עוגיות אותיות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגיות אותיות

עוגיות אותיות

הילד המקסים שלי היה אבא אז פירגנתי לכל ילד את השם שלו כשהוא רשום בעוגיות. אני חייבת לומר שיצא חמוד ביותר שלא נאמר מקסים.
בנוסף זאת יופי של דרך להעסיק את הילדים, גם להכין עוגיות ואחר כך להכין להרכיב מילים ומשפטים, מומלץ להכין הרבה חלק מהאותיות עוגיות נעלמות תוך כדי משחק בדרך כלל לפה של אחד הילדים.
יצא נהדר מתכון קל ופשוט שעושה את הילדים מאושרים ביותר.

המון המון אותיות

מרכיבים:

400 ג' חמאה
300 ג' סוכר (כוס וחצי)
500 ג' קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
2 ביצים

50 ג' שוקולד מריר
כף שמן

תוספות:
סוכריות עדשים
קרטונים מאורכים (בחנויות חד פעמי)
שקיות צלופן
סרט אדום

הכנות:

1. לחתוך את החמאה הקרה לקוביות קטנות ולשים במיקסר, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לפירורים גסים מאוד / גושי בצק, לעצור את המיקסר ולאסוף את הבצק לכדור.

2. לחצות את הבצק לשניים, חצי אחד לשים במקרר ואת החצי השני לרדד לעלה גדול, לקרוץ אותיות ולהניח על נייר אפייה בתבנית רצוי להכין את התבנית עם הנייר מראש.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. להכניס לתנור ולאפות כ 10 דקות הדפנות מזהיבות, לא לגעת לפני שהעוגיות מתקררות, העוגיות יוצאות מהתנור כשהן רכות ומתקשות בהמשך.

5. הכנתי את זה לילדים בגן כשאביב היה אבא שבת אז הוספתי כמה דברים:
לשבור את השוקולד לקוביות ולשים בקערה יחד עם השמן להכניס למיקרו ולהמיס עד שהכל אחיד, למרוח מעט בתחתית כל עוגייה ולהניח על הקרטון זה שומר שהעוגייה לא תזוז, להשאיר בצד כ 30 – 40 דקות שהשוקולד יתייבש.

6. אם רוצים להוסיף סוכריות עדשים, לשים נקודה של שוקולד על העוגייה ועליה להניח סוכריה, כדאי להמתין שעה או אפילו יותר לפני האריזה, לארוז בשקית צלופן ולקשט עם סרט אדום.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין שבוע מראש את העוגיות ולהקפיא בקופסא אטומה ואז יום לפני להכין שאר הדברים.
מומלץ בחום לקרוא את זה לפני שמתחילים, בימים חמים מאוד להדליק מזגן בבית. למקרה שזה לא היה ברור צריך קורצני עוגיות כדי להכין את העוגיות.
כדאי להכין עוגיות נוספות, כוכב , לב לא משנה ואז מי שיש לו שם קצר להוסיף לו עוד כמה עוגיות.

7758 צפיות 10 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגיות אותיות

עוגיות אותיותעוגיות אותיות

בזמנו הכנתי את זה כשאביב היה אבא שבתעוגיות אותיותעוגיות אותיות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

83 תגובות

מור

הי ניקי. הכנתי בצק אתמול ושמרתי במקרר. הבצק נראה כמו חמאה קפואה. מה לעשות ?

השב
מרים

500 גרם קמח או 3 וחצי כוסות? זה לא אותו דבר בהנחה שמדובר בכוס אפיה רגילה של 240 מל?
שמתי 500 ויצא דביק להוסיף?

השב
מרים

הכנסתי למקרר זה מרגיש ממש כמו חמאה רכה כזאת ממש אי אפשר להחזיק יש מצב לתקן? הבטחתי לבן שלי שנכין עוגיות אותיות למסיבה בגן מחר.. הלוואי..

השב
ניקי ב

קראת את הקישור שנתתי לך ? תקררי את הבצק לפחות שעה אפילו קצת יותר, תדליקי מזגן חם היום.

השב
מרים

קראתי כנראה עיבדתי יותר מידי או משהו למרות שלא נראה לי
אני אגיד לך מה עשיתי שנוודא עם שמתי 500 בכוס מדידה של מיליליטר וגם סוכר 309 בכוס כזאת מבחינת כמויות זה בסדר?

סליחה על השאלות שונאת לעשות את זה עם הילדים סביבי ונראה לי שהם הלחיצו אותי ומשהו לא הלך

השב
מרים

עיבדתי במיקסר אבל כמעט לא היה שלב של פרורים כזה רק לרגע ורק חלק מהבצק

השב
ניקי ב

נראה שעיבדת יותר מידי, תני קירור טוב. אז תחצי אותו חלק תחזירי למקרר וחלק תעבדי, אני ממליצה שלפני הכניסה לתנור תקפיאי תקראי את כל מה שכתבתי עד הסוף.

השב
מרים

תודה רבה רבה..
ממש לא מובן מאליו העזרה והזמינות אני אוציא תכף קצת בצק שהילדים יכינו כי הבטחתי ואת ברוב אשאיר עוד במקרר ואכין בערב
כמה זמן להקפיא לפני?
אני אעדכן איך יצא בסוף תודה

השב
מרים

שאלה אחרונה יוצאת כמות גדולה של אותיות זה נראה קצת בצק..

השב
מרים

אוף ממש סליחה שיש לי ככה הרבה שאלות זה כבר שעה בקירור ועדיין אי אפשר לגעת בזה זה ממש כמו לגעת בחמאה רכה אולי אני יעביר קצת להקפאה לפני הצורות או שזה לא טוב?

מה את ממליצה?

ניקי ב

תקפיאי לשעה, אני יכולה להציע משהוא אחר ? עוגיות לא יצאו הבצק רך מידי, תשטחי אותו בתבנית תאפי עד הזהבה ואחרי שמתקרר תחתכי לריבועים.

מרים

רציתי את הצורה של האותיות דווקא כי זאת מסיבת אותיות יוצא משהו הרבה קירור ממש מעט זמן בחוץ ומגולגל בדי הרבה קמח אבל לא יותר מידי יצאו כמה עוגיות מקווה שהטעם יהיה בסדר תודה רבה.. אנסה שוב בהזדמנות לדעת מה לא היה טוב כי התאכזבתי כי היה נראה ממש קל וטוב והסתבכתי וגם לא יוצא כזה הרבה משהו כמו 40 כמה אמור לצאת?

ניקי ב

אני לא ספרתי יצאו לי די הרבה אותיות, יכול להיות שלא רידדת את הבצק מספיק ולכן יצאו לך פחות

ניקי ב

כן זה נשמע בסדר, לדעתי היה עיבוד יתר בתוספת זה שחם היום.

השב
יהודית

הי ניקי! תודה על המתכון! סליחה על השאלה המצחיקה אבל איזה "וו" לשים במיקסר? גיטרה? וזה אמור להיות על מהירות נמוכה? תודה רבה!

השב
חני

אפשר לעשות חצי כמות? להפחית את הכמויות בחצי זה יצא טוב?

השב
גל שמיר

בוקר טוב
אפשר להכין עם הבצק הזה עוגיות פרח עם מילוי?
ראיתי שיש מתכון ללא ביצים לעוגיות פרח רק שהבצק הזה נראה יותר נח לעבודה עם ילדים
תודה

השב
תהלה

הכנתי את העוגיות, אבל נורא חסר לי קישוט לעוגיות, יש לך רעיונות?
אני הולכת לשים אותם בתוך קופסא למשלוחי מנות, אז הקישוט צריך לא להיות דביק….. תודה מראש 🙂

השב
niki

תעשי רואייל אייסינג, 100 ג' אבקת סוכר מעט מים לערבב ואז תוכלי להזליף ולקשט,

השב