודה רבה על המתכונים המעולים שלך!
רציתי לדעת במה ניתן להחליף את הברנדי והסירופ מייפל (אין לי בבית)
תודה!

השב
niki

היי אפרת 🙂
את יכולה לוותר על הברנדי ובמקום מייפל דבש, סילאן.

השב
מירב

הי ניקי,
כמה דק' בערך את ממליצה לשים בתנור בחום של 180?
האם ניתן להוסיף לעיסה שוקולד למריחה בשביל הטעם?

השב