פשטידת פיצה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פשטידת פיצה

פשטידת פיצה

כבר אמרתי שאני אוהבת להשתעשע במטבח ולהכין דברים חדשים ? קצת שינוי מהפיצה הרגילה ואחלה של ארוחת ערב למשפחה. בתאבון אנשים.

מרכיבים:

בצק:
200 ג` חמאה
350 ג` קמח תופח (שתים וחצי כוסות)
שמנת חמוצה
חלמון
חצי כפית מלח

מילוי:
100 ג` רסק עגבניות (קופסה קטנה)
בצל קצוץ מטוגן
כפית שום כתוש
2 כפות שמ"ז
סוכר לפי הטעם
מל"פ (מלח, פלפל)
בצל חצוי ופרוס
פטריות פרוסות
זיתים חצויים
עגבניות שרי פרוסות
אנשובי (מוסיף המון פיקנטיות וטעם) לא חובה.
כל תוספת שאוהבים
פתיתי גבינה צהובה
3/4 כוס שמנת לבישול
2 ביצים טרופות
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)

הכנות:

1. לעבד את מצרכי הבצק, לצנן חצי שעה במקרר.  לרדד את הבצק לעלה גדול, לשמן תבנית, להניח את העלה, להדק ולחתוך שאריות.

2. לערבב רסק, שום, בצל, שמן זית, סוכר, מלח – פלפל. למרוח על הבצק, לפזר את הירקות, מעל גבינה צהובה.

3. לערבב שמנת וביצים, לתבל, לצקת על הירקות. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 30 דקות.

הערות: מי שרוצה בכלל חיים יותר קלים ולא לעבוד קשה. במקום הבצק שנתתי אפשר לשים בצק עלים או פילאס

לפייסבוק שלי

פשטידת פיצה

3569 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

116 תגובות

כינרת

הי ניקי
נתקעתי בלי בלי חמאה ממרח מזולה יבוא בחשבון לדעתך?

השב
E

היי,
כמה זה חום בינוני? אני שמתי ל 200 מעלות ואומנם יצא טעים אבל היה המון נוזלים בפנים והרגשתי שהעגבניות והפטריות יכלו להיות יותר מבושלים…
למי שקורא – בהחלט מומלץ לעשות את הבצק ככה במקום להשתמש בבצק עלים. לבצק הזה יש טעם מיוחד.

השב
שלי

היי ניקי, 2 שאלות:
1- אם אין לי פתיתי גבינה צהובה, אלא רק פרוסות? אפשר פשוט להניח מעל שיכסה?
2- יש לי שמנת מתוקה ולא שמנת לבישול. ראיתי שענית שאפשר בלי השמנת בישול. מה עדיף- בלי בכלל או שמנת מתוקה במקום?
תודה מראש:)

השב
niki

היי שלי
צריך את השמנת לא לוותר. בנוגע למתוקה יש בה מתיקות שתורגש אני לא מתלהבת מהצירוף הזה בפשטידות, יש גולשים שמחליפים בינהן וזה בסדר מבחינתם. את יכולה לגרד את הגבינה שיש לך או לקצוץ.

השב
שלי

טוב, יצא מעולה חבל על הזמן (בסוף שמתי את השמנת המתוקה שהיתה לי בבית..) ורוצה להכין שוב השבת! השאלה היא לגבי הבצק הפעם- פעם שעברה שמתי בצק עלים ורציתי לדעת אם אפשר להמיר את הקמח התופח לקמח מלא עם אבקת אפיה? (במידה וכן- מה הכמויות?)
תודה ושבת שלום!

השב
שלי

טוב, יצא מעולה (עם השמנת המתוקה שהיתה לי בבית..)!!!! רוצה להכין שוב השבת!!!
עכשיו השאלה לגבי הבצק.. פעם שעברה הכנתי עם בצק עלים, ורציתי לדעת אם אפשר להכין את הבצק עם קמח מלא ואבקת אפיה במקום הקמח התופח? (במידה וכן- מה הכמויות?)
תודה רבה ושבת שלום!:)

השב
niki

היי שלי
ההמלצה היא חצי מלא והשאר רגיל, תוסיפי מעט יותר מים.

השב
שלי

אוקי, ואין צורך בתוספת אבקת אפיה? (כי הקמח המלא לא תופח..)
ועכשיו אני רואה שצריך לשים חמאה קרה מהמקרר- האם זה אומר שחייבים מיקסר אז בעצם אחליף לבצק עלים?? (איך אפשר לעבד חמאה קרה ביד?)

השב
niki

לא אל תשימי אבקת אפייה, חמאה חייבת להיות קרה מאוד וכדאי להדליק מזגן אפילו. תסתכלי באתר על "חמאה בבצק פריך"

השב
פרח

הי ניקי, מה שלומך? יש מצב להוריד קצת שומנים בפשטידה? אולי יוגורט במקום שמנת חמוצה וחלב במקום שמנת לבישול? אפשרי לדעתך?

השב
niki

לא יודעת אם את בעניין של ניסיונות לכי על זה ותראי איך יוצא.

השב