עוגת חלבה קפה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת חלבה קפה

עוגת חלבה קפה

מסוג העוגות שכיף להכין זהובה רכה ומפנקת. העוגה הזאת קלאסית ליד הקפה. הילדים היו חסרי סבלנות ברגע שהתחילו להריח את הריח שיצא מהתנור כולנו נהננו לאכול את העוגה. כמה דקות הכנה והתוצאה נהדרת. עוגה קלה מומלצת בחום.
.
תבנית 24

מרכיבים:

4 ביצים
250 ג' סוכר (כוס ורבע)
240 מ"ל שמן (כוס)
3 כפות ממרח חלבה
כפית גדושה אבקת נס קפה
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
60 מ"ל כוס חלב (רבע כוס)
כף אינסטנט וניל
320 ג' קמח (2 כוסות + 4 כפות)
12 ג' אבקת אפייה (שקית)

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לשים במיקסר את הביצים והסוכר להתחיל להקציף במהירות בינונית, להוסיף את השמן השמנת והחלב, להקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד.

3. להוסיף את ממרח החלבה ולהמשיך להקציף עד שכל הממרח נטמע, בסוף להוסיף את הוניל, נס קפה, קמח והאבקת אפייה.
להקציף עד שהכל אחיד וסמיך ולעצור.

*4. להעביר את הבלילה לתבנית משומנת ולהכניס לתנור, לאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה.

9353 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

 

גולשים מכינים וממליצים:

מוריה : "חיפשתי עוגה מהירה לאורחים שהיו אמורים להגיע תוך פחות משעה וכמובן שרצתי לאתר שלך 🙂
יצא טעים!!! והריח שקיבל אותם כשהם הגיעו…"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

175 תגובות

מורן

היי ניקי 🙂
איך אפשר להפוך את העוגה לפרווה?

תודה על אתר נפלא!

השב
חגית

היי ניקי, קודם כל תודה על מושלם ועכשיו גם יותר מושקע וכיפי☺☺
יש לי שאלה כללית, כמעט תמיד כל העוגות שאני מכינה נופלות קצת ולא יוצאות אוריריות וגבוהות. אני עושה הכל בדיוק לפי ההוראות – אבל מתבעסת כל פעם מחדש. תוכלמ להאיר את עיני? אולי יש משהו בסיסי שאני לא יודעת. אני משרשרת את זה לעוגת חלבה קפה כי הכנתי עכשיו אותה וגם היא לא יצאה גבוה.
תודה רבה לך

השב
ניקי ב

לא כל עוגה אמורה לצאת גבוהה, גם גובה סביר זה בסדר. יכול להיות שאת טועה בתבנית, אולי את מגזימה בהקצפה ואז העוגה מאבדת נפח.

השב
חגית

אני רואה שיש מקומות שהעוגה יותר דחוסה. בד"כ שליש תחתון של העוגה יוצא לי יותר דחוס והלמעלה סבבה. כמה זמן צריך להקציף אחרי שסיימתי להוסיף את הסוכר? תודה על התגובה הזריזה☺☺

השב
ניקי ב

עוגה דחוסה זה ערבוב יתר של הקמח זה גורם לדחיסות, כל ההקצפה לוקחת דקה וחצי שניים, זה גם תלוי במיקסר עד כמה הוא חזק.

השב