חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

מבקשים ממני המון מתכוני פרווה על בסיס שמן בלי תחליפים למינהם אז הנה אחד המתכונים שאני אוהבת להכין. כשהלכתי להכין נוצרה דילמה חלק רצו שוקולד חלק רצו ריבה אז עשיתי חצי חצי ככה כולם היו מרוצים וכל אחד קיבל משהו שהוא אוהב.

מרכיבים:

חצי כוס אגוזי מלך גרוסים  / חצי כוס קמח רגיל
2 כוסות קמח
חצי כוס שמן
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
חצי כפית א. אפייה

ריבה
שוקולד

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק (שומני) לשמור רבע מהבצק במקפיא ואת השאר לרדד למלבן בגודל 22X24 ס"מ, לאפות כ 10 דקות או עד מזהיב, לצנן.

2. למרוח ריבת תות / שוקולד (אני עשיתי חצי חצי) לגרד את שארית הבצק מעל ולאפות עוד כמה דקות.

הערות חשובות:
מבחינת איכות בצק אין מה להשוות בין בצק על בסיס שמן לבצק על בסיס חמאה, אם לא חייבים להכין פרווה אני יותר ממליצה על בצק חמאה. כקינוח פרווה הוא נהדר, התחסל אצלי תוך כמה דקות, לילדים לא הזיז אם זה בצק שמן או חמאה הכל חוסל. עוד משהו אחד החיתוכיות נמוכות.
בעת האפייה הבצק מוציא קצת שמן לא להתרגש לראות שהדפנות מזהיבות ולהוציא.

7813 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

156 תגובות

ענבר

היי ניקי,

אם רוצים להכין את הבצק עם חמאה, מה הכמויות? זה בעצם במקום השמן?

השב
ניקי ב

אבל זה לא הגיוני, יותר עדיף להכין משהו בסגנון על בסיס חמאה, הרבה יותר טעים אין מה להשוות.

השב
ענבר

כתבת שהבצק על בסיס חמאה יותר טעים, אז אני שואלת איך מכינים

השב
מושקא

הי ניקי,
ממרח ריבת חלב מתאים למתכון הזה? ואם לא מה כן אפשר להכין איתו?

השב
אלה

שלום לניקי התותחית. יש סוג מסויים של ריבה שאת ממליצה למתכון הזה? למשל מעדן, קונפיטורה או ריבה רגילה?

השב
רוית

ניקי הכנתי את העוגה.. הטעם מדהים .. אבל לצערי השוקולד לא "נדבק " לשכבה התחתונה… איפה טעיתי ??

השב