בראוניז טחינה וסילאן

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
בראוניז טחינה וסילאן

בראוניז טחינה וסילאן

איזה עוגות אני הכי אוהבת ? שמרים כמובן את המקום השני חולקים בראוניז ועוגות תפוחים. למה דווקא בראוניז ?
הם עוברים נהדר הקפאה, הפתיעו אתכם אורחים יש משהו מתוק  שאפשר להגיש. אני אוהבת את הדחיסות את הטעם השוקולדי החזק. אין על בראוניז טחינה הטעם שלהם נהדר שוקולדי עסיסי עם נגיעות של חלבה, נהדרים.

24X24 תבנית בינונית

מרכיבים:

200 ג' שוקולד מריר
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
200 ג' סוכר
3 ביצים גדולות
1/3 כוס טחינה גולמית
1/3 כוס סילאן
1/3 כוס אגוזי מלך גרוסים
70 ג' קמח (חצי כוס)

הכנות:

  1. 1. לחמם תנור ל180 מעלות 10 דקות מראש.

2.. לשבור את השוקולד לשים בקערה יחד עם השמן, להפעיל את המיקרו על עוצמה מלאה ולהמיס את השוקולד.
להוציא מהמיקרו ולערבב לבלילה אחידה.

3. להוסיף את הסוכר ולערבב, להוסיף את הביצים בסבלנות אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב מהיר. להוסיף את הטחינה, סילאן ובסוף את האגוזים והקמח.

4. לשמן תבנית או לשים נייר אפייה, להעביר את עיסת השוקולד לשטח באופן שווה.

*5. להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 25 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים, חשוב להוציא בזמן כדי שהבראוניז לא יתייבשו.

4033 צפיות 16 צפיות היום

בראוניז טחינה וסילאןבראוניז טחינה וסילאןבראוניז טחינה וסילאןבראוניז טחינה וסילאן

בראוניז טחינה וסילאןבראוניז טחינה וסילאןבראוניז טחינה וסילאן

גולשים מכינים וממליצים:

שירי : "מתכון מוצלח מאוד וטעים!! חוסל, פעם הבאה אכין כפול…"

מיכל : "כל כך טעים !!!!!! תודה!!!!!"

שלומי : "ואו יצא לי מופלא וטעים!"

עדנה : "עושה את הבראוניז שוב ושוב
וחבל״ז"

תמר : "ניקי העוגה יצאה מדהימהה!!

מני : "מדהים ניקי אין עליך נטרף הכל"

דסי : "כנתי עכשיו לצליאקית שלי עם חצי כוס קמח קונדיטור…
יצא מעולה!!!!הטעם המרקם וכו'…
תודה על המתכון הנפלא…כמובן שנכנס מיידית למועדפים!"

לבנת : " יצאה עוגה טעימה במיוחד..ממליצה!! תודה רבה!"

שירה : "מתכון מנצח לשבת קודש!!!
ממש ללקק את האצבעות!"

תגובות

259 תגובות ב "בראוניז טחינה וסילאן"

  הרשם  
עדכן

קמח תופח במקום קמח רגיל הולך? (זה מה שנשאר מהחמץ חחח)

אריאלה הלפרין

ניקי שלום.
האם ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין ?
ואת הסוכר בסוכר חום / דמררה ?
תודה

ניקוש יש לי רק ביצים בגודל M, כמה לשים? תודה

אפשר להמיר את הסילאן בדבש? (או מייפל, אבל נראה לי פחות מתאים).
אם כן באיזו כמות?

האם זה נכון שאין בכלל במתכון חומר מתפיח כלשהו |(סודה לשתיה/א. אפיה)?

הי ניקי, האם 1/3 כוס אגוזים זה לפני הריסוק או אחרי?

ניקי חג שמח,
זוהי העוגה האהובה והקבועה בבית בכל ימות השבוע.
אך הפעם אני רוצה להכין ולהקפיא (נערכת ליומולדת) האם אפשרי? ישר אחרי האפיה או שיתקרר לפני?
תודה ❤️

האמת שהתבאסתי.. הכנתי לערב חברים ויצא יותר מידי מתוק. נזרק לפח.

ניקי, תגידי את האמת. איזה יותר שווה? המתכון הזה או הבראוניז טחינה השני? לא משנה לי חלבי או פרווה

היי ניקי, באיזה גודל תבנית להשתמש?

היי ניקי, האם ניתן להכין בשתי תבניות אינגלישקייק והאם צריך לשנות את הכמויות?

הי ניקי. האם את השוקולד המריר ניתן להחליף בשוקולד חלב? תודה!

כמה זה בכוסות 200 גר' סוכר? תודה רבה…

פעם עשירית או יותר שאני מכינה ומשוויצה בעוגה הכל כך טעימה ומפתיעה הזאת! תודה רבה לך על מתכון מנצח (:

היי ניקי! הכנתי את העוגה הזאת למשלוחי מנות היא קצרה הצלחה רבה מאז הכנתי אותה עוד פעמיים והיא התחסלה ברגע..לא להאמין שהטחינה נותנת לזה מרקם ככ מיוחד! והכי כיף שזה בריא..תודה!

הי,
במה אפשר להמיר את הקמח כדי שהעוגה תהיה כשרה לפסח?
קורנפלור/ קמח מצה/ קמח תפו"א???

1 4 5 6