עוגיות טחינה פרווה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגיות טחינה פרווה

עוגיות טחינה פרווה

באחד הימים מצאתי סיפרון עם מתכונים ישנים שאחת הדודות מהמשפחה אספה.
מכירים את הספרים עם כתמי האוכל ? בקושי רואים את הכיתוב שדהה מרוב השימוש. מצאתי שם מתכון לעוגיות טחינה ואפילו על בסיס שמן שזה בכלל נהדר, הייתי חייבת להכין יצא נפלא עוגיות משגעות אחת אחת פשוטות קלות וטעימות.
ההכנה קלי קלות ומקבלים יופי של עוגיות.

50 עוגיות

מרכיבים:

2 ביצים
200 ג' סוכר (כוס)
חצי כוס טחינה גולמית
100 מ"ל שמן (שליש + 2 כפות)
2 כפיות סוכר וניל
2 כפיות סירופ מייפל
360 ג' קמח (2 וחצי כוסות + כף נוספת)
2 כפיות אבקת אפייה

הכנות:

  1. 1. לטרוף כמה שניות את הביצים סוכר וניל והסוכר עם מזלג, להוסיף את הטחינה לערבב לעיסה אחידה ולהוסיף את השמן.

2. להוסיף את המייפל תוך כדי ערבוב ובסוף את הקמח והאבקת אפייה.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. ליצור כדורים (משקל 16 – 18 ג') לסדר בתבנית עם נייר אפייה עם רווח בין עוגייה לעוגייה.

*5. לאפות 10 דקות העוגיות מזהיבות בתחתית, לצנן.

כדאי לדעת ש…
אני ממליצה להקפיא את הטחינה כשעתיים לפני ההכנה, יותר קל לעשות את העוגיות והן יוצאות יותר טוב.
אפשר להשתמש בטחינה יחסית קשה שעמדה זמן מה במקרר. ניתן להכין שלושה ימים קודם ולשמור בקופסא על השיש.
ניתן להחליף את המייפל בדבש או לוותר בכלל,  הטחינה גולמית כלומר לא טחינה מוכנה. את הסוכר וניל ניתן להחליף בתמצית וניל אותה כמות. העוגיות נהדרות קשה להאמין שהן פרווה.
לא להמתין עם ההכנה של עוגיות ברגע שמכינים את הבצק להכין מיד כדורים.

271046 צפיות 6 צפיות היום

עוגיות טחינה פרווהעוגיות טחינה פרווה

עוגיות טחינה פרווהעוגיות טחינה פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

לייקי : "יצא פשוט מושלם! בניגוד לתחזיות הקודרות שלי…. מעולה מעולה!"

רות : מעולה! מעולם לא קיבלתי כ"כ הרבה מחמאות

אתי : היי ניקי היקרה
הכנתי היום את העוגיות והם באמת נחטפות ,מקווה שישאר לי משהו לשבת
אין עלייך המתכונים נהדרים והכי חשוב קלים להכנה .שיהיה לך שבת שלום.

יהודית : עוגיות מקסימות.
אני המרתי את השמן בשמן זית, טחינה משומשום מלא ודבש במקום מייפל(ללא תמצית וניל) יצא מקסימום חבל שיוצאת כמות קטנה נחטפות מהר

עפרה : ניקי יקרה! מעולה כרגיל! אין יום שאני לא נכנסת לאתר שלך אני מכורה ובזכותך יש אוכל טוב בבית!

מוריה : "טוב אז שתדעי שהעוגיות האלה מוכנות אצלי קבוע כל שבוע בכמות כפולה ומתחסלות מהר מאד מרוב שהן מושלמוווותתת
הפעם הכנתי אותן לשם שינוי עם קמח מלא והאמת נורא חששתי.. ופשוט רציתי לעכן שהן עדיין מוש מוש מושלמות
תודה רבה ניקי"

גנית : "ניקי היקרה !!!
יואו העוגיות האלו טעימות בטרוף!
הכנתי כבר הרבה פעמים וכל פעם מתלהבים מחדש, ותוך חצי שעה היו עוגיות ….
תודה רבה על מתכון מעולה !"

מירב : "עוגיות פשוט מושלמותתתת,הריח והטעם בכלל,
הכנתי לשבת והכל חוסל,ביום ראשון הכנתי כמות כפולה
תודה ניקי אין עלייך ועל המתכונים שלך"

יעל : "עוגיות נפלאות ליד הקפה!
כהרגלך מתכון קל פשוט וחמש דקות עבודה עם לנפות קמח :)"

ימית : "ואוווו אני יושבת עכשיו עם כוס תה ולא יכולה להפסיק לאכול מהעוגיות. תכננתי לאכול רק אחת… מקווה שישאר עד שהילדים יבואו..
הכנתי עם קמח כוסמין ויצא הרבה מעבר לצפיה… תודה תודה תודה"

תגובות

728 תגובות ב "עוגיות טחינה פרווה"

  הרשם  
עדכן

שלום ניקי, מתחיל בבישול ואפיה.
אפיתי את העוגיות קצת יותר, כדי ליצור קראנצ'יות. כשהן יצאו מהתנור הן אכן היו קשות וקראנצ'יות, תענוג! אבל יום למחרת הן התקשו מאוד. זה קשור לכך שאפיתי יותר ממה שהיה צריך?

ניקי יקרה, האם אפשר לשים סילאן במקום מייפל?

כבר כתבתי פעם שאת תצטרכי לממן לי את הדיאטנית בסוף יצא כל כך מושלם עד שכל רגע אני בודקת שהעוגיה הנוכחית טעימה כמו הקודמת.

ניקי, במרשם הקודם היו עוגיות אלו במחצית כמות, והיה כף ברנדי, זה כבר לא מופיע כאן. למה?

ניקי תוכלי לרשום את המרכיבים הדרושים למספר עוגיות קטן יותר מחמישים? בערך למחצית

1 45 46 47