עוגיות טחינה פרווה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגיות טחינה פרווה

עוגיות טחינה פרווה

באחד הימים מצאתי סיפרון עם מתכונים ישנים שאחת הדודות מהמשפחה אספה.
מכירים את הספרים עם כתמי האוכל ? בקושי רואים את הכיתוב שדהה מרוב השימוש. מצאתי שם מתכון לעוגיות טחינה ואפילו על בסיס שמן שזה בכלל נהדר, הייתי חייבת להכין יצא נפלא עוגיות משגעות אחת אחת פשוטות קלות וטעימות.
ההכנה קלי קלות ומקבלים יופי של עוגיות.

50 עוגיות

מרכיבים:

2 ביצים
200 ג' סוכר (כוס)
חצי כוס טחינה גולמית
100 מ"ל שמן (שליש + 2 כפות)
2 כפיות סוכר וניל
2 כפיות סירופ מייפל
360 ג' קמח (2 וחצי כוסות + כף נוספת)
2 כפיות אבקת אפייה

הכנות:

  1. 1. לטרוף כמה שניות את הביצים סוכר וניל והסוכר עם מזלג, להוסיף את הטחינה לערבב לעיסה אחידה ולהוסיף את השמן.

2. להוסיף את המייפל תוך כדי ערבוב ובסוף את הקמח והאבקת אפייה.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. ליצור כדורים (משקל 16 – 18 ג') לסדר בתבנית עם נייר אפייה עם רווח בין עוגייה לעוגייה.

*5. לאפות 10 דקות העוגיות מזהיבות בתחתית, לצנן.

כדאי לדעת ש…
השתמשתי בטחינה שהייתה יחסית קשה ולא נוזלית, טחינה נוזלית כדאי לקרר את העיסה כ 30 דקות לפני שמתחילים להכין עוגיות. ניתן להכין שלושה ימים קודם ולשמור בקופסא על השיש.
ניתן להחליף את המייפל בדבש או לוותר בכלל,  הטחינה גולמית כלומר לא טחינה מוכנה. את הסוכר וניל ניתן להחליף בתמצית וניל אותה כמות.

263255 צפיות 3 צפיות היום

עוגיות טחינה פרווהעוגיות טחינה פרווהעוגיות טחינה פרווה

עוגיות טחינה פרווהעוגיות טחינה פרווהעוגיות טחינה פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

לייקי : "יצא פשוט מושלם! בניגוד לתחזיות הקודרות שלי…. מעולה מעולה!"

רות : מעולה! מעולם לא קיבלתי כ"כ הרבה מחמאות

אתי : היי ניקי היקרה
הכנתי היום את העוגיות והם באמת נחטפות ,מקווה שישאר לי משהו לשבת
אין עלייך המתכונים נהדרים והכי חשוב קלים להכנה .שיהיה לך שבת שלום.

יהודית : עוגיות מקסימות.
אני המרתי את השמן בשמן זית, טחינה משומשום מלא ודבש במקום מייפל(ללא תמצית וניל) יצא מקסימום חבל שיוצאת כמות קטנה נחטפות מהר

עפרה : ניקי יקרה! מעולה כרגיל! אין יום שאני לא נכנסת לאתר שלך אני מכורה ובזכותך יש אוכל טוב בבית!

מוריה : "טוב אז שתדעי שהעוגיות האלה מוכנות אצלי קבוע כל שבוע בכמות כפולה ומתחסלות מהר מאד מרוב שהן מושלמוווותתת
הפעם הכנתי אותן לשם שינוי עם קמח מלא והאמת נורא חששתי.. ופשוט רציתי לעכן שהן עדיין מוש מוש מושלמות
תודה רבה ניקי"

גנית : "ניקי היקרה !!!
יואו העוגיות האלו טעימות בטרוף!
הכנתי כבר הרבה פעמים וכל פעם מתלהבים מחדש, ותוך חצי שעה היו עוגיות ….
תודה רבה על מתכון מעולה !"

מירב : "עוגיות פשוט מושלמותתתת,הריח והטעם בכלל,
הכנתי לשבת והכל חוסל,ביום ראשון הכנתי כמות כפולה
תודה ניקי אין עלייך ועל המתכונים שלך"

יעל : "עוגיות נפלאות ליד הקפה!
כהרגלך מתכון קל פשוט וחמש דקות עבודה עם לנפות קמח :)"

ימית : "ואוווו אני יושבת עכשיו עם כוס תה ולא יכולה להפסיק לאכול מהעוגיות. תכננתי לאכול רק אחת… מקווה שישאר עד שהילדים יבואו..
הכנתי עם קמח כוסמין ויצא הרבה מעבר לצפיה… תודה תודה תודה"

תגובות

702 תגובות ב "עוגיות טחינה פרווה"

  הרשם  
עדכן

הי,
בטעות ערבבתי את החומרים היבשים בצד (כולל הסוכר) ועכשיו כשערבבתי אותם עם הרטובים יצא עיסה חולית מתפוררת.. יש דרך לתקן את זה? להוסיף משהו? תודה מראש

הכנתי הוספתי שקדים טחונים ושוקולד קצוץ יצא טעים מעלף

היי ניקי, כמה זה שני כפיות סוכר וניל ואבקת אפייה.. אם יש לי את השקיות הקטנות

שלום רב.
הכנתי את העוגיות. יצאו נפלא. לא היה לי מייפל.
קוראת את התגובות ולא רואה שני פריטים שעליהם מדובר. .ברנדי ואבקת סוכר
אשמח להבין במה מדובר לפעמים הבאות.

היי ניקי,הן יצאן מהתנור עכשיו,פשוט טעימות בטירוף.
הן אפויות לגמרי ובפנים רכות…
זה אמור להיות ככה?או שהן אמורות להיות חול?

היי
מה אפשר לשים במקום סוכר וניל?

אני יודע שלא הרבה גברים כותבים כאן אבל יצא מעולה!
כל הכבוד גם מהצד הגברי.

כמה הכמןת עוגיות שיוצא? ומה זמ בערך בתנור?

היי ניקי … רציתי לשאול,
הכנתי את העוגיות יצא מושלם בטעם ובמראה אפיתי בין 10-11 דק' עד שהזהיבו בחוץ המרקם טוב אך בפנים הוא קצת רך ככה זה אמור לצאת? חשוב לציין שהבצק יצא לי מושלם רק ונוח לעבוד….

היי ניקי רציתי לשאול….
העוגיות יצאו מהממות גם בטעם וגם במראה פשוט בצק קל ונוח להכנה…(שיחקתי קצת עם הקמח עד לקבלת מרקם לא דביק ונוח.) אפיתי את העוגיות בערך 10-11 דקות עד שהזהיבו… המרקם מבחוץ יצא מושלם אך בפנים העוגיה אינה קראנצ'ית ככה הן אמורות לצאת? כי במראה הן מוכנות מאוד אבל בפנים יצר קצת רך… אשמח לתגובה כי ארצה להכין שוב…

הבצק יצא לי נורא נורא שומני…נוטף שמן..מה עשיתי לא נכון?

ניקי בוקר אור
האם אפשר להכין ולהקפיא את העוגיות המוכנות הללו? זה יחזיק שבועיים-שלושה במקפיא? ואילו עוד מתכוני עוגיות (מהמתכונים הנהדרים שלך) יחזיקו שבועיים-שלושה במקפיא?

שלום,
רציתי לדעת אם אין לי אבקת סוכר כמה סוכר לבן אני צריכה לשים?

וואי יצא מעולה!!! בלי ברנדי ועם טחינה גולמית משומשום מלא!

היי ניקי:-)
קודם כל תודה רבה על המתכונים המעולים שלך!
רציתי לדעת במה ניתן להחליף את הברנדי והסירופ מייפל (אין לי בבית)
תודה!

הי ניקי,
כמה דק' בערך את ממליצה לשים בתנור בחום של 180?
האם ניתן להוסיף לעיסה שוקולד למריחה בשביל הטעם?

1 14 15 16