עוגת בננות רכה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת בננות רכה

עוגת בננות רכה

עוגת בננות רכה, אני חולת מטבח, אני מוכנה להיות במטבח כל היום. אפילו בשעה 12 בלילה כשכל הבית נם את שנתו אני הולכת למטבח כי מדגדג לי באצבעות להכין עוד עוגה או לפחות עוגיות.
מכירים את הדיגדוג הזה שלא נותן מנוחה?
אני יודעת שקשה לך להאמין שמישהו באמצע הלילה יחליט לאפות במקום להכנס למיטה החמה, עוד לא למדת להכיר אותי ?
כשזה נוגע למטבח אני משאירה את השכל הישר שלי בסלון וטירוף המטבח משתלט עליי. אבל תודה שרק דברים טובים וטעימים יוצאים מהטירוף שלי ואני מאוד אשמח לקבל חיבוק בבוקר כשאתה והילדים תשתו שוקו יחד עם עוגה טעימה שלפני שעות ספורות יצאה מהתנור. תהנו מהעוגה היא מאוד טעימה.

זמן הכנה: כ – 45 דקות

מרכיבים:

2 ביצים מופרדות
200 ג` סוכר (כוס)
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 בננות
2 כפיות סוכר וניל
280 ג' קמח תופח (2 כוסות)
1/3 כפית א. סודה לשתיה
חצי כפית קינמון
כף נוטלה גדושה (לא חובה למי שמעדיף בלי)

הכנות:

1. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב. להוסיף חלמונים אחד, אחד.

2. לערבב את המצרכים "הרטובים" להוסיף למיקסר, למעוך את הבננות עם הסוכר וניל ולהוסיף, לערבב את המצרכים "היבשים" ולהוסיף, לערבב  עד שהבלילה חלקה.

3. להוציא כשליש כוס מהבלילה ולערבב עם הנוטלה. "לשחק" עם הצבעים, להוסיף פעם בהיר, פעם כהה. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 45 דקות.

*מי שמעדיף בלי הנוטלה יכול לוותר על הסעיף הזה.

4575 צפיות 20 צפיות היום

גולשים מכינים וממליצים:

שרון : העוגה מדהימה קודם כל.
אבל היום הכנתי אותה שוב ולא היה לי שמנת מתוקה, ובמקום שמתי חלב קוקוס. שווה ביותר.

שיר : היי ניקי, העוגה פשוט מושלמת ! תודה רבה

שרון :"הכנתי את העוגה הזאת כבר פעמיים בשבועיים פשוט כל כך טעימה! המון תודה!!!"

רעות : "לאמא שלי יש מחברת מתכונים-בתור ילדה אני זוכרת מתכון לעוגת בננה רכה ומדהי
מה והעוגה הזו לגמרי זהה לה בטעם! מי שלא מוסיף את הנוטלה עושה טעות חמורה! פשוט עוגה רכה רכה ומושלמת. המון תודה!"

מיכל : "היו לי הרבה בננות ועשיתי את העוגה. הצלחה מסחררת נגמרה בלי ששמתי לב. תודה"

מירב : "עוגה מדהימה!!! כל כך רכה ואוורירית והכי חשוב טעימה"

תגובות

232 תגובות ב "עוגת בננות רכה"

  הרשם  
עדכן

וואו! עוגה מדהימה! אורירית ונמסה בפה… ממכר. השתמשתי בשמנת צמחית והוספתי שוקולד מרי קצוץ במקום נוטלה. מקווה שישאר משהו לשבת…;)

היי ניקי.. פעם ראשונה שאני מגיבה אני רוצה להגיד לך שאין על המתכונים שלך עד עכשיו יוצא לי אחד לאחד מהמתכונים שלך אין עליך אלופה !
שאלה אליך אם אני רוצה להכפיל את העוגה כאילו יש לי יותר מידי בננות אני רוצה להכפיל איך אני עושה עם הכמות?

שלום ניקי יקרה.
הכנתי את העוגה לשבת האחרונה והיא התחסלה!!
לא יאומן כמה טעימה ורכה עוגה פרווה עם ריץ 🙂
תודה תודה תודה!

הי ניקי, אין לי קמח תופח.. אפשר לשים קמח רגיל במקום? או קמח מלא ( 70 אחוז ) תודה!

מהן הכמויות לעוגה עגולה?

מה אפשר לשים במקום שמנת? מעוניינת שהעוגה תהיה פרווה

היי ניקי,
הצילו!
מה עושים אם אין לי סודה לשתייה ואני כבר בשלב החומרים הרטובים?

היי ניקי האם אפשר להשתמש בשמנת צמחית להקצפה של ריץ'?

2 אינגליש קייק כמו שכתבת

ניקי יש אפשרות לתקן עוגה שנפלה, להכניס חזרה לתנור?

היי ניקי,
אין לי מקציף… זה בסדר אם אערבב את הביצים והשמנת?

ניקי אוי העוגה נפלה לי מה אני עושה?

הי ניקי,

ניסיתי להכין את העוגה הזאת, זה לא פעם ראשונה שאני מכינה עוגה עם בננות, אבל משום מה היא יצאה לי למעלה טובה ונראית מוכנה ובפנים נוזלית..
ניסיתי לחמם תנור על למטה בלבד ולא ממש עזר, יש מה לעשות או לפח?

היי ניקי אין לי סודה לשתייה. יש תחליף???תודה מראש

הי ניקי

פעמיים ניסיתי ופעמיים העוגה נפלה לי מיד כשיצאה מהתנור ונשארה שטוחה וקצת רטובה ):
אולי בגלל שהשתמשתי ב2 בננות גדולות ו2 כפות נוטלה אז הבלילה הייתה דביקה מדי? אולי בגלל שלא הקצפתי את החלמונים והשמנת אלא רק את החלבונים ואס כל המצרכים הנוספים שברו את הקצף לבלילה נוזלית?

הי ניקי, נשארה לי חצי עוגה.. האם אפשר להקפיא?

הי ניקי, אני רוצה להכין את העוגה לכבוד יום ההולדת של הקטן, האם מתאים לצפות אותה בציפוי שוקולד? מתלבטת בינה לבין עוגת הבננות וקינמון

היי ניקי אפשר לא להשתמש בקינמון?!

1 3 4 5