פשטידת פיצה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פשטידת פיצה

פשטידת פיצה

כבר אמרתי שאני אוהבת להשתעשע במטבח ולהכין דברים חדשים ? קצת שינוי מהפיצה הרגילה ואחלה של ארוחת ערב למשפחה. בתאבון אנשים.

מרכיבים:

בצק:
200 ג` חמאה
350 ג` קמח תופח (שתים וחצי כוסות)
שמנת חמוצה
חלמון
חצי כפית מלח

מילוי:
100 ג` רסק עגבניות (קופסה קטנה)
בצל קצוץ מטוגן
כפית שום כתוש
2 כפות שמ"ז
סוכר לפי הטעם
מל"פ (מלח, פלפל)
בצל חצוי ופרוס
פטריות פרוסות
זיתים חצויים
עגבניות שרי פרוסות
אנשובי (מוסיף המון פיקנטיות וטעם) לא חובה.
כל תוספת שאוהבים
פתיתי גבינה צהובה
3/4 כוס שמנת לבישול
2 ביצים טרופות
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)

הכנות:

1. לעבד את מצרכי הבצק, לצנן חצי שעה במקרר.  לרדד את הבצק לעלה גדול, לשמן תבנית, להניח את העלה, להדק ולחתוך שאריות.

2. לערבב רסק, שום, בצל, שמן זית, סוכר, מלח – פלפל. למרוח על הבצק, לפזר את הירקות, מעל גבינה צהובה.

3. לערבב שמנת וביצים, לתבל, לצקת על הירקות. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 30 דקות.

הערות: מי שרוצה בכלל חיים יותר קלים ולא לעבוד קשה. במקום הבצק שנתתי אפשר לשים בצק עלים או פילאס

לפייסבוק שלי

פשטידת פיצה

1021 צפיות 4 צפיות היום

תגובות

116 תגובות ב "פשטידת פיצה"

  הרשם  
עדכן

הי ניקי
אין לי חמאה,
מזולה יתאים?

הי ניקי
נתקעתי בלי בלי חמאה ממרח מזולה יבוא בחשבון לדעתך?

שמנת חמוצה גדולה או קטנה?

היי,
כמה זה חום בינוני? אני שמתי ל 200 מעלות ואומנם יצא טעים אבל היה המון נוזלים בפנים והרגשתי שהעגבניות והפטריות יכלו להיות יותר מבושלים…
למי שקורא – בהחלט מומלץ לעשות את הבצק ככה במקום להשתמש בבצק עלים. לבצק הזה יש טעם מיוחד.

היי ניקי, 2 שאלות:
1- אם אין לי פתיתי גבינה צהובה, אלא רק פרוסות? אפשר פשוט להניח מעל שיכסה?
2- יש לי שמנת מתוקה ולא שמנת לבישול. ראיתי שענית שאפשר בלי השמנת בישול. מה עדיף- בלי בכלל או שמנת מתוקה במקום?
תודה מראש:)

הי ניקי, מה שלומך? יש מצב להוריד קצת שומנים בפשטידה? אולי יוגורט במקום שמנת חמוצה וחלב במקום שמנת לבישול? אפשרי לדעתך?

לא אוהבת פטריות,
אפשר לוותר על זה?
מה אפשר לשים במקום?

ניקי,
יצא סוף הדרך! הריח כמו במסעדה חלבית והטעם מעולה!!
אבל יצא לי לא יציב ונוזלי למדי.. יכול להיות שהייתי צריכה לאפות עוד? אפיתי חצי שעה והבצק והשכבה העליונה כבר היו די שחומים.
שמתי עגבניות רגילות במקום שרי, יכול להיות שזה מה שהרטיב את הכל?

בכל מקרה, תודה רבה!