בורקס משקפיים ממולא תרד ובטטה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

בורקס משקפיים ממולא תרד ובטטה

למה צריך להסתפק בטעם אחד ? ונאמר שבא לי לאכול בבת אחת שני טעמים צד אחד תרד וגבינות וצד שני בטטה ככה אני נהנית משני העולמות בבת אחת, ותראו כמה שזה נראה מקסים בהגשה בורקס שני הצבעים יפה נכון ?

20 משקפיים חמודות

זמן הכנה : כשעה

מרכיבים:

פילאס / בצק עלים

מילוי כתום:
2 בטטות
בצל קטן קצוץ
חצי חבילת פטריות שמפיניון
פלפל שחור גרוס
מלח

מילוי ירוק:
400 ג' תרד
בצל קצוץ ומטוגן
3/4 כוס גבינה בולגרית קצוצה
ביצה
פלפל שחור גרוס
מלח

חלמון + 2 כפות מים

הכנות:

1. להרתיח מים ולבשל את הבטטות עד שהם רכות, לסנן.

2.  לטגן את הבצל ולהשקיף, לחתוך את הפטריות לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל לטגן כשתי דקות ולהוריד מהאש.

3. למעוך את הבטטות, להוסיף את הבצל והפטריות ולתבל. לשמור בצד.

4. לחלוט את התרד כמה דקות במים רותחים, להעביר  למסננת והשאיר בצד כ15 דקות, מידי פעם לסחוט שכל המים יצאו. לטגן את הבצל עד הזהבה, לסחוט היטב את התרד ולקצוץ, לערבב בצל, תרד, גבינה ולתבל.

5.  לחצות את הפילאס לחצי, בכל צד של הבצק לרוחבו קצת אחרי ההתחלה לשים שורה מהמילוי ולגלגל עד האמצע. בצד השני לשים מהמילוי השני ולגלגל עד כמעט האמצע, לטרוף חלמון ומים ולהבריש  את המקום ששני הגלילים נפגשים ולהצמיד, להקפיא לחצי שעה. אותו דבר עם החלק השני של הבצק.

6.  להבריש בחלמון שנותר ולחתוך את הגלילים בתנועות ניסור. לסדר את המשקפיים בתבנית ולהבריש.

7. חום בינוני 180 מעלות כ 20 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

לפייסבוק שלי

3003 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

בורקס משקפיים ממולא תרד ובטטה ממתינים לפני הכניסה לתנור, תמונה מהירה ויאללה לאפיה.

בורקס משקפיים ממולא תרד ובטטה

מי בא לאכול ? חם וטעים.

בורקס משקפיים ממולא תרד ובטטה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

39 תגובות

טל מורי

הלוואי ותעני לי מהר… יש לי תרד ובולגרית למריחה. נראה לך יעבוד?

השב
טל מורי

בסוף עשיתי מעין בורקס עם מילוי של התרד והבולגרית למריחה. יצא פצצה. תודה על ההשראה

השב
שירן

הכנתי ויצא מעולה!! בשביל שיהיה פרווה, במקום גבינה הוספתי לתרד פירה מ 2 תפו"א ויצא מצויין!

השב
גלית

היי ניקי,

סוף סוף יש לי הזמנות להכין את המתכון הזה ששמתי עליו עין מזמן..

אבל- יש לי תרד קפוא. איך אני משתמשת בו? לחלוט אותו או להפשיר במיקרו? גם לסנן ולסחוט?

תודה!!!!!

השב
טל מורי

ניקי אף פעם לא השתמשתי בתרד, את יכולה להסביר לי איך לטפל בתרד טרי?

השב
niki

זה בדיוק מה שרשמתי בסעיף 4 במפורט, תגידי לי בבקשה אם משהו לא ברור ואני אסביר.

השב
דיקלה

היי ניקיי!!!
אם אני רוצה לעשות רק עם בטטה.. ניתן להוסיף את הגבינה לבטטה?
להוסיף עוד משהו?

תודה מראש:)

השב