לזניה ברוקולי וגבינות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לזניה ברוקולי וגבינות

לזניה ברוקולי וגבינות

אני אוהבת לזניות, מכיוון שהן משתבחות אני אוהבת להכין יום קודם הטעמים יותר טובים היא יציבה יותר. הפעם הוספתי ברוקולי ועוד גבינות טובות והכל ברוטב אוי כמה שזה טוב! עזבו לכו תכינו ותהנו.

מומלץ להכין יום קודם

22X23

מרכיבים:

עלי לזניה ללא בישול מוקדם
2 ראשי ברוקולי
קוטג'
200 ג' גבינות מגורדות
(גאודה, עמק, קצ'קבל, צ'דר)
6 עגבניות
2 שיני שום פרוסות
בצל גדול
כף רסק
כף פפריקה
כפית סוכר (לפי הטעם)
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחלוט את העגבניות כ 5 דקות במים רותחים לקלף ולקצוץ. לקצוץ את הבצל לטגן קלות להוסיף את השום ולטגן עד הזהבה, להוסיף את העגבניות לטגן כשתי דקות להוסיף כשתי כוסות מים סוכר ותבלינים.

2. להרתיח להנמיך ולבשל כ 15 דקות לשמור בצד.

3. לחתוך את הברוקולי פרחים בלבד ולחלוט כ 5 דקות במים מומלחים.

4. להרכבה: לסדר בתחתית את עלי הלזניה מעל לצקת מהרוטב שיכסה את העלים לפזר מעל את הקוטג' מעל לשים את הברוקולי לפזר מחצית מכמות הגבינות עוד שכבת עלי לזניה את שארית הרוטב עגבניות ולפזר את הגבינות הנותרות.

5. חום בינוני 180 מעלות כ 30 דקות.

2146 צפיות 38 צפיות היום

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : "פשוט לזניה מעולה , לא מפסיקה להכין אותה , תודה :)"

רעות : "פשוט מושלם ברמות שאין לתאר!!!! תודה"

תגובות

98 תגובות ב "לזניה ברוקולי וגבינות"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי בוקר טוב! אני מתעוונת להכין את הלזניה הזו( כבר הכנתי בעבר והיא מעולנ). האם ניתן להקפיא אחרי האפייה?

היי ניקי , מה נשמע?
אני רוצה להכין היום את הלזניה לערב החג, הולכים על חלבי הפעם… העגבניות בסופר היו נורא יקרות ולא יפות אז קניתי עגבניות בשימורים. כמה אצטרך לשים במקום 6 עגבניות?
סליחה שזה כזה ארוך 😉

היי ניקי,
האם ניתן להחליף את הברוקולי בבטטה?
גמר חתימה טובה!

לא הבנתי את הקטע עם הגבינות
לבחור גבינה אחת או 50גרם מכל גבינה?

הצילו, מרגיש לי שלא היה מספיק נוזלים והעלים לא התרכחו. מה עושים? בינתיים השארתי לעוד 10 דקות בתנור…

הי
ניקי, קניתי ברוקוליט,
שזה בעצם ברוקלי קטן. רשום על האריזה שניתן לבשל עם הגבעולים. האם ניתן להוסיפם ללזניה?

יש לי מגש 30על 25 כמה זה נורא?

היי ניקי,
אם אני מכינה עכשיו, ליום ראשון בסביבות בוקר,
זה בסדר לשמור במקרר או שכבר עדיף להקפיא ?

היי ניקי, תבנית בינונית חד פעמית (אלומיניום) מתאימה?

שלום ניקי.
האם אפשר להכין את הלזניה בתבנית ביום שישי , לכסות בנייר כסף ולשמור במקרר, וביום שבת לאפות ?

הלזניה הכי טעימה EVER!!!!
לא מאמינה שפעם הייתי טורחת להכין לזניה עם שמנת לבישול וגבינות שמנות, הלזניה הזו קלה להכנה מהירה זולה יחסית בריאה וטעימה!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שוב תודה ניקי איזה מזל שאת כאן!!!!

ועכשיו לשאלת השאלות:
אפשר להקפיא? לאחר האפייה כמובן ולהפוך את החיים לעוד יותר קלים?
:)))

הכנתי בעבר את המתכון יצא נפלא, ושאלתי :
האם אפשר להכין מספר ימים מראש ולהקפיא ? ואם כן עד איזה שלב להכין ולהקפיא
תודה רבה

בוקר טוב ניקי, זו פעם ראשונה שאני מכינה לזניה, ויש לי שאלה: הבנתי שיש שתי שכבות של עלים. אני שואלת בקשר לכל שכבה בפני עצמה: האם לשים שכבת עלים אחת או שתיים אחת על השניה? פשוט בתמונה זה נראה שתי שכבות שכל אחת מהן היא כפולה. כלומר שיש עלה על עלה, רוטב+גבינות ואז שוב עלה על עלה.
מקווה שהובנתי…

יאממממ.. פעם שלישית גלידה. אני משחזרת הצלחות 🙂
מה לעשות שמשוגעים פה על הלזניה הזאת?
לפעם הבאה שאדע.. שייך לדחוף קצת גבינת פטה או שלא קשור?

הי ניקי!
האם אפשר להכין את הלזניה ללא אפייה ערב קודם ורק למחרת לאפות?
אני מפחדת שהעלים יצאו לי קשים. האם לא עדיף לבשל אותם 5 דקות במים ואז להניח עליהם את בלילה?