קראנץ ביס

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קראנץ ביס

מה יהיה עם השמרים האלה ? איך אפשר לעמוד בפני עוגת שמרים חמה עם שוקולד, מריחים את ריח הקינמון באוויר ? זה פשוט ממכר! הפעם ביסוני קראנץ כאלה שבשני ביסים אפשר לחסל אותם קטנים קטנים אבל כאלה טעימים, הלכתי לקחת עוד אחד…

מרכיבים:

500 ג' קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
כף שמרים יבשים
40 ג' סוכר (2 כפות)
כפית שטוחה מלח
2 כפות אבקת אינסטנט וניל
כוס חלב חמים
2 חלמונים
125 ג' חמאה רכה

סירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל

מילוי:
צנצנת נוטלה קטנה
שערות חלבה

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר, אינסטנט ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף את החלב, חלמונים וחמאה בהדרגה, לעבד לבצק חלק וגמיש.

2. לשמן קערה ולהניח את הבצק, לכסות ולהתפיח עד שמכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק ל 8 – 9  חלקים  כל חלק לרדד למלבן קטן, למרוח מה שרוצים ולגלגל גליל לחצות כל גליל באמצע וללפף אחד על השני.

3. להתפיח בסביבות 20 דקות במקום חמים . לחמם תנור ל  160 מעלות. להבריש בביצה טרופה ולאפות במשך 15 דקות או עד שהם מזהיבים.

4. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות, כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש בנדיבות.

לפייסבוק שלי

עוגת שמרים קראנץ מיני עוגת שמרים קראנץ מיני

עוגת שמרים קראנץ מיני

844 צפיות 26 צפיות היום

תגובות

47 תגובות ב "קראנץ ביס"

  הרשם  
עדכן

צהרים טובים,
אני רוצה לעשות את זה פרווה, האם אפשר להמיר את החמאה בשמן? (מעדיפה בלי מרגרינה…)
אם כן – כמה?
וגם, אפשר ביצה שלמה במקום 2 חלמונים?
תודה!!!

ניקי היקרה
הכנתי את הקראנץ ביס הצורה לא יצאה משהו אבל יצא טעים בטירוף
תודה לך על אישה יקרה

היי ניקי מדהים נהניתי מאוד מהעוגות ועימות בטירוף רציתי לשאול את אופה אותן בתבנית גדולה?? אני רוצה שהם יצאו לי סימטריות ולא שטוחות…….אבל הן יצאו מדהימות….וטעימות ממש תודה על כל המתכונים!!!