עוגת שמרים שושנים שוקולד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת שמרים שושנים שוקולד

עוגת שמרים שושנים שוקולד, החיים יפים כשיש עוגות שמרים, העוגה הזאת מנחמת עושה טוב על הלב
כשאין לי מצב רוח ולא בא לעשות כלום אני הולכת להתעסק עם בצק שמרים וזה כבר מעלה לי את החיוך :))
אני אוהבת להכין ממנו עוגות במילויים שונים למשל רולדות בורג, והבחירה הכי אהובה עליי קראנץ והמילוי שאני הכי אוהבת בעולם זה חלבה.
אז איך יכול להיות לי מצב רוח לא טוב כשיוצאת עוגת שמרים חמה מהתנור ?

מרכיבים:

840 ג' קמח (6 כוסות)
200 ג' חמאה רכה מאוד
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים / שמרית / קובייה
2 כוסות חלב פושר
כפית מלח
80 ג' סוכר (4 כפות)
ביצה טרופה להברשה

סירופ:
כוס סוכר
כוס מים
כפית תמצית וניל

מילוי שוקולית וקינמון:
100 ג' חמאה רכה
חצי כוס  א. שוקולית
חצי כוס סוכר
חום כף קינמון
כף שוקולד צ'יפס לבן

הכנת המילוי: למרוח את החמאה על העלה לערבב את שאר המצרכים ולפזר מעל.

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חלמונים חמאה בהדרגה וחלב עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהכניס למקרר ללילה.

2. לחלק את הבצק ל 4 חלקים, לרדד כל חלק למלבן בגודל 20 על 28 ס"מ למרוח את המילוי לגלגל לרולדה , להקפיא לחצי שעה, לחתוך לשושנים בעובי 4 ס"מ, יוצא כ 10 שושנים מכל רולדה, לסדר בתבנית משומנת כשאחת נוגעת בשניה.

3. להתפיח בסביבות 30 דקות מכוסה. לחמם תנור ל 150 – 160 מעלות. להבריש בביצה טרופה ולאפות במשך 30 דקות או עד שהעוגה זהובה ויפה.

3. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהשושנים יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.

אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהשושנים יוצאות מהתנור.

לפייסבוק שלי

עוגת שמרים שושנים שוקולד

כמה שהחיים יפים עכשיו…

עוגת שמרים שושנים שוקולד

וטעימים!

עוגת שמרים שושנים שוקולד

 מבחר מילויים נוספים 

עוגת שמרים שושנים שוקולד

2233 צפיות 10 צפיות היום

גולשים מכינים וממליצים:

סיגל : וואו יצא מדהים ! פעם ראשונה שאני עובדת עם שמרים ועשיתי בדיוק לפי ההוראות ,יצא מעולה !!!! תודה

לימור : היי ניקי את לא מבינה יצא לי סוף הדרך תודה רבה לך על העזרה בקיצור סיפור הצלחה
השנייה מחר אגב תהיה בתנור אחרי התפחה של לילה
תודה

תגובות

197 תגובות ב "עוגת שמרים שושנים שוקולד"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי , הבצק אמור לצאת דביק ?

היי ניקי, אפשר להכין את העוגה ואחרי האפייה להקפיא? אם כן להכניס למקפיא שהעוגה חמה או לחכות שתתקרר? תודה

היי ניקי,
באיזה תחליף ניתן להשתמש במקום השוקולד צ'יפס הלבן?
תודה!

ניקי, יקירתי, זאת לא פעם ראשונה שאני מכינה עוגה הזאת והיא יוצאת להיט. אין ולא היה פעם שלא הצליח לי או שלא טרפו אותה לפני שהספיקה להתקרר. זאת האינדיקציה שלי 🙂 – הם יושבים ליד התנור ומשגיחים עליה עד שאני מוציאה אותה ואז כל שניה – נו, מתי כבר אוכלים. רציתי לשאול אם על בסיס הבצק הזה אפשר להכין גם מילוים מלוחים כגון פיצה, טונה, פטריות ? עד עכשיו השתמשתי במתכון אחר שלי בצק אבל את זה אני אוהבת יותר.
סליחה על הרבה אותיות. ותודה לך על השקעתך באוכל ובנו.

היי שלום ניקי,אני רוצה להכין את העוגה הזאת רק בפרווה אז לגבי החלב אני ממירה ב2 כוסות מים רותחים??ואת החמאה במחמאה?

היי ניקי,
לא הבנתי כ"כ- מחלקים את הבצק ל4 ומכל חלק עושים רולדה, ואז מכל רולדה 10 שושנים? וכל זה לעוגה אחת? כמה עוגות? בתמונה שלך ספרתי 8 שושנים… או שפספסתי משהו?
אשמח מאד לעזרתך בקרוב… בונה על המתכון לפורים…

ניקי רצי לשאול אותך אם אפשר לאפות את זה בתבנית עגולה קפיצית שיש חור באמצע

היי ניקי,
תוכלי לעזור לי בכמויות לשתי רולדות בלבד?
תודה!

שלום ניקי,
לא הבנתי איך מכינים את השושנים ואין ממש הסבר במתכון. כלומר, איך מקפלים או מעבדים לצורת שושנה?
תודה

יש אפשרות להכין את העוגה ולהקפיא לפני אפייה, ורק כשארצה להכין אותה לאפות? אני רוצה אותה טרייה מהתנור (:

היי מיקי
פעם ראשונה שאני מכינה עוגת שמרים האם הבצק צריך להיות דביק מעט?
הכנתי בדיוק לפי הכמויות המצוינות במתכון..

ניקי שלום,
לפני יומיים התוודעתי לאתר שלך וכבר 'אימצתי' סלט או שניים.
כל הכבוד. עושה חשק להגדיל את רפרטואר הסלטים במטבח שלי.
רציתי לשאול: יש לך במקרה מתכון לעוגת שמרים על בסיס של שמן ולא של
חמאה? כמו כן, אשמח למצוא מתכון לחלה מתוקה עם קמח מלא.

תודה וגמר חתימה טובה.

היי ניקי…. כמו כל יום חמישי אני משוטטת באפליקציה ומחפשת מתכון טעים….. למרות שכולם טעימים והכנתי מלא מהמתכונים שלך…..
בבקשה אשמח להמלצה לבצק שמתאים לקארוסונים?? חשבתי לקחת מהעוגות שמרים אבל אין לי מושג מה הכי יתאים…..
תודה ! את נדירה!!!!

שלום ניקי מה שלומך? קודם כל תודה על האתר שלך ועל המתכונים שיש בשפע.אין יום או סעודת ליל שישי בלי המתכונים שלך והעוגות בכלל אין על מה לדבר. והכי כייף לראות 4פיות קטנים משאירים צלחת ריקה זה כובש אותי(-:. לגבי הבצק שאלה קטנה:יש לי 1/2 קילו קמח שמרים אפשר להשתמש בו ולהוריד קצת בכמויות או עדיף לקנות חדש?תודה ולילה טוב(סליחה על השעה..)

היי,
אם אכין אותה יום קודם לפני שאמורים לאכול אותה, היא תישאר טעימה וטרייה??
תודה:)

אורטל זנזורי

ניקי המדהימה – עשיתי בדיוק לפי ההוראות – יצא בצק מדהים ועוגת שמרים שושנים טעימה -ליקקו את האצבעות.. הבצק הספיק גם לרוגלך שוקולד וקינמון משגע!! תודה רבה 🙂