עוגיות קינמון וריבה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגיות קינמון וריבה

עוגיות קינמון וריבה

עוגיות קינמון וריבה,  שנים הייתי מכינה את העוגיות האלה באופן הכי פשוט שיש, מרדדת וקורצת.
ריח הקינמון שנישא בתוך הבית כשהעוגיות האלה בתנור אח תענוג, אני אפילו לא עוזבת את המטבח אלא נשארת ונהנית מהריח. בהמשך הוספתי עוד דברים טעימים לעוגיות כמו ריבה ושוקולד בתוספת הקינמון זה הפך אותן למשגעות.
השם המקורי של העוגיות האלה היה "עוגיות פרפרי קינמון" כי בפעם הראשונה שהכנתי אותן אני והילדים קרצנו צורות של פרפרים ומאז השם נדבק אליהן. יש להם מנהג נחמד להתעופף מהתבנית ישר לפה של מי שעובר בסביבה.

מרכיבים:

200 ג` חמאה קרה
150 ג` סוכר (3/4 כוס)
350 ג` קמח (שתיים וחצי כוסות)
כוס שקדים טחונים
2 ביצים
כפית קינמון
קורט מלח
כפית סוכר וניל
2 כפות חלב

מילוי:
ריבת תות
השחר העולה
רוזמרי
נוגט
כל מילוי שאוהבים

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לצנן שעה במקרר.

2. לחלק את הבצק לשניים, לרדד את שני חלקי הבצק, לקרוץ צורות. על חלק אחד של הבצק לקרוץ עיגול קטן בתוך הפרח שקרצנו.

3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני. העוגיות מוכנות שהדפנות מזהיבות מעט, כמה דקות, לצנן.

4. לפזר אבקת סוכר מעל העוגיות עם החור. למרוח ריבה או כל מילוי שאוהבים על העוגיות השלמות, להניח למעלה עוגייה נוספת (חור)

718 צפיות 2 צפיות היום

תגובות

16 תגובות ב "עוגיות קינמון וריבה"

  הרשם  
עדכן

שלום ניקי
כמו שאת רואה אני משתמשת המון באתר המיוחד שלך, ותמיד נהנית ממנו, תודה רבה על המתכונים הנפלאים הן לאפיה, בישול וכל הרעיונות המיוחדים לארוחות בבית הספר וכו', אני כרגע באמצע להכין את הבצק של העוגיות הנ"ל הבצק יצא לי מאוד דביק מה עלי לעשות, האם כדאי להוסיף מעט קמח או שאת ממליצה על משהו אחר?
תודה מראש
Chaya

ניקי מדהימה!
סליחה שאני מפריעה לך גם פה…
אני פשוט מכינה תפריט לשבת
רציתי לשאול האם אפשר גם את העוגיות הללו להמיר לפרווה?
מחמאה ו2 כפות ריץ?

היי ניקי, יקירתי תקשיבי, המצב קשה! אני לא יודעת איך ולמה, אבל לאחרונה דבק בי החשק לאפיה. כל היום אני חושבת מה לאפות- וזה רק מתוקים… עוגות עוגיות ומה לא… והאתר שלך רק עושה עוד יותר חשק וזה בעיה כי זה משמין… כל מתכון מכיל 200 גר' חמאה אוי ואבוי לי… אני חושבת שזה רעיון מצויין אם בכל מתכון תכתבי גם איזה פעילות צריך לעשות כדי להוריד את הקלוריות… (: ועכשיו ברצינות: בתור אתר רציני, שנכנסים אליו אלפים בכל שבוע, תנסי להשיג איזה שיתוף פעולה עם מכוני כושר, חוגים או דיאטות למינהן- שגולשי האתר יוכלו לקבל הנחה יפה, אפשר גם… קרא עוד »

היי ניקי
האם כשאת כותבת 2.5 כוסות קמח הכוונה לכוסות של 200 מ"ל?
תודה רבה על האתר המקסים הזה!!

המתכונים שלך ממש תעימים את יכולה לעמליץ לי על מתכון לעוגיות

היי.יש מצב לעשות אותן בלי השקדים?

ניקי בוקר טוב, את פשוט מדהימה
לפני שבועיים היה לנו ארוע משפחתי קטן, הכנתי עוגת וניל וקינמון+ את עוגיות פרח ריבה נימוחות (רק עם החלמונים)- יצא פשוט נפלא. גיסתי לא האמינה שאפיתי אותן, אז הקרדיט מגיע לך. המתכונים שלך עוברים במשפוחה שלנו…
רציתי לשאול- מה ההבדל בתוצאה של העוגיות כשמכניסים רק את החלמונים לעומת כל הביצה כמו במתכון זה?
שנית – אני גם קורצת את העוגיות עם חותכנים אך בזמן האפיה הן מעט מתפשטות. הן יוצאות יפה אך לא מדוייקות ומדוגמות כמו שלך. מה את עושה כדי שהעוגיות יהיו כ"כ סימטריות?
תודה ויום נפלא, תמשיכי לעדכן אותנו בדברים טעימים…