אצבעות שום נחטפות!

אצבעות שום נחטפות!

אצבעות שום נחטפות! לפני הרבה שנים אכלתי את האצבעות האלה בסבארו. מזמינים אותן כנישנוש לפני הפיצה ובעצם הן הרבה יותר טעימות מהפיצה עצמה. עכשיו אני מכינה אותן תוצרת בית כי אין כמו אצבעות שום מתובלות שמכינים בבית. השמן זית והשום נותנים טעם נפלא. לא תחזרו לקנות אף פעם.

מרכיבים:

חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
3/4 כוס מים פושרים – כוס מים פושרים (משהו באמצע)
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה

תיבול:
חצי כוס שמן זית
2 – 3 כפיות פטרוזיליה מיובשת
3 – 4 כפיות שום כתוש
כפית מלח גס (לפי הטעם להוסיף או להפחית)

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לרדד למלבן גדול, לחתוך לאצבעות בלי לרווח לערבב שמ"ז, שום, מלח ופטרוזילה, כאן מגיע הטריק: להבריש בנדיבות את האצבעות, כן כולן ביחד (חיים קלים) להעביר את האצבעות בנפרד לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 10 – 12 דקות או עד שהתחתית מזהיבה, כשהאצבעות יוצאות מהתנור להבריש אותן שוב (במידה וחסר שמ"ז להוסיף )

לטרוף

הערות: ניתן להקפיא.

327 צפיות 30 צפיות היום

אצבעות שום נחטפות!

אצבעות שום נחטפות!

גולשים מכינים וממליצים:

שמואל : צריך לקרוא לאצבעות "אצבעות זהב של ניקי " הרגע יואים מהתנור 3 תבניות אחת אחרי השניה ואני מתאפק לא לחסל לפני שמתקרר. הבירה במקרר ובערב יהיה משתה האצבעות של ניקי ,פשוט מעדן ,מתכון קלי קלות להכנה והתוצאה 10+++++. ת ו ד ה

ליאת : "מעולה!!! הבצק קל להכנה וקל לעבודה. האצבעות יצאו מושלמות!! תודה."

צליל : "הכנתי את אצבעות השום היום והן פשוט מעולות!!!!!!! ניסיתי כמה פעמים להכין לים שום ממתכונים שונים-לא יצא לי כזה מעדן!!! תודה רבה על מתכון קל וטעים"

חיה : "ניקי, אין כמוך!!! הכנתי עכשיו את האצבעות, יצא מעדןןןן בעלי לא מפסיק לשבח והם עוד שניה נגמרות. כדאי לכתוב במתכון להכפיל פי 10 כי זה תמיד טרי ומושלםםם"

שרתי : "תודה!
חוזרת לעדכן שיצא מדהים!!הייתי בטוחה שיישאר לי להקפאה אבל התבנית כולה חוסלה עד לפירור האחרון.."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

888 תגובות

לינוי

היי ניקי קנינו שמרים טריים בגרגירים.כמה לשים? תודה רבה.

השב
אורית

שאלה נוספת….. להשתמש רק בשום כתוש קפוא או פשוט לכתוב כזה שיניי שום בבית ??

השב
אורית

היי ניקי אם משתמשים בקמח שמרים של אוסם מה צריך להוריד מהמתכון שרשום?

השב
מיטל

היי ניקי האם אפשר להמיר בשום רגיל? או שחובה אבקת שום? תודה

השב
niki

את מתכוונת לשום כתוש וכן זה חובה, שום רגיל ישרף.

השב
בר

היי ניקי ,
הכנתי לא פעם את אצבעות השום האלו, פשוט ממכרות ומטריפות.
כשאני מכינה אותן הציפוי יוצא בצבע עז והתבלינים בולטים וזה לא כל כך יפה כמו שלך.
האם את טוחנת את התערובת לפני?
במה את משתמשת למריחה?
תודה ויום נפלא

השב
משה

היי, השתמשמתי בשמרים טריים של שימרית והבצק אכן תפח, אולם אחרי האפיה הלחם שום יצא כמו קרקרים, איפה טעיתי?

השב
niki

למה ציפית ללחמניות ? זה לא התוצאה, יוצאות אצבעות שום לא תפוחות מאוד.
נשמע שהבצק לא תפח מספיק.

השב
Soham

היי, ניתן להקפיא את הבצק לאחר ההתפחה ולהשתמש בו במועד אחר?

השב
ח ארמל

מה עושים עם הביצים ?
האם לא מספיק לשמן עם התערובת ושמן זית ?

השב
niki

הביצים נכנסות לבצק.
ואת השאר לא הבנתי הכל רשום במתכון.

השב
מיטל

היי ניקי.
נשמע מעולה!
אפשר להכין עם קמח שמרים?
ומה הכמות שיוצאת פחות או יותר?
תודה.

השב
niki

אין שום בעיה ויוצאות כ 30 פלוס אצבעות מיטל
תזהרי זה מאוד טעים…

השב
מיטל

זה ליום הולדת של הבן שלי ולכן שאלתי כמות..
תודה רבה.

השב
לורה

מדהים!!עשיתי את זה שבוע שעבר מחצי עשיתי לחם ויצא מושלם כמו בארומה!!! תודה רבה לך ניקי!ועשיתי ממה שנשאר את המקלות שום וגם קצת עם זעתר,נחטף ונגמר תוך דקות!אני מתכוונת להכין שוב לשבת(: תודה רבה

השב
מורן

היי ניקי,
יש לי קוביית שמרים טריים. לשים את כל הקובייה?

השב
שני

היי ניקי
האם אוכל להשתמש באורגנו במקום בפטרוזיליה?
תודההההה

השב
אינה

היי ניקי.
הכנתי את האצבעות שום והן יצאו פשוט נפלא. הכנתי מחצי הבצק גם לחמניות ויצא מדהים.

השב
קטשופיה

הי.
הכנתי את האצבעות שום האלה אתמול והקפאתי (הם מיועדות למחר)
אבל שכחתי למרוח עליהם שמן זית אחרי האפיה. האם כדאי לי להכניס לתנור או לטוסטר אובן אחרי ההפשרה ואז אחר כך להבריש אותם בשמן זית?
תודה רבה לך
מחכה לתשובה

השב
לורה

ניקי אני ישמח לתשןבה מהירה אני באמצע ההכנה ונגמר לנו החמאה,אני יוכל להשיג רק בעוד כמה שעות …עדיף להחליף בשמן או לחכות?ואם להחליף אז כמה שמן צריך ?תודה רבה

השב
לורה 14

לגמרי!!מחצי עשיתי לחם ומהחצי שנשאר עשיתי מקלות שום וגם כמה עם זעתר,הכל נאכל תוך שלוש דקות,השתמשתי בשמן.והבצק היה ממש טוב ונוח לעבודה תודה רבה!!

השב
לינוי

היי ניקי אם אין לי פטרוזיליה יבשה אפשר גם רגילה?
ועוד משהו במה להבריש אותם שהם יוצאים מהצנור?רק בשמן זית או בתערובת של השום פטרוזיליה והשמן?

השב
חן

ניקי
את כל חומרי הבצק ניתן לערבב ביחד או שיש סדר מסויים ?
והאם צריך לערבב את כל החומרים של הבצק במיקסר או שלא חייב ?

השב
niki

אם אין לך בעיה להכין בצק שמרים בידיים אז לא צריך מיקסר ובקשר לחומרים תערבבי קמח שמרים סוכר לערבב מלח ואת שאר המצרכים. לעומת זאת אני שמה הכל ביחד וגם יוצא אחלה.

השב