סודות האירוח לארוחה חלבית מושלמת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מתכון לפיצה

סודות האירוח לארוחה חלבית מושלמת

הפוסט הכי חשוב לחג החנוכה.ירדתי לפרטים הקטנים איך מכינים, מתי להכין ומה אפשר להכין קודם. בקיצור כל הסודות שלי לאירוח חלבי מושלם. תכניסו אותו למועדפים ותעזרו בו. פוסט אחר ממה שאני מעלה לאתר בדרך כלל.

כ 10 מבוגרים + 10 ילדים

מרכיבים:

תפריט מפורט כל לחיצה על כותרת תביא אתכם למתכון :

לזניה פטריות ושמנת – לזניה מעולה אני מכינה אותה המון באירוחים חלביים, מתאימה גם לילדים.
שבלולי פיצה – נחטף! הילדים לא עומדים בפני זה ולא משנה כמה הכנתי זה מתחסל.
מרק עדשים ובטטה פרווה   בשתי מילים שווה ביותר, להכין כמות זה בדיוק התקופה למרק חם.
קיש אנטיפסטי  אני חובבת גדולה של ירקות ובמיוחד ירקות קלויים.
לביבות תפוחי אדמה – הלהיט של האתר בחנוכה מעולה מעולה. שני מצרכים זה כל הסיפור.
לביבות בטטה – לדעתי המתכון הכי טוב באתר
לביבות גזר – עוד לביבות אפויות טעימות מאוד
לביבות ירק – אפוי בטח אפוי לאכול בלי רגשי אשם (שימחתי מאוד את כל מי שהיה בדיאטה)
אנטיפסטי – רק ליתר ביטחון שמא לא הכנתי מספיק ירקות, חוץ מזה הכי קל להכין את זה.
חמאת שום שמיר – חמוד מאוד ומוסיף המון לשולחן, אני יודעת שיש כזה קנוי, אל תרגיזו אותי 🙂
לחמניות – לא הספקתי לומר 123 וכולם הסתערו על הלחמניות
לבנה ביתית מתכון – אני יודעת שיש קנוי, תעשו לי טובה תכינו בבית טוב ?
מטבל שמנת – אני הכי אוהבת אותו בעולם הולך עם כל הדבר והכי הכי עם הלביבות.
סלט ירוק עם ירקות קלויים – הגענו לחלק החביב סלטים
סלט הבית – זה הסלט האהוב עליי וגם על הילדים
סלט עגבניות שרי – סלט כזה תמיד צריכים באירוח חלבי, להכין כמות גדולה.

קינוחים :
מוס עם תותים וג'לי אדום – התחילו התותים והקינוח הזה פשוט מעולה
בראוניז 
– בכל אירוח אני מכינה קינוח יחסית פשוט לכל מי שלא מתאים לו מוס ורוצה עוגה ליד הקפה
שוטים של מוס שוקולד וקרמל  רוצו להכין זה היה הלהיט של חג החנוכה, התחסל במהירות.
כל כך הצטערתי שלא הכנתי יותר. טעים ברמות המלצה חמה.
סופגניות פרווה אפויות 
– כל מי שלא מתאים לו לטגן תכינו את הסופגניות האפויות.
טעימות ושוות.

הכנות:

לתפריט המפורט כולל תמונות לחצו כאן

 

האירוח היה בשבת

4 ימים קודם מה מכינים ?

הוכנה הלזניה ונכנסה להקפאה, חמאת שום שמיר הוכנה ונכנסה להקפאה, שבלולי פיצה מיני הוכנסו ונכנסו בעקבות הלזניה להקפאה, בראוניז הוכן ונשלח להקפאה.שוטים של מוס שוקולד וקרמל הוכנו ונכנסו להקפאה.
לחמניות להכין ולהקפיא בקופסא אטומה.

3 ימים מראש מה מכינים ?

היוגורט של הלבנה 24 שעות עד למחרת בבוקר.

יומיים מראש מה מכינים ?

מרק בטטה הוכן בלילה, האנטיפסטי של הקיש הוכן, הלבנה הוכנסה למקרר עדיין לא סיימתי. פלפלים אדומים ניקלו וגם חצילים פרוסות מאורכות לגלגל ולמקרר (של הסלט).

יום מראש מה מכינים ?

אנטיפסטי הוכן בלילה לביבות הוכנו בבוקר ונכנסו לתנור בלילה.
אני מדגישה ליתר ביטחון כל הלביבות הוכנו בבוקר בלי אפייה, קצת הסברים מה קורה ללביבות במקרר במשך כמה שעות (אני מנסה לחסוך את השאלות בהמשך) לביבות בטטה לא מוציאות נוזלים, לביבות גזר לא נורא מעט נוזלים, לביבות תפוחי אדמה מוציאות קצת נוזלים הלביבות ירק מושלמות.
לפני הכניסה לתנור לעבור לתת לחיצה קטנה ולהכניס לתנור בלי הנוזלים זה חשוב.
אפשר גם להכין הכל כולל אפייה ולחמם מכוסה על 180 מעלות לפני ההגשה.
המוס עם התותים הוכן רק החלק של המוס ונשלח למקרר. מטבל שמנת הוכן בלילה. לבנה חילקתי לקעריות ולמקרר.

יום האירוח :

שבת בבוקר – התחלתי בשבע בבוקר דבר ראשון הכנתי בצק לסופגניות האפויות (חנוכה אלו ימים קרירים עדיף להכין מוקדם ולתת זמן לבצק לתפוח בסבלנות) לזניה הוצאה מההקפאה, גם הבראוניז הונח על השיש.
את השבלולי פיצה, חמאת שום שמיר להעביר למקרר, מרק להוציא מהמקרר.
להכין את הקיש אנטיפסטי (הירקות ניקלו כבר יומיים מראש) סלטים הוכנו, זוכרים את הפלפלים והחצילים שניקלו יומיים קודם ? זה הזמן שלהם להצטרף לסלט של הירקות הקלויים.
חתכתי תותים לקוביות קטנות  והוספתי למוס יחד עם הג'לי , להתחיל להכין את הסופגניות שיתחילו לתפוח.
תנצלו את זה שהתנור חם וכבוי תכניסו מכוסים את הלזניה, קיש, שבלולי פיצה, לביבות.
כשעה לפני ההגשה להוציא את הלחמניות מההקפאה, לתת להן בינתיים להפשיר על השיש.
כ 40 דקות לפני ההגשה הדלקתי את התנור ל 20 דקות והשארתי את המאפים בתנור.
כ 30 דקות לפני ההגשה לחמם את המרק, אש בינונית נמוכה, להשאיר מכוסה שישמור על החום.
להכין את השולחן. להכין ויניגרט, לקצוץ עירית ולקשט את הלבנה. לפני ההגשה לתבל את הסלטים.
תתפסו איזה רווח של זמן שהתנור ריק אבל עדיין חם וכבוי (הוא לא מספיק להתקרר) תכסו את הלחמניות ותכניסו בערך 15 דקות ומשם ישר לשולחן.
בזמן שמגישים והכל יוצא מהתנור לכיוון השולחן תכניסו את הסופגניות לתנור הוא כבר ריק ואין בעיה לאפות אותן, אחרי שהסופגניות מוכנות לעטוף עם נייר כסף ולשמור בצד, לוקח כ 20 דקות בערך לא לשכוח להבריש.
אחרי שכולם שבעים יש הפסקה עד שמתחילים להגיש את הקינוחים, בזמן הזה חתכתי את הבראוניז לקוביות וסיימתי עם הסופגניות.
בסוף הגשתי את הסופגניות האפויות, מוס תותים וג'לי בראוניז והשוטים יחד עם קפה ותה
(את זה אני משאירה לבעלי).
תכל'ס כל מה שיש לעשות בהפסקה הזאת בשביל שיהיה הכי פשוט זה לסיים עם הסופגניות ולחתוך את הבראוניז כל השאר נמצא במקרר ומוכן ישר להגשה.
אם רוצים בכלל להקל תחתכו מראש את הבראוניז ותתעסקו רק עם הסופגניות.
רוצים להוריד לחץ עוד קצת ? קיש תכינו יום מראש.

הייתה ארוחה מושלמת עם הרבה קריאות התלהבות, בהתחשב שהכנתי אותה כשלא הייתי בקו הבריאות הייתי מאוד מרוצה מהתוצאה, במיוחד שאמא שלי שטפה את כל הכלים בסוף והשאירה מטבח מצוחצח.
עוד משהו אני מקווה שלא פספסתי / התבלבלתי בדרך היו כאן הרבה דברים שהייתי צריכה לזכור בעל פה.

לפייסבוק שלי

822 צפיות 22 צפיות היום

תגובות

37 תגובות ב "סודות האירוח לארוחה חלבית מושלמת"

  הרשם  
עדכן

היי,
יש לך מתכונים מהממים ומהירים- תענוג אמיתי.

שאלה לגבי הקפאות- את הלזניה את מכינה הכנה מלאה ואז מקפיאה?
או מקפיאה רק את הבלילה? לא ככ ברור לי..

ניקי היקרה…
אין כמוך… אלופה אמיתית.
הפוסט נתן לי גם מתכונים, גם רעיונות וגם עשה סדר איך מחלקים את הכנת האוכל לפי ימים, ככה שלא סיימתי את הארוחה "עם הלשון בחוץ" ונהנתי מהאירוח.
תודה רבה!

למרות שאנו אחרי חנוכה אבל עכשיו יש לי זמן לומר תודה רבה ענקית על כל הרעיונות וההמלצות מה להכין ואיך להכין ארחתי ביום ראשון האחרון של חנוכה התחלתי עם 3.5 כוסות קמח להכנת הלחמניות בצורת קרואסון ומשם זה המשיך לפיציות עם שמרים וגם לחמניות שום ושוטים וזה לא נגמר למרות שהכנתי כמות כפולה סיימתי להכין בצק של 2.5 קילו עם כל מיני מאפה. הילדים שאלו אם יש עוד והמבוגרים שאלו אם אפשר לקחת הבייתה. תודה ענקית ענקית על הכל.

היי ניקי, תודה רבה על עוד פוסט מעולה. הוא ממש עוזר לכל המתחילות שבנינו…
אני מארחת במוצ״שׁ וראיתי שהקפאת את השוטים של מוס שוקולד כמה ימים מראש. רציתי לשאול באיזה שלב הוצאת אותם מהמקפיא להפשרה? והאם מנסיונך אפשר להקפיא טארט עם קרם וניל (שהוא כמו המוס רק בלי השוקולד)?
שוב תודה ענקית

מעולה

בוקר טוב ניקי,
מארחת היום. האומץ בזכותך. כל הכבוד על הפירוט. עוזר מאוד. שאלה-מכינה עכשיו את התערובות ללביבות. האם בערב אפשר להכניס את כולן לאותה תבנית? (מכינה בטטה, תפוא וירקות).
תודה,
קרן

היי ניקי מדוע אין באתר אירוח בשרי אלא אך ורק אירוח חלבי ואפילו כמה סוגי אירוח חלבי

חנוכה שמח ניקי!
יש לי שאלה כללית חשובה.
ניסיתי להכין כמה סוגי לביבות ממתכונים שלך – אלה שקוצרות מחמאות במיוחד- גם בטיגון וגם באפיה.
ונראה שאכן יש בהן פוטנציאל של משהו טעים במיוחד אבל הטעם שלהם עדיין כאילו לא מבושל למרות שעוד טיפה טיגון/אפיה הן ישרפו.
וניסיתי לעשות גם שטוחות גם מלאות גדולות וקטנות.
כאילו לא מבושל – טועמים טעם של הירק הלא מבושל.
🙁
יש לזה הסבר – למה? מה אפשר לעשות?

תודה רבה רבה!!!

הי ניקי, שבוע טוב ותודה לך על כך העבודה הנהדרת שלך!
משפחתי ואני וגם חברותי נהנים מאד מהמתכונים הנפלאים שלך..
חייבת לך גם תודה על המחמאות שאני קוצרת בלי סוף (שבעצם מגיעות לך…)
ועכשיו לעניין:
התחלתי להכין אירוח לחנוכה לפני שקראתי את הטיפים.
האירוח ביום שלישי הקרוב וכל הלביבות בכל הצבעים והמינים כבר קפואות להן משבוע שעבר.
מה את מציעה? איך להפשיר? ייצאו לא טובות אחרי כל העבודה :-< ?

פששש כל הכבוד לך! תודה

ניקי היקרה!
מה הייתי עושה בלעדייך?
היריון חודש 3, שני צוציקים שובבים מסתובבים בבית, ואני מארחת ביום ששי את כל המישפוחה לכבוד יום הולדת של בעלי.
מסתמכת על התוכנית שלך וכבר רגועה!!!
היום הכנתי את הלזנייה ושבלולי הפעצה. האם אפשר להשאיר במקרר ל-48 שעות (המסיבה בעוד יומיים), או שהיית מקפיאה ומפשירה?
המון תודה !!!!

ניקי, את פשוט מדהימה..הבעיה שלי היא הקניות ושיהיו לי כל המצרכים הדרושים בזמן ובכמויות שיתאימו לכל המתכונים..
יש לך איזה טיפ לזה?

ניקי♡את מקור להשראה!!! מורת דרך במטבח!!! מאושרת שמצאתי אותך!!!
הלוואי ויכלתי לשלוח לך פרחים..°☆•☆°•

ניקי, תודה על הכל וחנוכה שמח!

ניקי, מתה על האתר שלך! אחלה מתכונים קלים וטעימים! את יודעת מה נראה לי הכי קלי קלות? לבוא להתארח אצלך בחנוכה הכי קל, כיף וטעים! וגם הכי טוב לבריאות! חג שמח וחורף חמים לכולם! 😉

היי ניקי, אני לא נוהגת ממש לכתוב כאן, (אני יודעת..זה בעוכרי וממש לא יפה מצידי) למרות שאני לא מפסידה שום פוסט שלך – אבל הפעם הייתי חייבת להגיב אחרי שקראתי את הפוסט הזה. את פשוט אישה מדהימה !! לא יודעת מה גילך, מה עיסוקייך מעבר למטבח,מאיפה את וכו', אני רק חייבת לציין שאת משקיענית ברמות, עם כל כך הרבה סבלנות וסובלנות למבקרים באתר שלך, את כל פעם מדהימה אותי מחדש עם התשובות וההסברים שלך וכמובן עם הזמינות שמגיעה כמעט ל-100% – אני לא נתקלתי בבעל אתר שנוהג כמוך – ואני פשוט מורידה את הכובע בפנייך – כל הכבוד לך ניקי… קרא עוד »