חיתוכיות פירורים וריבה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חיתוכיות פירורים וריבה

חיתוכיות פירורים וריבה

עוגיות טעימות קלות הכנה וממכרות ביותר , בצק פריך זהוב רך מלא ריבה טובה קוביות קטנות ומפנקות של בצק פריך עם ריבה. מסוג המתכונים שקשה לומר להם לא ורק רוצים עוד קובייה ועוד קובייה, לא להאמין איך זה נגמר מהר.

תבנית: 20X30

מרכיבים:

270 ג` קמח (2 כוסות פחות כף)
4 כפות קמח נוספות
200 חמאה קרה
2 כפות חלב / מיץ תפוזים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
כפית סוכר וניל

200 ג' ריבה איכותית


הכנות:

  1. 1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לחתוך את החמאה הקרה לקוביות קטנות לשים במיקסר יחד עם שאר המצרכים (חוץ מ 4 כפות הקמח הנוספות) ולעבד לפירורים גסים מאוד, לאסוף לכדור בצק.

3. להניח בתבנית נייר אפייה, לקחת 3/4 מהבצק ולשטח בתבנית באופן שווה בעזרת הידיים.

4. למרוח את הריבה על הבצק בשכבה אחידה דקה

5. לשים במיקסר את שארית הבצק שנותרה + 4 כפות קמח ולעבד לפירורים.

6. לפזר את הפירורים על שכבת הריבה, להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות או עד שהפירורים מזהיבים.

7. לצנן במקרר לפחות כמה שעות לא לנסות לחתוך לפני.

בא לי לומר כמה דברים:
הריבה קשה מידי ? כ 30 – 40 שניות במיקרו יפתרו את הבעיה ויהפכו את הריבה לנוזלית. אם אין ריבה אפשר לשים ממרח שוקולד, ניתן להקפיא זה עובר נהדר הקפאה. העוגיות יוצאות נמוכות.

11467 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חיתוכיות פירורים וריבהחיתוכיות פירורים וריבהחיתוכיות פירורים וריבה

חיתוכיות פירורים וריבהחיתוכיות פירורים וריבה

גולשים מכינים וממליצים:

נעמי : ניקי היקרה, תודה שוב על מתכון מנצח אצלי במטבח. בפעם השניה הכנתי עם ממרח תמרים ,פזרתי אגוזים קצוצים ואז את בפירורים. מה להגיד : מעולה . תודה רבה


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

232 תגובות

ענב

היי ניקי
יצא ממש טעים!! איפה הכי כדאי לשמור את העוגיות? במקרר? בחוץ בקופסא אטומה?
תודה!

השב
יעלי

היי ניקי, מה שלומך? האם נראה לך שאוכל להסתדר גם ללא מיקסר?

השב
יעלי

פשוט ללקק את השפתיים!! יש לסבתא שלי עוגיות שאנחנו תמיד אומרים שהן הכי טעימות בעולם
העוגה הזו יצאה ממש ממש קרובה בטעם!! תודה על עוד מתכון מנצח!!

השב
קורל

אפשר להחליף במחמאה? והאם ריבה מעורבת די נוזלית מתאימה לפה?

השב
ניקי ב

מחמאה בסדר, אם הריבה נוזלית תחזקי אותה עם אגוזים גרוסים / קוקוס…

השב
לנה

היי ניקי עשיתי עם הריבת תותים שהכנתי מהמתכון שלך ומשום מה הריבה "נבלעה" לתוך הבצק. הבצק לא עבה מידי ושמתי 200 גר' ריבה לפי המתכון. יש לך מושג מה השתבש? תודה!

השב
ניקי ב

הריבה שכבה הרבה זמן אצלך ? אולי היא הייתה חמה מידי ? היו בה חתיכות פרי כלומר ריבה אמיתית ?

השב
לנה

ואוו, תודה על התגובה המהירה. הריבה ממש טרייה עשיתי אותה ביום חמישי וביום שבת עשיתי את החיתוכיות. היא הייתה קרה מהמקרר כשמרחתי אותה וכן יש בה חתיכות פרי .
אי חושבת אולי חלק מהפרורים היו קטנים מידי וזה "נבלע" בריבה בזמן אפייה כלומר הם נמסו אולי?

השב
ניקי ב

אני לא מבינה אותך כתבת " הריבה "נבלעה" לתוך הבצק" זה אומר שהריבה נעלמה בתוך הבסיס ועל זה עניתי. עכשיו את כותבת משהו אחר לגמרי.

השב
לנה

היי ניקי לא ראיתי שהגבת לי. לא כתבתי משהו אחר… שאלת האם היו חתיכות פרי בריבה אז עניתי שכן. לגבי זה ש"נבלעה" אני חושבת שאולי לא נעלמה אלה פשוט הפרורים למעלה נמסו ולכן נראה שכיאלו נעלמה, כי אחרי שהוצאתי ואחרי קירור חתכתי רואים שכבה יפה של ריבה. אני פשוט להבא יעשה פרורים יותר גדולים. ובסוף יצא מדהיםםם ממש טעים עם הריבה של המתכון שלך טרייה ותוצרת בית חוסל באותו יום!. תודה רבה 🙂

השב
ליבי

ניקי זה ממכר! לא יכולה להפסיק לנשנש 🙂 פצחתי במבצע חיסול של כל מה שפתוח במקרר לקראת פסח, אז הכנתי שליש עם ריבת אוכמניות, שליש ריבת פטל ושליש ממרח שזיפים, יצא מעולה! תודה!

השב
סליל ת אורנה

רשום במתכון כ30 40 שניות לריבה איפה?לשים אותה

השב
ניקי ב

במיקרו אבל רק אם היא קשה, ריבה בדרך כלל די רכה.

השב