תפוחי אדמה מוקרמים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תפוחי אדמה מוקרמים

תפוחי אדמה מוקרמים

טעים טעים ועוד פעם טעים מתכון כל כך פשוט אבל שווה! מתאים לכל אירוח חלבי. תפוחי אדמה פרוסים דק דק שמנת קצת גבינה ואת כל השאר עושה התנור, התפוחי אדמה מזהיבים השמנת מבעבעת הריחות הטובים במטבח.

מרכיבים:

6 תפוחי אדמה בינוניים (בערך קילו)
שמנת לבישול
חצי כוס חלב
50 ג' גבינת עמק
50 גבינת פרמזן
כפית שום כתוש
חצי כפית פטרוזיליה מיובשת
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות דקות (מנדולינה), לחלוט כ 4 – 5 דקות ולסנן. לסדר ברעפים חופפים אחד ליד השני.

2. במחבת חמה לשים שום שמנת חלב תבלינים וגבינה לבשל עד שהגבינה נמסה זה לוקח דקותיים ולהוריד מהאש ולצקת על התפוחי אדמה.

3. לחמם מראש את התנור כ 10 דקות ל180 מעלות לאפות את תפוחי האדמה כ 45, אח"כ להרים לחלק העליון של התנור עד שמזהיב בערך 15 דקות.

275113 צפיות 139 צפיות היום

תפוחי אדמה מוקרמיםתפוחי אדמה מוקרמיםתפוחי אדמה מוקרמים

תפוחי אדמה מוקרמיםתפוחי אדמה מוקרמים

גולשים מכינים וממליצים:

מלי : "אין על המתכון הזה!! פשוט מדהים כמה שזה טעים הכנתי לארוחת ערב הכל נגמר תוך דקה!! תודה ניקי!!"

תגובות

351 תגובות ב "תפוחי אדמה מוקרמים"

  הרשם  
עדכן

היי מה שלומך?
האם אפשר במקום שמנת (אין לי) לשים ריץ?

לחלוט ממש, במים רותחים, או לבשל עד ארבע דק' רתיחה?

היי ניקי, צריך לחלוט את התפו"א לפני?

היי ניקי, לא שותים אצלנו חלב (יש חלב שקדים..) זה בסדר? עם גבינה צהובה אין בעיה

היי ניקי 🙂 אפשר לשים גבינה בולגרית במקום פרמזן? זה מה שיש לי זמין..

1 7 8 9