עוגת שיש רכה מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת שיש רכה מעולה

זאת אחת מעוגות השיש הראשונות שהכנתי, יש מתכונים שמלווים אותי לאורך השנים וזה אחד מהם.
העוגה הזאת רכה מהירה טעימה והיא בסיס של שמן שזה בונוס נהדר.
תמצאו שעה שקטה תכינו את העוגה הנהדרת הזאת בסך הכל כמה דקות הכנה ולתנור, לא לשכוח להכין את השוקו לילדים ותהנו מעוגת שיש קלאסית שכל אחד יכול להכין.

תבנית 24 קפיצית / תבנית 20X30

מרכיבים:

4 ביצים
220 ג` סוכר (כוס + כף)
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
180 מ"ל כוס מיץ תפוזים (שלושת רבעי כוס)
280 ג` קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה
כף גדושה אבקת שוקולית


הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

1. לשים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר להתחיל להקציף במהירות בינונית כדקה ולעצור את המיקסר,  להוסיף את שאר המצרכים ולהקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד וחלק.

2. להוציא כחצי כוס מהעיסה ולערבב עם השוקולית.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

3. לשמן את התבנית או לשים נייר אפייה, להזליף קצת מהעיסה הכהה על תחתית התבנית. לצקת לתבנית את העיסה הבהירה להוסיף מעל את הכהה, לערבב מעט עם סכין בשביל יצירת צורות.

4. לאפות כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

הערות:
מי שלא רוצה עוגת שיש או שבמקרה אין שוקולית בבית, או שדווקא רוצים עוגת תפוזים אז תוותרו על השוקולית. בכל מצב העוגה מתחסלת, אפילו עוד לפני שהשבת נכנסת, העוגה מעולה!

431063 צפיות 14 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת שיש רכה מעולהעוגת שיש רכה מעולה

עוגת שיש רכה מעולהעוגת שיש רכה מעולהעוגת שיש רכה מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

צביה – עשיתי את עוגת השיש עם קמח אסם תופח כשר לפסח בשתי תבניות אינגליש קייק יצא נהדר, טעים

מיכל : "טוב… אז אנחנו אחרי שבת עם העוגה הזו. שכייף להכין אותה ויותר כייף לאכול אותה עם כוס קפה טובה.
עוגה מומלצת ביותר (אצלי היא במועדפים)
תודה לך ניקי על מתכונים מדהימים."

גולדי : "הכנתי את העוגה לקראת שבת, הקפדתי על דיוק בכמויות (משקל קטן למטבח..) והופתעתי מאוד מהתוצאה!
יצרה עוגה אורירית ורכה במיוחד, טעימההההה!!!"

אביבית : "את פשוט מלכה!!! אני לא מפסיק להנות ולקבל מחמאות מהמתכונים שלך. פשוט כיף הייתי חייבת לכתוב לך"

מור : "אמאאאלללההה מה זאת העוגה הזאת…
היא לא החזיקה מעמד איך שיצאה מהתנור פירקו אותה.
תודה רבה לך מהממת :)"

שושנה : "ואו וואו וואו!
עכשיו אני מבינה למה יש לעוגה הזאת כל כך הרבה תגובות…
קראתי את כל האזהרות, ולכן הכנתי מתכון כפול- שישאר גם לשבת… אז בנתיים משתי תבניות אינגליש קייק- נשאר פחות מחצי תבנית וגם זה יעלם מחר בבוקר…"

דקלה : "הכנתי את העוגה לשבת והיא יצאה רכה בטירוף ומושלמת!! מומלץ בחום!!"

ליאת : "עוגה אליפות !
הכנתי אתמול ובמקום השוקולית המסתי שוקולד מריר.
יצא מעולה !!"

שירלי : "עוגה מעולה! קלה להכנה.
מתאימה לשבת בבוקר עם הקפה!"


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

952 תגובות

אוסנת

הי ניקי איזה מיץ אני יכולה לשים במקום תפוזים? פנטה הולך? חלב או מיץ תפוחים?

השב
דליה

הי ניקי. ,תודה על מתכונים הטובים שלך שמככבים אצלי בבית.
לשאלתי: עכשיו קיץ ואין תפוזים. מה התחליף?

השב
ניקי ב

את יכולה להשתמש בקרטונים, פריגת למשל, שמנת מתוקה גם הולך.

השב
הלל

הי ניקי. כמעט שבת שלום!
העוגה יצאה לי מאוד טעימה אך מעט יבשה. איך אפשר להרטיב אותה קצת? חשבתי על מי סוכר אבל אני פוחדת שהיא תיהיה מתוקה מידי. תודה!

השב
ניקי ב

תרתיחי שליש כוס סוכר עם כוס מים תבשלי כמה דקות ותרטיבי את העוגה.

השב
יעלה

היי ניקי המדהימה,
הגודל של הביצים משנה?
יש לי ביצים מידה M לשים את אותה הכמות?

השב
שירן

אם אין לי קמח תופח ? איך שמים עם קמח רגיל ואבקת אפייה

השב
ניקי ב

כן, למרות שעדיף לקחת עוגה שהיא כבר גדולה יותר, מה את אומרת ?

השב