עוגת תפוחים הפוכה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת תפוחים הפוכה

עוגת תפוחים הפוכה

עוגת תפוחים הפוכה. דמיינו לעצמכם תפוחים רכים בטעם עדין של מייפל וקינמון, בצק פריך רך ונימוח. עוגת תפוחים ביתית שמפיצה ריח נפלא כשהיא בתנור.
עוגת תפוחים הפוכה, אני אוהבת להגיש אותה עם כדור גלידה ליד, העוגה חמימה הגלידה קרה, משחק טעמים נפלא בכל ביס. אני מתה על העוגות הביתיות האלה.
אף אחד לא ישכנע אותי שעוגה קנויה בכלל מתקרבת לעוגה שמכינים בבית ולכל אלה שקונים עוגות במקום לעשות בבית אני ממליצה תנסו פעם אחת לא תחזרו לקנות אף פעם אי אפשר לעמוד מול עוגה שהוכנה בבית  יאללה לכו תפיצו קצת ריחות של שבת.

גודל תבנית: 24"

מרכיבים:

200 ג` חמאה
200 ג` סוכר (כוס)
ביצה
חלמון
300 ג` קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)
כף מייפל

4 תפוחים קלופים ופרוסים דק

סירופ:
100 ג` סוכר (חצי כוס)
חצי כוס מים
כף סירופ מייפל
כפית קינמון

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק ולצנן חצי שעה במקרר.

2. לבשל את מצרכי הסירופ, להוסיף את פרוסות התפוחים, לבשל כ 2 – 3 דקות, להוציא ולסנן.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה, לסדר את פרוסות התפוחים חופפות אחת לשניה. לשטח את הבצק לעלה בגודל התבנית, להניח את הבצק על פרוסות התפוחים ולהדק בעדינות.

4. חום בינוני 180 מעלות כ 25 דקות או עד שמזהיב, לצנן.

5. להפוך בזהירות על צלחת הגשה, להוריד את נייר האפייה. בתוספת כדור גלידה ליד זה מושלם!

1879 צפיות 39 צפיות היום

גולשים מכינים וממליצים:

ת : "הייתי חייבת לחזור לעדכן.. העוגה מדהימה! לדעתי העוגה תפוחים הכי טובה שאכלתי."

גלית : "אומנם עדיין לא טעמתי אבל הריח משגע! בטוחה שהיא גם טעימה כמו הריח 😉
המתכון קליל ומהיר, תודה רבה!"

אלינורי : "ניקי הכנתי את זה אתמול לסבא שלי והוא פשוט טרף הכל!
העוגה טעימה בטירוף.. תודה רבה לך:)"

מורן : "עדכון: העוגה הוכנה ונטרפה במהירות על ידי כל החבר'ה בעבודה! קיבלתי שפע מחמאות עליה והפניתי את כל המחמאות אלייך, מאחר ואני בדר"כ ממש גרועה באפייה! ישר כח :)"

תגובות

היה הראשון להגיב

  הרשם  
עדכן

פאי משגע!!! לא היו לי תפוחים אז השתמשתי באגסים ויצא נהדר!

בס"ד
הייי
בקשר לסירופ מייפל זה אותו סירופ ששמים על פנקייק?
יש גם טיבעי נכון ,מה כדאי לקנות.?
ראיתי שיש בהרבה מתכונים.

גם אצלי הבצק נקרע בנסיון להרימו. בסוף כמובן חיברתי והידקתי לתפוחים אבל כך זה אמור להיות? עברתי על ההוראות כמה פעמים…

היי ניקי
רציתי לספר שהכנתי את העוגה והיא יצאה נפלא, למרות ששכחתי (!!) לשים ביצה וחלמון ביצה! לכן העוגה בקלות יכולה להיות גם טבעונית.
תודה על המתכונים המעולים!

אומנם עדיין לא טעמתי אבל הריח משגע! בטוחה שהיא גם טעימה כמו הריח 😉
המתכון קליל ומהיר, תודה רבה!

היי ניקי האלופה!!
האם אפשר להחליף את התפוחים בשזיפים?

ניקי הכנתי את זה אתמול לסבא שלי והוא פשוט טרף הכל!
העוגה טעימה בטירוף.. תודה רבה לך:)
(אגב לא היה לי מייפל אז שמתי סילאן).

היי ניקי
לאיזו גודל תבנית זה מתאים?

האם ניתן להגיש יום למחרת? אחרי כמה שעות? איך לשמור שלא ייהרס?

ניקי את מלכה!!!

היי ניקי
אפשר בלי מייפל?או משהו במקום? אין לי בבית וגם פחות אוהבים אצלי את הטעם…

היי ניקי מה שלומך ? אין לי קמח תופח אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף אבקת אפייה , אם כן מה הכמות הרצויה של הקמח ואבקת האפיית ?
כדי להפוך את העוגה לפרווה אפשר להשתמש במרגרינה מיוחדת לאפייה ( גרה בניו יורק ואין לנו פה מחמאה )
גמר חתימה טובה ושנה מלאה ביצירתיות ושנמשיך להינות מהמתכונים המדהימים שלך , אין ספק ששידרגת לנו את המטבח (הדבקתי את חברותיי פה בהתמכרות לאתר שלך )

היי ניקי,
אפשר לשים שמן במקום חמאה?