קיש בטטה וגבינת עיזים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קיש בטטה וגבינת עיזים

קיש בטטה וגבינת עיזים

היינו מוזמנים לאירוע וכל אורח התבקש להביא משהו. ממני ציפו להביא עוגה כמובן אבל התחשק לי להכין קיש ולא להכין משהו מתוק. הלכתי על קיש בטטה עם השילוב הכי טעים שיש שזאת גבינת עיזים.
הקיש הזה מעולה הטעמים שלו נהדרים והוא קל ביותר, אני יכולה לומר שזה הדבר הראשון שהתחסל בשולחן ובדרך קיבלתי עקיצה מהמארחת "לא יכולת להכין כמות כפולה ?"
חייכתי ולא אמרתי כלום. דרך אגב הבאתי גם עוגה כמובן.

תבנית קיש מתפרקת 24

מרכיבים:

בצק עלים / פילאס
2 בטטות בינוניות פרוסות לעיגולים
150 ג' גבינת פטה עיזים מעודנת
בצל בינוני
100 ג' גבינת עמק קצוצה
2 כפות עירית קצוצה
שמנת לבישול
2 ביצים
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לשמן תבנית להניח את הבצק להדק ולחתוך שאריות. להרתיח מים להוסיף את פרוסות הבטטה ולבשל כ 5 דקות
במים רותחים ולסנן.

2. לחצות את הבצל לחצי ושוב לחצי ולפרוס דק. במחבת חמה לטגן את הבצל עד הזהבה.

3. לפזר את פרוסות הבטטה על הבצק מעל לפזר את הבצל
לחתוך את הפטה לקוביות קטנות ולפזר מעל יחד עם גבינת העמק, לפזר את העירית.

4. לערבב שמנת וביצים ולתבל ( הגבינה מלוחה אז לא להגזים עם התיבול) ולצקת מעל הכל.

5. חום בינוני 180 מעלות כ 40 – 45 דקות.

10452 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קיש בטטה וגבינת עיזים

גולשים מכינים וממליצים:

מיטל : "יצא טעים בטירוף! ובכלל כל ארוחת החג היתה הצלחה בזכותך! תודה רבה :)"

חן עמיתי : "תמיד פחדתי להכין קיש אבל ידעתי שאם אכין זה רק מתכון שלך! אז תודה על עוד מתכון מוצלח קל ומאוד טעים פשוט התחסל! המלצתי לכולם על האתר שלך"

אסנת : "וואו פאדיחה! הכנתי עכשיו את הקיש לצהריים בשבת כי יש לי אורחים, הוצאתי מהתנור והיא נראתה מעולה! אז אני ובעלי אכלנו חצי ועכשיו אני צריכה לחפש מתכון נוסף לשבת…"

אופירה : "הכנתי לארוחת החג את הקיש המדהים הזה (עם הבצק של קיש העגבניות),את הקראנץ פיצה,פאי הלימון והבראוניז טחינה וסילאן
הכל אבל פשוט הכל יצא מדהים
ולא הפסיקו להחמיא לי וכמובן שהכל חוסל!!!
אז תודה,אין כמוך!!!"

שירי : "יצא מהמם תודה ניקי בזכותך אני מכינה אוכל אין כמו המתכונים שלך"

אופירה : "אחד הקישים הטעימים שאכלתי!
חייבת להכין אותו שוב…"

שלומית : "ניקי זה פשוט מדהים!! איזה כיף! שדרגת לנו את הארוחה :)"

Miami Florida : "אחד הדברים החלביים הכי טעימים שהכנתי אי פעם !!! שלמות של דבר אין מילים מומלצת בכל צורה , בכל גודל ובכל טמפרטורה …ניקי אני רוצה להגיד לך שאת לא מפסיקה להפתיע , מזה שנים שלעולם לא איכזבת אותי בשום מתכון , שאפו !הכנתי את הקיש למסיבת ״בייבי שאוור״ בתבנית אלומיניום גודל A4 , כמובן שכמעט הכפלתי כמויות , למי שגר בארה״ב , השתמשתי בשמנת מתוקה של ״וואל מארט״ ובמקום עירית ( לא היה לי ) השתמשתי במעט עליי טימין . הקיש חוסל תוך 10 דקות ואפשר להגיד שהגזמתי"

שי : "ניקי יקרה. הכנתי אתמול את הקיש עגבניות שרי ואת הקיש בטטה. קשה לי לתאר בכלל את העונג שבכל ביס וביס. זה היה מעולה, מיוחד, אסתטי. ממש ממש תודה לך"

שובל : "הקיש יצא מעולה!!"

פולי : "הקיש היה להיט הארוחה. נצמדתי למתכון יצא מדהים נכנס למועדפים. תודה."

תגובות

77 תגובות ב "קיש בטטה וגבינת עיזים"

  הרשם  
עדכן

ניקי גובה התבנית שלי הוא רק 2.5 ס״מ, האם יכיל את כל התערובת?

הי ניקי, יש לי תבנית מתפרקת בגודל 24×35. האם אצטרך להגדיל כמויות ואם כן, כמה?

וואו מריח כל כך טווובבב (:
עכשיו רק צריך להתאפק עד מחר בצהריים..
לשמור במקרר או במקפיא?

היי ניקי,
לאיזה עובי לחתוך את הבטטה?
בנוסף, אין לי תבנית עגולה 24.. מה עדיף עגולה 22 או מלבנית 19*28?

1 3 4 5