לזניה תרד מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לזניה תרד

לזניה תרד מעולה

אני מתלהבת כשיוצא לי מתכון שהוא פיצוץ אז אני חייבת לשתף אתכם. יש מתכונים שנכנסים מיד לרשימת המתכונים שחייבים להכין אותם שוב ושוב והלזניה הזאת בהחלט נכנסת לקטגוריה הזאת.
תרד ועגבניות זה שילוב מופלא ויחד עם גבינה צהובה זה קטלני אפילו מי שלא אוהב תרד לא עומד בפני הלזניה הזאת.

מרכיבים:

עלי לזניה
בצל גדול
30 עגבניות שרי חתוכות
300 ג` תרד (שקית)
400 ג` Tomato max
חבילת פטריות שמפיניון
שמנת לבישול 10%
200 ג` גבינה צהובה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן עד שהוא שקוף, לחתוך את הפטריות לפרוסות ולהוסיף לבצל, להקפיץ 2 – 3 דקות.

2. בינתיים להרתיח סיר עם מים ולהוסיף את התרד לבשל 10 דקות ולסנן, לסחוט ולחתוך גס. במידה ומשתמשים בעגבניות טריות להרתיח סיר נוסף עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 2 – 3 דקות לסנן ולקלף

2. להוסיף את העגבניות שרי / עגבניות טריות לבצל ולפטריות ולבשל כמה דקות, להוסיף את התרד, Tomato max, סוכר, תבלינים ולערבב היטב, להוסיף את השמנת ולבדוק טעמים. להוריד מהאש.

3. הרכבה:
שכבה ראשונה לסדר עלי לזניה, מעל לצקת שכבה יפה של רוטב שיכסה את כל העלים ומעל שכבת גבינה צהובה, לסדר שוב שכבת עלי לזניה ואת שארית הרוטב והגבינה צהובה.

4. לחמם את התנור ל 180 מעלות כ 25 דקות אפייה ללזניה.

כדאי לדעת ש…
מומלץ להכין יום מראש, אפשר להחליף את הTomato max ב 6 עגבניות (אפשר לחלוט קודם) ואז אפשר לוותר על השרי להוסיף כף רסק עגבניות ושתי כוסות מים לתבל לבשל כ 15 – 20 דקות, כל השאר אותו דבר. אפשר להקפיא.
בתמונות יש בנוסף לזניה פטריות ושמנת.

12179 צפיות 38 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : "שבועות 2016 ! הלזניה הזאת פשוט מדהימה אחד הדברים הטעימים שהיו על השולחן"

שמרית : "הלזניה יצאה נהדרת, טעימה לכל גיל ולכל מצב!
קיבלתי כל כך הרבה שבחים עליה וכמובן שהפניתי לאתר שלך. אני מקוה שלא יקרוס…
בהזדמנות הזו, תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלך. כל פעם שאני מכינה משהו חדש אני בודקת כמה אתרים ובסוף חוזרת לאתר שלך בידיעה ובביטחון שייצא טעים, מזין והכי חשוב – פשוט וקל להבנה ולהכנה.
האתר שלך הוא הkitchen aid במטבח שלי!"

קסניה : "הכנתי, יצא מצוין! תודה!"

דנה : "וואי יצא פשוט מעולה!!!"

יהלום : "ממליצה בחום רב, טעימה להפליא.
הייתי חייבת לחזור ולדווח שהכנתי את הלזניה לערב שבועות וכמו שהגשתי אותה לשולחן היא פשוט נעלמה כלא היתה …..חוסלה עד הפירור האחרון. ואפילו הילדים שלי ביקשו שאכניס אותה כארוחת צהרים או ערב ברשימות שלי.
תודה רבה ניקי יקירה!!"

דיצה : "ממממ …… מממממ…….. ממממ……. מממממ……. ממממ…..
ממממ…. ממממממ…….
זאת התגובה היחידה שהצלחתי להוציא מבעלי בזמן שאכל…
יצא מעולה"

נאוה : "מתכון מעולה! יצא טעים מאד!! מומלץ."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

284 תגובות

הדס

היי ניקי
איך את חושבת שגבינת עיזים תשתלב במתכון?

ותודה על כל המתכונים המדהימים שלך, אני מפיצה את האתר שלך לכל החברים:)

השב
niki

תשתלב נהדר! תפזרי בערך 50 ג׳ גבינה מעל הרוטב אפשר גם יותר.

השב
דניאל

הלזניה מ-א-ו-ד טעימה.
מה שקצת הפריע לי זה הקליפות של העגבניות שרי שנפרדות במהלך הבישול.. אולי כדאי להחליף בכמה עגבניות רגילות ולקלף.

השב
אורית

היי ניקי,
כמה ואיזה אבקת מרק לשים?
איזה גודל תבנית?
תודה,
אורית

השב
niki

תשובות:
אני אוהבת להשתמש באבקת מרק עוף פרווה זה לא חובה בסביבות כף שטוחה.
ותבנית בגודל 23X23 או משהו בסביבה זאת תבנית בינונית.

השב
שם*

הי ניקי,
מה גודל התבנית המתאימה ללזניה? האם תבנית של 20X30 תהיה טובה?
תודה מראש 🙂

השב
שם

הי ניקי,
מה זה TOMATO MAX? האם אפשר להחליף את זה במשהו אחר? אולי עגבניות מרוסקות?
תודה מראש, המתכון נראה מעולה!

השב
niki

היי.
את יכולה להחליף אותו בעגבניות מרוסקות,תוסיפי כף פפריקה.

השב
שם

שלום ניקי, רציתי לדעת האם צריך לתת לרוטב להתקרר קצת לפני שמוסיפים את הביצים? ושאלה שניה, מאחר ולא השתמשתי בעבר בשמנת לבישול, כמה זמן צריך להשאיר אותה על הגז? האם על אש נמוכה/גבוהה? אוהבת את המתכונים שלך. תודה

השב
ניקי

אין צורך לקרר להוסיף את הביצים ולבחוש במהירות.
את השמנת דקה שתיים על אש בינונית ולהוריד.

השב
שם

תודה על התשובה ושוב גם על המתכונים מדהימים. קשה לצאת מהאתר.

השב
שם

אף פעם אין לי זמן לבשל אני לא יודעת אם אני טובה בזה או לא. עקבתי אחרי המתכונן במדיוק (חוץ מהבצל כי אני אלרגית) ויצא כל כך טעים! אחותי צחקה עליי כי היא לא האמינה.
תודה תודה, אשמח לעוד מתכונים מדהימים ממך.

השב