איך מכינים ארוחה חלבית עשירה ?

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

איך מכינים ארוחה חלבית עשירה ?

אז השתגעתי קצת, בר מצווה לילד שלי איך אפשר שלא להשקיע ?
איך בונים כזאת ארוחה בצורה טובה ככה שהכל יעבוד בסדר ובלי להילחץ ברגע האחרון. יש לי כמה דברים לומר בעניין. אני מתחילה מהתפריט, חשוב ביותר שהתפריט יהיה מגוון ועשיר, כלומר שכל אחד יכול למצוא בו משהו לאכול. בערך כשבועיים קודם אני מתחילה לחשוב על תפריט, איזה אורחים מגיעים ובערך תוך יומיים התפריט מסודר, בדרך כלל בהמשך יהיו שינויים קטנים ולא יותר מזה.
התפריט לבר המצווה היה כדלקמן :

מרכיבים:

לזניה  לילדים – אין אירוח חלבי אצלי בלי לזניה, היא תמיד מתחסלת ראשונה. מאפה מאוד מומלץ לאירוח חלבי ובכלל לפנק את המשפחה באמצע השבוע בלזניה זה הכי כיף שיכול להיות.

עוברים לקיש גבינות ועגבניות שרי – קודם כל זה יפהפה! עושה המון רושם בשולחן, מושך את העין והטעם אין מילים.
ממשיכים לפשטידת תירס – תמיד טוב שיש פשטידה בשולחן, אני מתה על פשטידות של לבחוש ולתנור, כלום עבודה ומאוד מתאימה לילדים.

הכנות:

שבלולי פיצה – נחטפים! שווים ביותר והילדים מאוד אוהבים, תסמכו עליהם שיחסלו את כל השבלולים.
מרק מעולה! – לא איכפת לי שהאביב הגיע, לא איכפת לי מה העונה מרק יהיה בשולחן תמיד יהיה מי שיקח ובסוף האירוח סיר המרק יהיה ריק לגמרי.
אהבת חיי פוקצ'ה ירקות קלויים ופוקצ'ה רוזמרין (הילדים חיסלו) – אני אוהבת אותן עם ירקות קלויים, רוזמרין, עגבניות שרי הכל הולך והן הכי טעימות, אין כמו פוקצ'ה חמה, כמה טעים!
לבנה –  קל ביותר להכין לבנה ביתית והתוצאה טעימה ביותר, מומלץ.
חמאה בטעמים – הדברים הקטנים הם אלו שעושים את האירוח, חמאה בכל מיני טעמים, הכל נראה צבעוני ומושך את העין וסליחה שאני חוזרת על עצמי, כלום עבודה אז למה לא להכין ?
מטבל שמנת קליל וטעים, פשוט ושווה ביותר.  פלפלים מוחמצים מתאים לכל ארוחה.  לחמניות שבלול הוגשו חמות.  תפוחי אדמה אפויים קל וטעים.  לא שכחתי את הסלטים, סלט עגבניות שרי לאירוח  נשמע פשוט אבל הגשתי אותו באופן יפה שמאוד משך את העין, סלט חסה עם אגוזי מלך כמה פשוט ואיזה פיצוץ של סלט! ירקות חתוכים והרבה שכל אחד ימצא שם את הירקות שהוא אוהב. לסיום הכנתי בר מתוקים 

תכל'ס איך מכינים בצורה מסודרת את הארוחה

שבוע וחצי מראש
המתוקים כל המוסים למינהם הוכנו והוקפאו, כל מה שנותר להוציא מהמקרר כשעתיים קודם למקרר ולהגיש.

שבוע קודם
מאפינס תפוחי עץ ומאפינס קוקוס הוכנו ונכנסו להקפאה, להוציא כשעתיים לפני ההגשה לטמ"פ החדר.
שבלולי פיצה הוכנו והוקפאו, להוציא כשעה לפני ההגשה להפשיר ולחמם מכוסה על 180 מעלות כ 15 דקות. חמאה בטעמים הוכנה והוקפאה, להוציא למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
סברינה אישית הוקפאה כולל הקצפת, להוציא למקרר כשעתיים לפני ההגשה.

4 ימים מראש
הרוטב של הלזניה הוכן, קופסה אטומה וישר למקרר שימתין בסבלנות
הירקות הקלויים של הפוקצ'ה הוכנו ונכנסו למקרר

3 ימים מראש
הוכנה הלבנה, זה לוקח קצת זמן אז צריך להערך לזה מראש. אני מתכוונת להוצאת הנוזלים.
הפוקצ'ות הוכנו ונכנסו להקפאה.

יומיים מראש
לזניה
, קיש ופשטידת תירס להכין ולשמור במקרר, הגשה לכסות ולאפות על 180 מעלות כ 15 דקות.

יום מראש
מרק, תפוחי אדמה אפויים, פלפלים מוחמצים. בראוניז, עוגת גבינה אפויה

באותו יום אבל בלילה מאוחר
מטבל שמנת
, השולחן סודר יפה כולל הכלים.

יום האירוע מה שאמור היה להיות
בסביבות 8 וחצי בבוקר הכנתי את הבצק ללחמניות בשעה 11 – 12 בצהריים יצאו לחמניות חמות ישר לשולחן. מי שרוצה להוריד לחץ שיכין כ 3 ימים מראש ויקפיא.  להכין את כל הסלטים ללא הרוטב, להוציא את החמאה מההקפאה ואת הפוקצ'ות, את הסברינה והפוקצ'ות להוציא כשעה שעתיים לפני ההגשה למקרר.
לקישוט הסברינות לחכות שיפשירו קצת ואז לשים פרוסת תות ועלה נענע.
לתבל את הסלטים, כשעה לפני ההגשה לחמם את המרק. להכניס לחימום את הלזניה, תפוחי אדמה, פשטידת תירס והקיש מכוסים כשעה לפני ההגשה. פוקצ'ות אחרי שהופשר לחתוך שיהיה יותר קל לאכול בלי שיתחילו לחתוך בשולחן לכסות ולתת חימום קל.

אילוצים :
אם הייתי בבית זה מה שהייתי עושה. מכיוון שמדובר בבר מצווה והייתי צריכה להיות בבית הכנסת חלק מהבוקר זה מה שעשיתי :
הסלטים הוכנו מאוחר מאוד בלילה בלי התיבול, 5 וחצי בבוקר הכנתי את הבצק בשעה 8 וחצי יצאו לחמניות עטפתי אותן עם נייר כסף. לזניה, קיש, פשטידה הוצאתי לשיש, הכנתי את הויניגרט לסלט.  אחרי שחזרתי מבית הכנסת עשיתי את השאר, חיממתי את כל המאפים, תפוחי אדמה מכוסים בתנור על 180 מעלות כ 20 דקות. לפני ההגשה הכנסתי את הלחמניות לחימום זריז יחד עם הפוקצ'ות ומשם ישר לשולחן. חמאה, לבנה, מטבל, פלפלים מוחמצים.
הרוטב המעולה היה מוכן בצנצנות קטנות ותיבלתי בזריזות את הסלטים.

אני לא אומרת שזה קלי קלות כי זה ממש לא, אבל את הדברים עצמם לא קשה להכין רק צריך לעבוד בסדר מסוים ואז הכל הולך אחד אחרי השני. קצת סבלנות ופחות לישון בלילה ויוצאת ארוחה נהדרת.

איך שכחתי!
מפיות קיפלתי בצורת אקורדיון ותפסתי עם סרט אדום למטה, יצא מקסים! אנשים היו בטוחים שזה קנוי, מי שמכין מומלץ להכין יום קודם בלי לחץ. על המפה פיזרתי פה ושם  פרחים אדומים קטנטנים. קניתי קשיות צבעוניות לילדים (איזה התלהבות וכולה עלה 5 ש"ח)

נשאר לכם כוח לראות את הבר מתוקים שהכנתי ?

4107 צפיות 21 צפיות היום

גולשים מכינים וממליצים:

טל : "ניקי יקרה,
תודה תודה תודה.
ביום שבת אירחתי לארוחה חלבית 50 איש לכבוד יומהולדת.
בזכותך היה כל כך קל להכין הכל.
כל התפריט שפירטת פה (גם אוכל וגם בר קינוחים ) ועוד שלל פשטידות/קישים/ מרקים מהאתר הוכנו מראש ואוחסנו במקפיא/ מקרר.
וביום האירוע נשאר רק לחמם , לתבל סלטים ולהגיש.
פרט לכך שהכל היה טעים ממממש וקצר אינסוף מחמאות , היה פשוט וקל להתארגן לאירוח כל כך גדול ומסובך.
המון תודה לך על שאת מהווה מקור של הכוונה ועזרה עבורנו.
הפירוט המדוייק לפי ימים הציל אותי ( אני כמו חיילת צריכה תוכנית עם שלבים (: לפי ימים )
בשבילי את האורים והתומים בתחום האוכל .
בכל אירוח אני נעזרת במתכונים שלך ותמיד יוצא מוצלח.
שוב המון תודה."

תגובות

4 תגובות ב "איך מכינים ארוחה חלבית עשירה ?"

  הרשם  
עדכן

מה זה, איפה התמונות של העריכה והאוכל וכו'???????

הי ניקי ,
תודה על מתכונים נפלאים
האם את שבלולי הפיצה ניתן להקפיא לפני האפייה או לאחר האפיה ? מה מומלץ?(אני מכינה את הבצק מראש )