מרק בצל חלבי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק בצל חלבי

מרק בצל חלבי

מרק חם בסופו של יום עבודה ארוך זה פינוק נכון ? זה אחד המרקים הכי טובים שהכנתי אני מתה על הטעם הנהדר שלו, הוא סמיך וחם. תדמיינו את הטוסט עם הגבינה הצהובה הנמסה מעל מגישים ישר מהתנור ואיזה שילוב נהדר בין הטוסט המוקרם למרק, קערה לא מספיקה לפחות שתי קערות.
בעלי מגיע הבייתה בערב פותח את הדלת מריח את הריח של המרק נושם עמוק ואומר לי "את לא יודעת כמה קיוויתי שהריח בחדר המדרגות מגיע מהבית שלנו"
תכינו סיר גדול ותהנו ממרק שעושה טוב על הלב.
מתכון קלאסי למרק מופלא והכי קל שיש.

5 מנות

מרכיבים:

5 בצלים גדולים
2 שיני שום
50 ג' חמאה
3 כפות שמן
כף גדושה קמח
2 כוסות חלב
3 כוסות מים
כף א. מרק בצל
2 כפות א. מרק
פלפל לבן
מלח

לפני ההגשה:
2 לחמניות מאורכות / בגט
80 ג' גבינה צהובה מגורדת
2 – 3 כפות עירית קצוצה

הכנות:

1. לחתוך את הבצלים לקוביות קטנות, לחמם סיר להוסיף את החמאה ואת השמן ולהמיס, להוסיף את הבצלים ולטגן עד שהם מזהיבים – משחימים זה לוקח זמן בסבלנות לערבב מידי פעם עד שהבצל מקבל צבע.

2. לקצוץ את השום ולהוסיף לסיר לדקה טיגון, להוסיף את הקמח + כף שמן ולערבב עד שהוא נמס.

3. להוסיף חלב, מים ותבלינים להרתיח להנמיך את האש לבשל 30 דקות ולהוריד מהאש.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש. לפרוס דק את הלחמניה ולהכין טוסטים.  להניח 2 טוסטים בכל קערה לפזר גבינה צהובה ולהכניס לתנור לדקה שתיים.

*5. לפזר עירית ולהגיש מיד.

הוגש עם צימוקי עגבניות, לחמניות קלועות וספגטי לילדים

כדאי לדעת ש…
מחפשים מרק פרווה ? תלחצו כאן,  אפשר להכין את המרק יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר. התוספת של הטוסטים רק לפני ההגשה.
אל תוותרו על האבקת מרק בצל היא נותנת את כל הטעם המיוחד של המרק זה לא אותו דבר בלעדיה. אם אין קמח אפשר קורנפלור אותה כמות, בכל מקרה אי אפשר לוותר.

1833 צפיות 1 צפיות היום

גולשים מכינים וממליצים:

אודיה : "מתכון מנצח למרק בצל!! פשוט מפנק לערבים הקרירים שהגיעו כבר :)"

מירב : "יותר טעים מהמרקים שמגישים במסעדות הכי יוקרתיות בארץ!! המרק פשוט נפלא בשילוב גבנצ מגורדת וקרוטונים למרק שהוכנו גם מהמתכון שלך. אין לי מילים..פשוט תודה!!"

שרה : "יצא מוושלללם תודה רבה"

תגובות

134 תגובות ב "מרק בצל חלבי"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי,
אני רוצה להכין את המרק לאירוע של כ-20 איש. פי כמה להכפיל כמויות? והאם להכפיל הכל??

מרק פשוט נדירררר

הי ניקי,

מה אפשר לצרף למרק? לארוחה… יש לך רעיון?(:

אפשר לוותר על החמאה??

מ-ד-ה-י-ם!!! ועוד בגשם, הכנו יותר מפעם אחת בשבוע. עשית לנו את החורף.. יאמייייי:))

היי ניקי….
אם אין לי בבית מרק בצל יש אולי תחליף במקומו ?

היי ניקי, מקווה שתקראי את התגובה שלי…
אתמול חגגנו מסיבת הפתעה לבעלי ליומולדת 30 , והכנתי את המרק המקסים והמפתיע הזה+ טריקולד מעולה. אין לך מושג כמה מחמאות קצרתי בזכותך!!! המרק היה מהמם, עד שגם שונאי הבצל התלהבו עליו…:) העוגה היתה חלומית, פעם ראשונה שלי עם ג'לטין והתאהבתי במוצר! בתחילה אמרו שהיא נראית מקונדיטוריה, כמו שכתבת, אבל אחר כך התנצלו שהשוו אותה לקונדיטוריה, כי היא היתה הרבה יותר מזה.. גם יפה וגם טעימה.
אין עלייך ניקי. תבורכי בכל הברכות!

היי ניקי יקרה,
כמה זמן מראש אפשר להכין את המרק? ואם אפשר מראש- לשים אותו במקרר, נכון?
אני חוששת שלא אספיק להכין סמוך לאירוע…

הי ניקי,
מה לדעתך יותר טעים המרק בצל החלבי או הפרווה ?
רוצה להכין לכבוד יום נישואים.. וקצת מהססת בגלל החלב במרק… פשוט לא מכירה את זה.. ( הצבע של החלבי הוא מאד לבן, ואני יותר מכירה את החום – כמו של הפרווה)
ואין על הבלוג שלך ! רק הוא חיבר ביני לבין המטבח….

היי ניקי אני רוצה להכין את המרק אבל אין לי חלב אבל לא רוצה מרק רגיל. אפשר להחליף חלב בחלב/קרם קוקוס? תודה

המרק הכי מדהים בעולם!
יש איך להכין ממנו כמות וחצי?
כמה לשים מהתבלינים אם כן?

בדיוק כמו כל המתכונים שלך…
יצא מושלם! וקצר מלאאא מחמאות..

היי ניקי.
תודה על המתכונים, יש תחליף לאבקת מרק?
אצלנו לא מכניסים אבקות מרק.
תודה

ניקי היקרה ,
חיפשתי ארוחת ערב מיוחדת וחמימה להתלהבות של תחילת החורף
וידעתי שאמצא אצלך,
יצא מושלם פשוט חלומי שמתי בקרוטונים אגוז מוסקט ושמן זית
וקצת שמנת מתוקה במרק.. טעיםםםםםםםםםםםם
תודה 🙂

הי ניקי….
א כל המתכונים שלך מדהימים ממש… התחתנתי לא מזמן וממש לא ידעתי לבשל כלום כלום. ובזכות האתר שלך בעלי עף עלי כל פעם מחדש!!! תודה רבה
אין לי חמאה.. אבל בא לי לשים חלב במתכון. עד כמה זה נורא שאני יוריד את החמאה? או אולי עדיף לשים במקום זה מחמאה?

היי ניקי נראה מעולה(: בבישול לכסות את הסיר או בכלל לא??

הי ניקי.
מרק מושלם.
אפשר לקרר אותו ולחמם מחר?

היי
הכנתי את המרק וחזרתי לדווח מהזירה.
המרק יצא פשוט מעולה!
הטעם של המרק מזכיר מרק מוקרם אבל בלי השומן (ונקיפות המצפון) שמתלווים אליו.
אני מתה על מרקים עם שמנת אבל במקרה הזה פשוט אין צורך!
תודה תודה!

ניקי היקרה!!
הכנתי את המרק הזה שנראה טעים ומוצלח. אבל משהו מוזר קרה- אחרי שגמרתי לבשל אותו- פתחתי את הסיר בערך חצי שעה אחרי- וכל השמן צף למעלה- מה עשיתי לא בסדר? הוא נראה ממש מוזר. עשיתי את זה ליום נישואים שלנו אז ממש חשוב לי שזה יהיה טעים…
המתכונים שלך מדהימים- תודה רבה!

היי ניקי,
האם אפשר עם בצלים סגולים?
תודה
שרון