עוגת מוס שוקולד וקרם וניל

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת מוס שוקולד וקרם וניל

עוגת מוס שוקולד וקרם וניל

במקרה היו לי תותים אדומים ויפים במקרר  שקרצו לי לעשות איתם משהו, חוץ מהמובן מאליו, לאכול אותם כמו שהם, התגברתי על הפיתוי והחלטתי להכין עוגה. קבלו עוגה נהדרת לשבת שתמיד עושה רושם והכי חשוב טעימה מאוד

גודל תבנית: 24"

מרכיבים:

בסיס:

150 ג` פתי בר טחון
100 ג` חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום

מוס שוקולד:
1/3 כוס שמנת מתוקה
40 ג` חמאה
200 ג` שוקולד מריר
375 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)
2 כפיות ג`לטין
4 כפות חלב

קרם וניל:
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)
אינסטנט וניל
כוס חלב

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הבסיס,לשטח בתבנית, להכניס למקפיא.

2. להמיס 1/3 שמנת מתוקה, שוקולד, חמאה לתערובת חלקה, להניח את הג`לטין בקערה עם החלב ל 10 דקות, להכניס למיקרו ל 30 שניות  להוסיף את הג`לטין המומס לשוקולד.

3. להקציף 375 מ"ל שמנת, לקפל את השוקולד לקצפת. לצקת על הבסיס, להקפיא לשעה. להקציף שמנת, אינסטנט, חלב לקרם יציב, למרוח על שכבת השוקולד, להקפיא ללילה, להוציא למקרר כשעתיים לפני ההגשה.

2538 צפיות 22 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

40 תגובות

niki

אין לי מושג זה מוס בסיסי ביותר וההכנה שלו מאוד פשוטה. תבדקי איך הכנת.

השב
יפית

אני יודעת. אני מכינה אותו מלא ולא מבינה מה קרה? יכול להיות שהקצפתי יותר מידי? אני יכולה עדיין לשים עליו סוכריות?יש מצב שתהיה לו איזושהי יציבות אחרי הקירור?

השב
יפית

שאלה אחרונה
כדי שבכל זאת אוכל לקשט אני שמה קצת קצפת מוכנה. האם אפשר לשים את הקצפת לילה לפני על העוגה ולשמור במקרר? הקצפת תחזיק מעמד?

השב
niki

אני כבר התבלבלתי, עניתי או שעדיין את צריכה משהו ?

השב
יפית

הבנתי למה זה קרה
הוצאתי את השמנת המתוקה זמן רב מידי לפני ההקצפה וככל שהשמנת קרה יותר ככה ההקצפה טובה יותר

השב