פאי אפרסקים וקרם שקדים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פאי אפרסקים וקרם שקדים

פאי אפרסקים וקרם שקדים

חשבתי מה להכין, עוגה בחושה כל שהיא, עוגת מוס לא היה לי חשק, רציתי לשלב איזה פרי עם קרם שקדים עדין ואת הכל הנחתי על בצק פריך זהוב, תאמינו לי רק את הבצק אפשר לאכול בכיף כי הוא טעים…

תבנית פאי מתפרקת

מרכיבים:

100 ג' חמאה
80 ג' סוכר (4 כפות)
200 ג' קמח (כוס וחצי פחות כף)
120 מ"ל שמנת מתוקה (חצי קופסא)

קופסת אפרסקים משומרים מסוננת

קרם שקדים וניל:
100 ג' גרם חמאה
100 ג' שקדים טחונים
100 ג' א. סוכר
2 ביצים
כף גדושה א. אינסטנט וניל

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק לקרר חצי שעה לשטח לעלה ולהעביר לתבנית להדק לחתוך שאריות ולהקפיא.

2. להקציף חמאה ואבקת סוכר להוסיף להוסיף ביצים שקדים ואינסטנט.

3. לפרוס את האפרסקים לפרוסות בצורת ירח, למרוח את קרם השקדים על הבצק לסדר את הפרוסות כשהן צמודות אחת אל השניה.

4. חום בינוני 180 מעלות כ 25 דקות או שהפאי מתייצב.

שאלות ותשובות :

אפשר להחליף את האפרסקים בתפוחים ? בטח
מכינים אותו דבר את המתכון ? כן
אפשר להכין יום קודם ? כן
אפשר להחליף בשמן ? לא
ומה עם מחמאה ? כן
מה במקום שקדים ? אגוזים

2358 צפיות 10 צפיות היום

פאי אפרסקים וקרם שקדים

פאי אפרסקים וקרם שקדים

גולשים מכינים וממליצים:

יפית : "פשוט מעולה, עשיתי עם נקטרינות ויצא מעולה"

תגובות

76 תגובות ב "פאי אפרסקים וקרם שקדים"

  הרשם  
עדכן

היי,

שקדים רגילים טחונים? אפשר עם הקליפה? (זה מה שיש לי כרגע בבית, או אגוזי מלך או פקאן).
ואפשר מאפרסקים טריים?

תודה,
מורן

היי ניקי, הכנתי את העוגה ויצא מאוד טעים ויפה!! תודה רבה:)
שאלה על הדרך- אם אפיתי יותר משעה סימן שהתנור שלי חלש ועדיף לכוון אותו על חום גבוה מ180? קורה לי בהרבה מתכונים שהזמן שרשום לא מספיק. תודה!

היי ניקי, אפשר לוותר על השקדים?

1 3 4 5