ריבת חצילונים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
ריבת חצילונים

ריבת חצילונים

מבחינת בעלי אין על הריבה הזאת. בדרך כלל הוא מכין אותה ולי אסור להתקרב לסיר או בכלל להתערב. לצלם הוא מרשה לי. מתוק וטעים. דרך אגב את הריבה הזאת מכינים גם במימונה.

מרכיבים:

קילו חצילונים
קילו סוכר
10 – 15 מסמרי ציפורן / חצי כפית קינמון קטנה
מים

הכנות:

1. להוריד את העלים הירוקים (קוצים) להשאיר את הגבעול עצמו. לחורר את החצילונים במזלג.

2. לשים החצילונים בסיר, לכסות במים, לבשל עד שהם מעט רכים.

3. מוציאים את החצילונים מהסיר, שופכים החוצה את המים, מוסיפים את הסוכר לסיר. מסדרים את החצילונים על הסוכר.

4. לפזר את הקינמון או הציפורן, להוסיף כוס מים.

5. להרתיח ולהנמיך את האש, להוריד את האש לנמוכה עד שנעשה סירופ.

6. לסגור את האש, לכסות עם מכסה ולקרר, אחרי שהתקרר להניח במקרר.

730 צפיות 4 צפיות היום

תגובות

14 תגובות ב "ריבת חצילונים"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי
כמה זמן בישול ?
בערך?

האם אפשר להפחית את כמות הסוכר?
(יש ריבות שיחס הסוכר נמוך יותר…)

היי ניקי
מצאתי במקרר שקית חצילונים לא הכי טריים- הם טיפטיפה מקומטים.
את חושבת שזה ילך?

ניקי שלום, האם את יודעת להכין ריבה מתפוז סיני

היי ניקי
האם יש לך מתכונים לריבות אחרות?

ניקי, ערב טוב!

חושבת להכין את הריבה למשלוח מנות…מה דעתך?
לא הבנתי האם החצילים נשארים בצורתם המקורית או שהם מתכווצים??

תודה,
יעל

גל (לא רשום) | 20.07.2011 – 22:25
קניתי בשופר סל יש חצילים קטנים במבצע – בזול עשיתי יצא מעדן
טעים מעולה היה שווה לעשות גם בזול וגם משהוא משהוא……. תודה