לזניה תרד מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לזניה תרד

לזניה תרד מעולה

אני מתלהבת כשיוצא לי מתכון שהוא פיצוץ אז אני חייבת לשתף אתכם. יש מתכונים שנכנסים מיד לרשימת המתכונים שחייבים להכין אותם שוב ושוב והלזניה הזאת בהחלט נכנסת לקטגוריה הזאת.
תרד ועגבניות זה שילוב מופלא ויחד עם גבינה צהובה זה קטלני אפילו מי שלא אוהב תרד לא עומד בפני הלזניה הזאת.

מרכיבים:

עלי לזניה
בצל גדול
30 עגבניות שרי חתוכות
300 ג` תרד (שקית)
400 ג` Tomato max
חבילת פטריות שמפיניון
שמנת לבישול 10%
200 ג` גבינה צהובה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן עד שהוא שקוף, לחתוך את הפטריות לפרוסות ולהוסיף לבצל, להקפיץ 2 – 3 דקות.

2. בינתיים להרתיח סיר עם מים ולהוסיף את התרד לבשל 10 דקות ולסנן, לסחוט ולחתוך גס. במידה ומשתמשים בעגבניות טריות להרתיח סיר נוסף עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 2 – 3 דקות לסנן ולקלף

2. להוסיף את העגבניות שרי / עגבניות טריות לבצל ולפטריות ולבשל כמה דקות, להוסיף את התרד, Tomato max, סוכר, תבלינים ולערבב היטב, להוסיף את השמנת ולבדוק טעמים. להוריד מהאש.

3. הרכבה:
שכבה ראשונה לסדר עלי לזניה, מעל לצקת שכבה יפה של רוטב שיכסה את כל העלים ומעל שכבת גבינה צהובה, לסדר שוב שכבת עלי לזניה ואת שארית הרוטב והגבינה צהובה.

4. לחמם את התנור ל 180 מעלות כ 25 דקות אפייה ללזניה.

כדאי לדעת ש…
מומלץ להכין יום מראש, אפשר להחליף את הTomato max ב 6 עגבניות (אפשר לחלוט קודם) ואז אפשר לוותר על השרי להוסיף כף רסק עגבניות ושתי כוסות מים לתבל לבשל כ 15 – 20 דקות, כל השאר אותו דבר. אפשר להקפיא.
בתמונות יש בנוסף לזניה פטריות ושמנת.

10568 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : "שבועות 2016 ! הלזניה הזאת פשוט מדהימה אחד הדברים הטעימים שהיו על השולחן"

שמרית : "הלזניה יצאה נהדרת, טעימה לכל גיל ולכל מצב!
קיבלתי כל כך הרבה שבחים עליה וכמובן שהפניתי לאתר שלך. אני מקוה שלא יקרוס…
בהזדמנות הזו, תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלך. כל פעם שאני מכינה משהו חדש אני בודקת כמה אתרים ובסוף חוזרת לאתר שלך בידיעה ובביטחון שייצא טעים, מזין והכי חשוב – פשוט וקל להבנה ולהכנה.
האתר שלך הוא הkitchen aid במטבח שלי!"

קסניה : "הכנתי, יצא מצוין! תודה!"

דנה : "וואי יצא פשוט מעולה!!!"

יהלום : "ממליצה בחום רב, טעימה להפליא.
הייתי חייבת לחזור ולדווח שהכנתי את הלזניה לערב שבועות וכמו שהגשתי אותה לשולחן היא פשוט נעלמה כלא היתה …..חוסלה עד הפירור האחרון. ואפילו הילדים שלי ביקשו שאכניס אותה כארוחת צהרים או ערב ברשימות שלי.
תודה רבה ניקי יקירה!!"

דיצה : "ממממ …… מממממ…….. ממממ……. מממממ……. ממממ…..
ממממ…. ממממממ…….
זאת התגובה היחידה שהצלחתי להוציא מבעלי בזמן שאכל…
יצא מעולה"

נאוה : "מתכון מעולה! יצא טעים מאד!! מומלץ."

תגובות

284 תגובות ב "לזניה תרד מעולה"

  הרשם  
עדכן

היי תודה על שנים של מתכונים מוצלחים. ועכשיו בעקבות הכתבה כיף לדעת גם מי אשת החיל שעומדת מאוחרי זה. לגבי הדפי לזניה , צריך לבשל לפני ?

היי ניקי
של כמה השמנת? 250?

מקפיאים לפני האפיה או אחרי אפיה וצינון?

היי ניקי!
מתכננת להכין את הארוחה החלבית לשבת
אני לא יודעת מה זה tomato max?
מתכונים מעולים תודה רבה!

היי ניקי,

חוזרת לעדכן שיצא מווווווושלם! מתכון מס' 1 – ליקקו את האצבעות!

תודה לך!

היי ניקי,

מה אפשר לשים במקום הטומטו מקס- במידה ואני כן שמה 30 שרי תמר?

תודה רבה

1 15 16 17