עוגת שיש רכה מעולה

עוגת שיש רכה מעולה

עוגת שיש רכה מעולה

עוגת שיש רכה מעולה, אחת העוגות הטובות שהכנתי, קשה להאמין אבל הקטנה שלי מעדיפה אותה על פני עוגת שוקולד עד כדי כך היא טעימה. מאוד אבל מאוד קלה להכנה.

תבנית 24 קפיצית

מרכיבים:

4 ביצים
180מ"ל כוס מיץ תפוזים (שלושת רבעי כוס)
220 ג` סוכר (כוס + כף)
280 ג` קמח תופח (2 כוסות)
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
כף גדושה אבקת שוקולית

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

1. לשים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר להתחיל להקציף במהירות בינונית כשתי דקות ולעצור את המיקסר,  להוסיף את שאר המצרכים ולהקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד וחלק.

2. להוציא כחצי כוס מהעיסה ולערבב עם השוקולית.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

3. לשמן את התבנית או לשים נייר אפייה, להזליף קצת מהעיסה הכהה על תחתית התבנית. לצקת לתבנית את העיסה הבהירה להוסיף מעל את הכהה, לערבב מעט עם סכין בשביל יצירת צורות.

4. לאפות כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

הערות:
מי שלא רוצה עוגת שיש או שבמקרה אין שוקולית בבית, או שדווקא רוצים עוגת תפוזים אז תוותרו על השוקולית. בכל מצב העוגה מתחסלת, אפילו עוד לפני שהשבת נכנסת, העוגה מעולה!

407659 צפיות 58 צפיות היום

עוגת שיש רכה מעולהעוגת שיש רכה מעולה

עוגת שיש רכה מעולהעוגת שיש רכה מעולהעוגת שיש רכה מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

צביה – עשיתי את עוגת השיש עם קמח אסם תופח כשר לפסח בשתי תבניות אינגליש קייק יצא נהדר, טעים

מיכל : "טוב… אז אנחנו אחרי שבת עם העוגה הזו. שכייף להכין אותה ויותר כייף לאכול אותה עם כוס קפה טובה.
עוגה מומלצת ביותר (אצלי היא במועדפים)
תודה לך ניקי על מתכונים מדהימים."

גולדי : "הכנתי את העוגה לקראת שבת, הקפדתי על דיוק בכמויות (משקל קטן למטבח..) והופתעתי מאוד מהתוצאה!
יצרה עוגה אורירית ורכה במיוחד, טעימההההה!!!"

אביבית : "את פשוט מלכה!!! אני לא מפסיק להנות ולקבל מחמאות מהמתכונים שלך. פשוט כיף הייתי חייבת לכתוב לך"

מור : "אמאאאלללההה מה זאת העוגה הזאת…
היא לא החזיקה מעמד איך שיצאה מהתנור פירקו אותה.
תודה רבה לך מהממת :)"

שושנה : "ואו וואו וואו!
עכשיו אני מבינה למה יש לעוגה הזאת כל כך הרבה תגובות…
קראתי את כל האזהרות, ולכן הכנתי מתכון כפול- שישאר גם לשבת… אז בנתיים משתי תבניות אינגליש קייק- נשאר פחות מחצי תבנית וגם זה יעלם מחר בבוקר…"

דקלה : "הכנתי את העוגה לשבת והיא יצאה רכה בטירוף ומושלמת!! מומלץ בחום!!"

ליאת : "עוגה אליפות !
הכנתי אתמול ובמקום השוקולית המסתי שוקולד מריר.
יצא מעולה !!"

שירלי : "עוגה מעולה! קלה להכנה.
מתאימה לשבת בבוקר עם הקפה!"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

902 תגובות

מיטל

היי, רציתי לדעת כמה ימים מראש ניתן להכין את העוגה ואיך עדיף לשמור עליה עד ההגשה. תודה!!

השב
niki

אפשר להכין שבוע מראש ולהקפיא אותה, היא נשמרת יופי.

השב
מיטל

ואם אני עושה יום יומיים מראש.. לשמור במקרר? מכוסה?

השב
niki

יום מראש אין צורך במקרר בתוך קופסא סגורה, יומיים מראש עדיף מקרר מזג האוויר התחיל להתחמם.

השב
מלכה

שבת שלום ניתן להוסיף כוס קוקוס למתכון הספיציפי הזה?…אפשר לשים קמח תופח של אוסם לחלות?

השב
niki

קמח שמרים לא מתאים לעוגות בחושות, את יכולה להוריד חצי כוס קמח ולשים חצי כוס קוקוס.

השב
niki

קמח שמרים לא משתמשים לעוגות, אם את בעניין של ניסיונות, תנסי אני לא יודעת מה תיהיה התוצאה.

השב
שימרית

אפשר להשתמש במיץ תפוזים סחוט טבעי? (שאני סוחטת) יצא טוב? אין לי בקבוק

השב
niki

תוסיפי סוכר שהעוגה לא תצא חמוצה. תטעמי את העיסה.

השב
פנינה

היי ניקי!
בזכותך חבר שלי מפרגן לי על העוגות והבישולים… והפרגון תמיד עובר אליך.. תודה וכל הכבוד הכל יוצא מהמם!! לעוגה זו נכנסתי בגלל התוספת ״רכה״. מגיעים להוריו שלא יכולים כרגע לאכול דברים קשים מידי ומעוניינת להכין עוגה לשבת.. האם עוגה זו רכה למקרה ספציפי זה או שאולי יש לך אלטרנטיבה (מוצלחת ומצוינת כשאר המתכונים :)) לסיטואציה שכזו? רב תודות! ויום מקסים. פנינה.

השב
niki

תסתכלי על זאתhttp://www.nikib.co.il/cakes-dessert/chocolate-cakes/4359/

השב
נחמה לרנר

הי ניקי, תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים.
האם אפשר להכין עם קמח מלא 70%?

השב
שרון ♡

הי ניקי מה שלומך?
האם ניתן להחליף את המיץ תפוזים במים?
תודה רבה

השב
קרן

היי ניקי,
אם אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית מלבנית גדולה ליום הולדת. איך לשנות את הכמויות?
תודה

השב
קרן

אין בעיה.. העיקר שזה יהיה בסגנון עוגת שיש (לא שוקולד) תודה 🙂

השב
רויטל

הי ניקי
אם יש לי קקאו במקום שוקולית זה בסדר, ?
תודה על האתר המעולה שלך!

השב
שם *mamy4

היי ניקי,
אין לי מיץ תפוזים או שמנת מתוקה בבית.
מה אפשר לשים במקום?
האם יש עוגה בחושה אחרת עם חלב למשל?

השב