קרמבל תפוחים וחמוציות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קרמבל תפוחים וחמוציות

פירורי בצק זהובים ופריכים, קוביות תפוחים מתובלות בקינמון ומייפל, קינוח מתוק וטעים . אני מאוד ממליצה להגיש את הקרמבל כשהוא חם יחד עם גלידת וניל או שמנת שילוב משגע שקשה לעמוד בפניו. הקרמבל בתנור ריח הקינמון נישא באוויר. יש! סוף שבוע בשטח

גודל תבנית: 24"

מרכיבים:

מצרכי הבצק:
50 ג` חמאה קרה
80 ג` קמח (חצי כוס פלוס כף נוספת)
40 ג` סוכר (2 כפות)
חלמון

שכבת התפוחים:
50 ג` חמאה
6 תפוחים גדולים
2 כפות סירופ מייפל
חצי כוס מים
חצי כפית קינמון
40 ג` סוכר (2 כפות)

חמוציות (מי שלא אוהב שיוותר)
מעט סוכר

להגשה:
200 מ"ל שמנת חמוצה
2 – 3 כפיות סוכר (לפי הטעם)
מי שאוהב יכול להוסיף מעט סוכר וניל

הכנות:

1. לקלף ולחתוך את התפוחים לקוביות, להמיס חמאה במחבת חמה, להוסיף מייפל, סוכר, קינמון ומים להוסיף את התפוחים ולהקפיץ כמה דקות עד שהם רכים ולסנן.

2. לעבד את המצרכים לבצק פירורי.

3. את התפוחים להעביר לתבנית, מעל לפזר חמוציות, מעט סוכר, מעל הכל לפזר את פירורי הבצק.

4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני 180 מעלות, עד שהפירורים מזהיבים מעט.

5. להגיש חם עם כדור גלידה או קצפת או שמנת מומתקת בסוכר יוצא נפלא.

7706 צפיות 20 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קרמבל תפוחים וחמוציות

גולשים מכינים וממליצים:

לידור : "היי ניקי הכנתי להערב את הקראמבל המדהים הזה…ואכלנו יחד עם המוס שמנת שלך ממתכון אחר של התפוחים.תודה רבה!! ממש אבל ממש טעים"

מיכל : "מתכון מצוין עשיתי אותו כקינוח חם לערב שבת קרירה"

עינת : "ניקי, יצא מדהים!!"

בקי : רציתי לשתף אותך ולהודות על הקינוח המקסים הזה-היה לנו טעים ומגוון
תודה על שאת מעשירה לנו את השבת:)

שם : "הכנתי אתמול את הקראמבל והגשתי עם שמנת חמוצה, ויצא מ-ע-ו-ל-ה!. מנה קלילה וטעימה שאין כמוה, מומלץ בחום להכין!"

דבי: "ח-ל-ו-מ-י !!! הכנתי והגשתי עם כדור גלידה , מעל הכדור גלידה שפכתי מהרוטב שסונן מהתפוחים . טעים כ"כ ואווווו ניקי ת-ו-ד-ה"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

110 תגובות

דקלה גבאי

היי ניקי המהממת!! אני ממש אוהבת את המתכון הזה ועושה אותו הרבה. יש לי שאלה- אני מאוד מדוייקת בכמויות. הקרמבל בסיום האפייה יוצא דק מידי לטעמי. אני רוצה לעבות אותו. כדאי להכפיל כמויות?

השב
ניקי ב

תוסיפי טיפת נוזלים במהלך העיבוד ותגיעי לגושים קטנים, אל תגיעי למצב שזה פירורי.

השב
מיכל

היי ניקי יש לי אורח טבעוני שהייתי שמחה לנסות לשמח. הבעיה היחידה זה החלמון בבצק האם יש לך פתרון (באופן כללי ) לתחליף לביצים במתכוני בצק?
תודה רבה

השב
ניקי ב

אין לי פיתרון לביצים, כאן תוסיפי קצת נוזלים עד שהבצק מתחיל להתגבש.

השב
מיכל

הי ניקי, הכי הייתי רוצה לשאול איך חשבת על כל המתכונים ההורסים האלו ??
אבל בינתיים, כמה זמן לוקח בערך בתנור שלך עד ש פירורים מזהיבים?
תודה ושבת שלום
מיכל

השב