חיתוכיות פירורים וריבה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חיתוכיות פירורים וריבה

חיתוכיות פירורים וריבה

עוגיות טעימות קלות הכנה וממכרות ביותר , בצק פריך זהוב רך מלא ריבה טובה קוביות קטנות ומפנקות של בצק פריך עם ריבה. מסוג המתכונים שקשה לומר להם לא ורק רוצים עוד קובייה ועוד קובייה, לא להאמין איך זה נגמר מהר.

תבנית: 20X30

מרכיבים:

270 ג` קמח (2 כוסות פחות כף)
4 כפות קמח נוספות
200 חמאה קרה
2 כפות חלב / מיץ תפוזים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
כפית סוכר וניל

200 ג' ריבה איכותית

הכנות:

  1. 1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לחתוך את החמאה הקרה לקוביות קטנות לשים במיקסר יחד עם שאר המצרכים (חוץ מ 4 כפות הקמח הנוספות) ולעבד לפירורים גסים מאוד, לאסוף לכדור בצק.

3. להניח בתבנית נייר אפייה, לקחת 3/4 מהבצק ולשטח בתבנית באופן שווה בעזרת הידיים.

4. למרוח את הריבה על הבצק בשכבה אחידה דקה

5. לשים במיקסר את שארית הבצק שנותרה + 4 כפות קמח ולעבד לפירורים.

6. לפזר את הפירורים על שכבת הריבה, להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות או עד שהפירורים מזהיבים.

7. לצנן במקרר לפחות כמה שעות לא לנסות לחתוך לפני.

בא לי לומר כמה דברים:
הריבה קשה מידי ? כ 30 – 40 שניות במיקרו יפתרו את הבעיה ויהפכו את הריבה לנוזלית. אם אין ריבה אפשר לשים ממרח שוקולד, ניתן להקפיא זה עובר נהדר הקפאה. העוגיות יוצאות נמוכות.

3434 צפיות 44 צפיות היום

חיתוכיות פירורים וריבהחיתוכיות פירורים וריבהחיתוכיות פירורים וריבה

חיתוכיות פירורים וריבהחיתוכיות פירורים וריבה

גולשים מכינים וממליצים:

נעמי : ניקי היקרה, תודה שוב על מתכון מנצח אצלי במטבח. בפעם השניה הכנתי עם ממרח תמרים ,פזרתי אגוזים קצוצים ואז את בפירורים. מה להגיד : מעולה . תודה רבה

תגובות

225 תגובות ב "חיתוכיות פירורים וריבה"

  הרשם  
עדכן

אפשר להחליף במחמאה? והאם ריבה מעורבת די נוזלית מתאימה לפה?

היי ניקי עשיתי עם הריבת תותים שהכנתי מהמתכון שלך ומשום מה הריבה "נבלעה" לתוך הבצק. הבצק לא עבה מידי ושמתי 200 גר' ריבה לפי המתכון. יש לך מושג מה השתבש? תודה!

ניקי זה ממכר! לא יכולה להפסיק לנשנש 🙂 פצחתי במבצע חיסול של כל מה שפתוח במקרר לקראת פסח, אז הכנתי שליש עם ריבת אוכמניות, שליש ריבת פטל ושליש ממרח שזיפים, יצא מעולה! תודה!

סליל ת אורנה

רשום במתכון כ30 40 שניות לריבה איפה?לשים אותה

היי ניקי היקרה!
יש לי בצק פריך מתוק חמאה של מעדנות.
האם אפשר להכין את המתכון הזה איתו?
ואם לא, איזה מתכון יתאים איתו?

היי ניקי! יצאו לי מלא פירורים יש לך אולי רעיון מה לעשות איתם? בעדיפות למשהו עם שוקולד 😉

האם אפשר להוסיף פה תפוחים מגורדים מעל הריבה?

היי
אפשר להמיר חלק מהקמח בקוקוס ?

היי ניקי
בשבילי זה יותר מדי 200 גרם חמאה אני רוצה לשים שמן מה הכמות שאני אשלב בין חמאה לשמן
תודה רבה והמשך יום נפלא

היי ניקי הבצק עכשיו בלישה
איך הוא אמור לצאת?
סליחה על השאלה הטפשית

היי ניקי רציתי לשתף אותך שבחרתי בסוף את המתכון הזה והוספתי תפוחים ואגוזים כמו שהצעת לי…
יצא מושלם!!!

האם ניתן להמיר לקמח מלא?

לא ציינת אם זה קמח רגיל או תופח.

היי ניקי
האם ניתן להמיר את הריבה בממרח תמרים?

היי ניקי הכנתי את העוגה (בהתלהבות..)
היא היתה אפויה בצדדים אפילו קצת שחומה, גם למעלה בפרורים, הנמכתי כמובן את המעלות ובכל אופן למטה באמצע היא היתה בצקית.. קיצור הלכה לפח..
את יכולה לנחש למה? עשיתי שלב שלב לפי ההוראות. והתנור דיי חדש ועובד מעולה..

1 3 4 5