עוגת דבש מושלמת

עוגת דבש מושלמת

עוגת דבש מושלמת, זאת עוגת הדבש הכי טובה מבחינתי. כיכבה אצלי כל השנה וגם בראש השנה הקודם. המלצה רותחת מכל הלב,
מעולה עסיסית ורכה, לא תפסיקו להכין אותה, אני לא אחראית לכמות המחמאות שתקבלו, דרך אגב את העוגה הזאת אני אוהבת לתת במתנה בראש השנה וכל פעם היא קוטפת מחמאות מחדש , כבר שנים אני אופה את העוגה הזאת בראש השנה ולא נמאס ממנה.

תבנית 24

מרכיבים:

4 ביצים מופרדות
150 ג` סוכר (שלושת רבעי כוס)
1/3 כוס דבש
1/3 כוס מייפל
250 מ"ל שמנת מתוקה / מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
320 ג` קמח תופח (2 כוסות + 4 כפות)
חצי כפית סודה לשתיה
כפית קינמון

סירופ (אופציה לא חובה):
חצי כוס מים
חצי  כוס סוכר
3 כפות מייפל

הכנות:

1. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב לקפל את החלמונים לקצף.

2. לערבב בקערה נפרדת את המצרכים הרטובים, לערבב בקערה נפרדת את המצרכים היבשים, בעירבוב עדין להוסיף את המצרכים הרטובים לקצף הביצים ואח"כ את המצרכים היבשים.

3. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות, לצנן. לבשל את מצרכי הסירופ  תוך כדי עירבוב  במשך כמה דקות, לצקת את הסירופ בעזרת כף על כל העוגה.

הערות:
העוגה נהדרת גם בלי הסירופ.

עוגה מעולה.

264086 צפיות 22 צפיות היום

עוגת דבש מושלמת

עוגת דבש מושלמת

עוגת מתנה בראש השנה:

עוגת דבש מושלמת

עוגת דבש מושלמת

גולשים מכינים וממליצים:

עינב : כולם ליקקו את האצבעות! תודה רבה רבה! שתהיה אחלה שנה שבעולם =]

גל : אכן מושלמת. עשיתי אותה כבר פעמיים השבוע. ואעשה אותה עוד פעמיים לארוחות המתוכננות. כל מי שטעם ביקש את המתכון. כל הכבוד ניקי, כל מתכון שלך בול פגיעה.

הלן : אכן כך. עוגת דבש נהדרת !!!

חנה פלקס : עוגה שנאפתה יפה, תפחה וטעימה ברמות על. ממליצה עליה בכל לב, הדיוק של המצרכים הם אחד לאחד והתוצאה נפלאה.

יהל : תודה! היא באמת יצאה מושלמת 🙂

חן : הי ניקי, בלילה מעולה, נעימה מאוד לעבודה. עשיתי מאפינס קטנים והילדים ממש טרפו אותם. המון תודה על המתכונים הנהדרים!

שרון : "עוגה מעולה!! רכה, לחה, נימוחה וטעימה ביותר. הוספתי שברי אגוזי מלך לבלילה וזה שידרג אותה עוד יותר. תודה על מתכון נהדר."

רוני : "העוגה מעולה.
הכנתי פעמיים והעוגה נטרפה.
יצאה גבוהה ועסיסית."

מורן : "עוגה מדהימה, רכה וטעימה בטירוף! וזה מגיע ממישהי שלא אוהבת עוגות דבש!

מירב : "עוגה מדהימה
ביצעתי 2 סבבים של אפייה היום עם המתכון הזה
עוגה רכה טעימה ומתוקה במידה הנכונה"

מיכל : "כמו שכתוב- ככה בול
העוגה מושלמת!"

אורית : "אווווווו ניקי
אכן עוגה מושלמת
אני שידרגתי עם אגוזים ולפי המלצתך הורדתי כחצי כוס קמח.
תודה לך על עוד מתכון מוווושלם !!!!"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1,126 תגובות

מגי

שלום ניקי,
אני חדשה פה, אז קודם כל ברצוני להגיד שניסיתי לאחרונה מספר מתכונים שלך וכולם יצאו מוצלחים. תודה רבה!
ברצוני לאפות את העוגה כמאפינס- יש לי תבנית של 12 שקעים קטנים ותבנית נוספת של 6 שקעים גדולים- האם להכין את כל כמות הבלילה או מחצית? וכמה זמן את ממליצה לאפות?
תודה רבה ושבוע טוב,
מגי

השב
niki

ברוכה הבאה
למה להסתבך עם כמויות, תכיני הכל ותעשי כמה נגלות מקסימום.
אני לא בטוחה שחצי יספיק לך.
בערך 20 דקות.

השב
אילונה

היי ניקי, רציתי לשאול לגבי התבנית אם חייבים את התבנית כמו שבתמונה או שאפשר תבנית פאי 26 או מלבנית גודל בינוני, אני מאותגרת תבניתית 🙂

השב
ליאת

היי ניקי, אם אני שמה תפוזים אז זה כוס ורבע נכון? תודה ושבוע טוב

השב
מיטל

הי ניקי, העוגה מצוינת!!! איפה ניתן לאחסן את העוגה ולמשך כמה זמן? תודה

השב
מיטל

תודה רבה!!! אהל לכמה זמן תישאר טרייה בחוץ??
וכמה זמן בהקפאה??

השב
דנית

היי ניקי הכנתי את המתכון וחילקתי לכוסיות קאפקייק קטנות אך זה תפח בתנור וצנח לגמרי שהוצאתי למה ?

השב
רוני

מישהו יכול לומר לי מה ההבדל בין אם שמים שמנת מתוקה לבין אם שמים מחץ תפוזים? מה ההבדל באיך שיוצא? מה יותר מתאים לילדים? תודה.

השב
niki

בשני המקרים טעים מאוד. אם לא חייבים פרווה אז לכי על האופציה החלבית.

השב
niki

יש תחליפי קמח טובים שיכולים להחליף את הקמח.
תבדקי את קמח תמי.

השב
שלומית

אין לי בבית מייפל איכותי- אפשר להכין רק עם דבש?
ולפעם הבאה- על איזה מייפל את ממליצה? תודה רבה ושנה דבש

השב
נועם

האם אפשר להמיר את הדבש והמייפל לסילאן תמרים באותה כמות המצויינת?
שנה טובה ומתוקה

השב
ים

כרגיל – לא מתחילים תפריט לשבת לפני שנכנסים לאתר המדהים שלך…רוצה לעשות את העוגה וגיליתי שאין לי אבקת סודה לשתיה. האם אפשר לשים במקום יותר אבקת אפיה? או אולי אפשר לוותר? תודה מראש

השב
ים

עשיתי בסוף את העוגה ללא אבקת הסודה. מקווה שיצא טוב. בכל אופן כרגע יש אצלי תחרות במטבח – מי מפיץ את הריח המגרה ביותר: העוגה או הכנפיים (גם כן מתכון שלך, כמובן…).
בכל מקרה – אנחנו מרוויחים (-:

השב
שם *

שלום ניקי.
קודם לכול תודה רבה לך על אתר נפלא זה. יהי רצון שתרבי פועלך. את משמחת כ"כ הרבה אנשים 🙂
אני מנסה להכין את העוגה ונגמר לי הסירופ מייפל, האם יש תחליף או שאפשר לוותר עליו?
תודה ולילה טוב

השב
הדס

היי ניקי רציתי לדעת האם מוסיפים את החלמונים באיזהשהו שלב או שרק את החלבונים?

השב
שירי

היי ניקי, יש לך טיפ מה עושים כדי שהעוגה תשאר גבוהה? האם זה בגלל שפתחתי את התנור מייד עם סיומו?
תודה ושנה טובה

השב
niki

זאת לא עוגה גבינה, לאפות עד הסוף לבדוק עם קיסם היא אמורה להיות יציבה לגמרי.

השב
רוני

שלום ניקי,
לקראת החג אנסה את כוחי במתכון המצוין שלך.
יש לי שתי שאלות:
1. כשאת כותבת סירופ מייפל, את מתכוונת לסירופ מייפל אמיתי? (עולה כ-50 שח לבקבוק קטן… ואת משתמשת בו בנדיבות במתכון).
2. איך קישטת את העוגה בתמונה המקסימה? פיזרת שבבי שוקולד לבן? או שאלו שקדים? אשמח לטיפ 🙂

תודה ושנה טובה 🙂

השב
niki

היי רוני
אני מתכוונת לחיקוי של אפיכל, הוא זול.
בתמונה העליונה שוקולד לבן ובתחתונה שקדים פרוסים קלויים.

השב
שירי

העוגה יצאה לי סווווף.!!! תודה לך ניקי, המתכונים שלך מעולים!!!

השב
תהילה

היי ניקי
אני באמצע להכין את העוגה , ולא הבנתי האם החלמונים נכנסים בתוך המצרכים הרטובים או שלא משתמשים בהם
תודה רבה מחכה לתשובה

השב