אצבעות שום נחטפות!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אצבעות שום נחטפות!

אצבעות שום נחטפות! לפני הרבה שנים אכלתי את האצבעות האלה בסבארו. מזמינים אותן כנישנוש לפני הפיצה ובעצם הן הרבה יותר טעימות מהפיצה עצמה. עכשיו אני מכינה אותן תוצרת בית כי אין כמו אצבעות שום מתובלות שמכינים בבית. השמן זית והשום נותנים טעם נפלא. לא תחזרו לקנות אף פעם.

מרכיבים:

חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה

תיבול:
חצי כוס שמן זית
2 – 3 כפיות פטרוזיליה מיובשת
3 – 4 כפיות שום כתוש
כפית מלח גס (לפי הטעם להוסיף או להפחית)

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לרדד למלבן גדול, לחתוך לאצבעות בלי לרווח לערבב שמ"ז, שום, מלח ופטרוזילה, כאן מגיע הטריק: להבריש בנדיבות את האצבעות, כן כולן ביחד (חיים קלים) להעביר את האצבעות בנפרד לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 10 – 12 דקות או עד שהתחתית מזהיבה, כשהאצבעות יוצאות מהתנור להבריש אותן שוב (במידה וחסר שמ"ז להוסיף )

לטרוף

הערות: ניתן להקפיא.

15063 צפיות 67 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אצבעות שום נחטפות!

אצבעות שום נחטפות!

גולשים מכינים וממליצים:

שמואל : צריך לקרוא לאצבעות "אצבעות זהב של ניקי " הרגע יואים מהתנור 3 תבניות אחת אחרי השניה ואני מתאפק לא לחסל לפני שמתקרר. הבירה במקרר ובערב יהיה משתה האצבעות של ניקי ,פשוט מעדן ,מתכון קלי קלות להכנה והתוצאה 10+++++. ת ו ד ה

ליאת : "מעולה!!! הבצק קל להכנה וקל לעבודה. האצבעות יצאו מושלמות!! תודה."

צליל : "הכנתי את אצבעות השום היום והן פשוט מעולות!!!!!!! ניסיתי כמה פעמים להכין לים שום ממתכונים שונים-לא יצא לי כזה מעדן!!! תודה רבה על מתכון קל וטעים"

חיה : "ניקי, אין כמוך!!! הכנתי עכשיו את האצבעות, יצא מעדןןןן בעלי לא מפסיק לשבח והם עוד שניה נגמרות. כדאי לכתוב במתכון להכפיל פי 10 כי זה תמיד טרי ומושלםםם"

שרתי : "תודה!
חוזרת לעדכן שיצא מדהים!!הייתי בטוחה שיישאר לי להקפאה אבל התבנית כולה חוסלה עד לפירור האחרון.."

תגובות

930 תגובות ב "אצבעות שום נחטפות!"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי:) ברצוני להכפיל את הכמות אז פשוט להכפיל את כל כמויות המצרכים?

ניקי ערב טוב יקירה,
האם ניתן להחליף את השמרים באבקת אפיה? במידה וכן באיזה כמות? אין לי שמרים כרגע בהישג יד
תודה

היי ניקי, אני רוצה להכין את האצבעות למשלוחי מנות…כמה אצבעות יוצאות מהמתכון שכתבת?
מה את ממליצה להגיש ליד הלחמניות כמתבל?
תודה

הי ניקי, יש לי שימרית בבית. האם אפשר להשתמש בה במקום שמרים יבשים? אם כן, להשאיר את אותו יחס?

כמה אצבעות יוצא בערך מכמות כזאת?

האם לדעתך יצא טוב אם אכין את הבצק עם חלב/ מיץ תפוזים סחוט במקום מים?

(אני יודעת שהשאלה מוזרה, אך אשמח אם תעני בכל זאת)

תודה רבה!

לאחר הקפאה כמובן 🙂

1 8 9 10 11 12 59