עוגת תפוזים רכה ונהדרת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת תפוזים רכה ונהדרת

עוגת תפוזים רכה ונהדרת

אין כמו ריח של עוגת תפוזים בתנור, זהובה רכה ריח מטריף אחת מהעוגות החביבות עליי שאני לא מפסיקה להכין.
עוגה קלאסית לשבת אוורירית רכה זהובה עם טעם משגע של תפוזים.
להכין ולהנות מכל ביס טעים.

גודל תבנית: A4 / תבנית 26

מרכיבים:

4 ביצים
300 ג' סוכר (כוס וחצי)
180 מ"ל מיץ תפוזים מקרטון (3/4 כוס)
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
350 ג' קמח (שתיים וחצי כוסות)
שתיים וחצי כפיות אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
מעט סוכר

הכנות:

1. לשים במיקסר את הביצים להתחיל להקציף במהירות נמוכה כמה שניות ולהוסיף באיטיות את הסוכר להגביר את מהירות המיקסר לבינונית גבוהה במשך שתיים שלוש דקות.

2. להנמיך את המהירות ולהוסיף את השמן, תפוזים קמח ואבקת אפייה, לערבב במהירות נמוכה עד שהכל אחיד.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

*4. לשמן תבנית לפזר מעט סוכר בתחתית לשפוך את הבלילה להכניס לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה.

285013 צפיות 2 צפיות היום

עוגת תפוזים רכה ונהדרתעוגת תפוזים רכה ונהדרתעוגת תפוזים רכה ונהדרת

עוגת תפוזים רכה ונהדרתעוגת תפוזים רכה ונהדרתעוגת תפוזים רכה ונהדרת

גולשים מכינים וממליצים:

טורי : " עוגה יצאה מעולה וטעימה מאוד מהממת"

יעל : "ניקי זו אמנם התגובה הראשונה שלי אבל המתכון המי-יודע-כמה.
כבר 3 שנים אופה ומבשלת רק מתכונים שלך, אני כבר לא מבזבזת זמן בחיפוש מתכונים באינטרנט אלא פשוט כותבת בגוגל ניקי ואת המתכון המבוקש…
גם הפעם שיחקת אותה- העוגה מושלמת… אין עלייך!"

עדנוש : "הכנתי אותה פעמיים השבוע ! פשוט עוגה מוצלחת ! הוספתי קצפת מעל העוגה פשוט מדהייימההה !!!!"

חיה : עוגה קלה וטעימה!!!עשיתי אותה שעה וחצי לפני שבת העוגה יצאה מעולה!!!!
הילדים לא הצליחו לחכות עד שתתקרר וחיסלו חצי תבנית לפני שבת הולכת לעשות אותה שוב השבת. תודה רבה לך! ושבת שלום!

סימה : ניקי- רציתי להודות לך על מתכונים נפלאים! גילית את האתר ממש לא מזמן והפסקתי לחפש מתכונים אחרים- יש פה הכל, כולל את התשובות המהירות שלך שמאוד עוזרות.
העוגה יצאה רכה, טעימה, גבוה ולא נשאר ממנה פירור! מיותר לציין שהיא כל כך קלה להכנה 🙂 אז.. תודה מקרב לב !

מיריס : העוגה יצאה ממש ממש טעימה!!! אין עליך ועל המתכונים שלך!!

נאוה : "עוגה מעולה !!!כמה פשוטה ככה מעולה !!!!"

חגית : "עוגה מצויינת כשמה כן היא נהדרת"

לי : "בפעם השישית מכינה את העוגה כל כך פשוטה וטעימה -ממש מתכון מדויק כזה שחייבים לאמץ!"

אושרית : "העוגה יצאה אוורירית, רכה ונימוחה ובקיצור מעולה!
המון תודה"

תגובות

466 תגובות ב "עוגת תפוזים רכה ונהדרת"

  הרשם  
עדכן

לצערי פעמיים ניסיתי להכין את העוגה
ולא הצליחה, יצאה דחוסה ויבשה
למרות שאני משתמשת בכוסות מדידה

תמיד מתכונים מוצלחים נהנית מאוד להכין, המתכון ברור ומפורט ולא צריך להיות שף בשביל זה…. בגובה העיניים.
שאלה לגבי הקצפה – האם צריך להקציף במכונה או שאפשר ידנית עם מטרפה? ואותה שאלה לגבי בצק. האם אפשר כל בצק להכין גם ביד ? כשאני רואה שצריך מיקסר אני מוותרת….

ניקי!! העוגה הזו ממש באה לי בטוב. טעם מעולה בקצת מאמץ

בוקר טוב, ניקי. מה שלומך?
הריח הנ-ה-ד-ר של העוגה מתערבב עם הריח של הבלינצ'ס (ואולי נדמה לי אבל גם ריח של אדמה רטובה מגשם מאתמול…)
מדהים. בטח השכנים שלך משתגעים מכל הריחות אצלך, לא? 🙂

היי ניקי,
האם ניתן להקפיא את העוגה? (:

תודה מראש!

הי ניקי בוקר טוב, יש לי תבנית קוגלהוף 26, האם זה יתאים או שהיא גדולה מדיי לעוגה הזאת?

ישבתי וחשבתי איזו עוגה להכין כי זאת לא אוהבת קוקוס וזה לא אוהב אגוזים בעוגה, ומצאתי את העוגה הזאת, עשיתי ב 2 אינגליש קייק ויצא מעולה. רכה, טעימה, נימוכה בקיצור, מושלמת. ודרך אגב בכלל לא חנק….

כרגיל כמו תמיד יצאה מעולה. תודה לניקי.

ניקי יקרה,
אפשר להכין את הכמות בשתי אינגליש קייק?
תודה ושבת שלום

היי ניקי בהמשך לתשובתך כשאני אופה עוגות על 180 מעלות למשך שעה העוגה למעלה נשרפת ובפנים לא אפויה לכן הורדתי את חום התנור ל160 מעלות כשאני מכניסה שיפוד לאחר שעה ורבע השיפוד יוצא יבש למרןת שבפנים העוגה עדיין לא אפויה מה אפשר לעשות

ניקי היקרה לאחרונה קניתי תנור חדש מאז אופה עוגות גם בחושות וגם עם הפרדת ביצים שמה בשלב השני של התנור שמה על חום 160 מעלות למשך שעה וקצת העוגות בפנים לא מספיק אפויות לא יודעת מה לעשות אחרי שאני משקיעה זו לצערי התוצאה גם שאני מכינה בתבניות חד פעמי זה ככה וגם בתבניות רגילות כגון מתכת ועוד אשמח לתשובתך

היי ניקי מדהימה 🙂 אם מוסיפים מיץ תפוזים סחוט טבעי כמה סוכר יש להוסיף? תודה רבה וסופ"ש מקסים ושקט, הגר

היי ניקי העוגה יצאה מעולהה!!

היכן אפשר ועדיף לשמור את העוגה כך שתשמור על הטריות והטעם?

הי ניקי רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך חחח ואני לא יודעת כמה את אופה..אני כמעט כל יום…אמרתי לך מכורה! 🙂 והרבה בגלל המתכונים שלך כל כך קלים וכתובים ברור והתמונות כאלה מפתות…עד שאני לא מתאפקת חח

היי ניקי
כשמה כן היא העוגה הזאת!
הכנתי בתבנית עם החור ונשאר לי עוד 6 מיני מאפינס שפכתע על העוגה כשיצאה מהתנור קצת סוכר מומס במיץ תפוזים…ויצא מעולה! לפני שהספקתע לצלם בעלי כבר לקח ביס…וזה אומר הכל!

האם התבנית שהכנת היא תבנית סיליקון בצורת פרח ?

היי ניקי האם ניתן להוסיף קוקוס טחון?

ניקי בוקר מצוין יקירתי,
הכנתי עוד מתכון מהמתכונים שלך ויצא ממש הנהדר, יש לי שאלה, האם הפחתת הסוכר בעוגה בחושה משפיעה על תפיחתה או מה?? לדוגמא עוגת התופוזים אפשר לשים חצי כוס סוכר במקום כוס וחצי???
תודה מראש

היי ניקי,
אני צריכה להכין לבת שלי עוגת יום הולדת (לא שוקולד עקב דרישתה- והיא רק בת 3!!!).
העוגה צריכה להיות בתבנית חד פעמית גדולה אבל לא הענקית…
האם להכין את העוגה הזאת ולצפות בקצפת ולקשט או האם יש עוגה אחרת שאת ממליצה עליה.

רוב תודות!!!!!
תמר

העוגה מעולה!! ממש טעימה ורכה.. הכנתי בתבנית סיליקון עם חום ויצא יפיפה!!!
תודה רבה על המתכון

1 4 5 6 7 8 11