ריבת חצילונים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
ריבת חצילונים

ריבת חצילונים

מבחינת בעלי אין על הריבה הזאת. בדרך כלל הוא מכין אותה ולי אסור להתקרב לסיר או בכלל להתערב. לצלם הוא מרשה לי. מתוק וטעים. דרך אגב את הריבה הזאת מכינים גם במימונה.

מרכיבים:

קילו חצילונים
קילו סוכר
10 – 15 מסמרי ציפורן / חצי כפית קינמון קטנה
מים

הכנות:

1. להוריד את העלים הירוקים (קוצים) להשאיר את הגבעול עצמו. לחורר את החצילונים במזלג.

2. לשים החצילונים בסיר, לכסות במים, לבשל עד שהם מעט רכים.

3. מוציאים את החצילונים מהסיר, שופכים החוצה את המים, מוסיפים את הסוכר לסיר. מסדרים את החצילונים על הסוכר.

4. לפזר את הקינמון או הציפורן, להוסיף כוס מים.

5. להרתיח ולהנמיך את האש, להוריד את האש לנמוכה עד שנעשה סירופ.

6. לסגור את האש, לכסות עם מכסה ולקרר, אחרי שהתקרר להניח במקרר.

1838 צפיות 10 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

14 תגובות

נגה

האם אפשר להפחית את כמות הסוכר?
(יש ריבות שיחס הסוכר נמוך יותר…)

השב
אמונה

היי ניקי
מצאתי במקרר שקית חצילונים לא הכי טריים- הם טיפטיפה מקומטים.
את חושבת שזה ילך?

השב
niki

שאלה קשה, אם הם נראים לך סביר כן, אם לא חבל להשקיע עוד מצרכים.

השב
ליאורה

ניקי שלום, האם את יודעת להכין ריבה מתפוז סיני

השב
יעלי

ניקי, ערב טוב!

חושבת להכין את הריבה למשלוח מנות…מה דעתך?
לא הבנתי האם החצילים נשארים בצורתם המקורית או שהם מתכווצים??

תודה,
יעל

השב
niki

היי יעלי.
החצילים נשארים בצורה המקורית נהיים רכים ומתוקים, אחלה ריבה קצת שונה מהרגיל.
תצטרכי צנצנת קצת גדולה יותר, החצילונים קטנים אבל עדיין תופסים נפח.

השב
שם

גל (לא רשום) | 20.07.2011 – 22:25
קניתי בשופר סל יש חצילים קטנים במבצע – בזול עשיתי יצא מעדן
טעים מעולה היה שווה לעשות גם בזול וגם משהוא משהוא……. תודה

השב