לזניה פטריות ושמנת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לזניה פטריות ושמנת

לזניה פטריות ושמנת

אין כמו הטעם המדהים של הלזניה, עגבניות, בצל ושום כמובן כי איך אפשר בלי שום ? מתכון נהדר קל וטעים למאפה מושלם לאירוח. גבינות נמסות על הרוטב הטעים והפטריות מוסיפות את הטאצ' שלהן, טעם עדין של שמנת ברוטב.
לזניה פשוטה וטעימה באופן מיוחד, אני מכורה לה .

מומלץ להכין יום מראש

תבנית חד פעמית 19X29
כל תבנית בינונית

מרכיבים:

עלי לזניה
2 בצלים
2 שיני שום
20 ג' חמאה מלוחה
2 כוסות מים
6 עגבניות בינוניות / גדולות
15 פטריות שמפיניון
250 מ"ל שמנת לבישול
150 ג' גבינות מגורדות
(קצ'קבל, צהובה, טל העמק, פרמזן)
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית פפריקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה לבשל את העגבניות 3 דקות במים רותחים ולסנן.

2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן והחמאה, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות לטגן את הבצל עד שמזהיב לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל תוך כדי טיגון..

3.לפרוס את הפטריות לפרוסות ולהוסיף לבצל לטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב, לקלף את העגבניות לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל ולפטריות. להוסיף מים, רסק ותבלינים, לבשל כ 5 דקות על אש נמוכה – בינונית מידי פעם לערבב. לקראת הסוף להוסיף את השמנת ולבדוק טעמים.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

5. לסדר שכבה של עלי לזניה בתבנית מעל לשים מחצית מהרוטב, לפזר קצת גבינות מגורדות, לסדר עוד שכבה של עלי לזניה ולסיים עם המחצית השנייה של הרוטב, לפזר את הגבינות מעל.

6. לאפות כ 30 דקות.

כדאי לדעת ש…
מומלץ להכין יום מראש ואפילו יומיים, אפשר להקפיא, אפשר לוותר על השמנת לבישול, אי אפשר להכין פרווה, אפשר לוותר על החמאה. להקפיד לכסות את העלים עם הרוטב.

13619 צפיות 13 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנת

לזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנתלזניה פטריות ושמנת

גולשים מכינים וממליצים:

מעין : הכנתי ויצא פשוט מצויין!! היה קשה להפסיק לאכול.. תודה רבה על האתר המקסים!!

רות : ניקי, מהביס הראשון כל הסובבים לשולחן שיבחו וחילקו מחמאות, המתכון שווה ביותר ואמשיך להכינו
בכל אירוח…. לזניה קלה להכנה, טעימה ומחמאות בלי סוף,
מי צריך יותר מזה, רק את ניקי…. כל הכבוד

יפעת : יצא מעולה!!! טעים מאוד ולא הרבה עבודה! תודה!

סימה : "אחרי ששיגעתי אותך כ"כ הרבה.. אני חייבת להגיד שיצאה לי לזניה פשוט מדהימה! למרות שזה לחג ועוד לא טעמתי.. אבל הריח כמו של מסעדות יוקרה! איזה כייף תודה רבה!!"

עדי : "ואוו פעם ראשונה ויצא מדהים!!!!!!!!
כל דבר באתר שלך תמיד מצליח על הפעם הראשונה!!!!!"

שירה : "הכנתי עכשיו את הלזניה ויצא פגז!!!
תודה רבה על המתכון המצויין!"

מוניה : "הכנתי את המתכון הנפלא עם דפי לזניה מעדשים ללא גלוטן , ופטריות יער מפולין כי זה ממה שהיה בבית ויצא נפלא. כמעט את כל המתכונים הנהדרים שלך אני מצליחה לבצע ללא גלוטן
תבורכי"

רחלי : "ניקי יקרה…המתכונים שלך מושלמים…כאילו נבחרו בקפידה…בזכותך הבישולים שלי מושלמים…אבל הלזניה הזאת…אין לי מילים..אני עושה אותה קבוע…היא תמיד יוצאת מושלם והיא טעימההההה…תודה…"

רחל : "ניקוש הכנתי כבר כמה פעמים ופשוט חזרתי לכאן להגיד לך שזה כל כך טעיםם ממש לא ציפיתי לכזאת תוצאה"

תגובות

394 תגובות ב "לזניה פטריות ושמנת"

  הרשם  
עדכן

הכנתי ויצא טעים טעים
טרפו הכל
תודה על מתכונים טעימים

היי יקרתי
האם ניתן להקפיא ללא אפיה
או לאפות ולהקפיא

היי ניקי,
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בעגבניות מקופסא או ברוטב מוכן.
תודה ואין על האתר שלך!!
תודה
רחל

ניקי , כתוב לי על האריזה של הלזניה 40 דקות בישול.. יתאים למתכון כמו שהוא?

תודה ניקי! זו היתה ה-לזניה!

שכחתי להוסיף שמנת בישול לרוטב. הלזניה כבר בתנור.. נורא?

היי ניקי, חזרתי לפה לאחר שהכנתי את הלזניה הזו בעבר. היה זכור לי קוטג' במתכון… טעות שלי? או שהשמנת היא במקום הקוטג' שהיה? כי עשיתי לפי ההוראות האלה,, ופתאום אני בלחץ.. ולא יכולה לטעום כי זה לאורחים… 🙂
המתכון מצוין!!

1 23 24 25