אצבעות שום קלועות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
אצבעות שום קלועות

אצבעות שום קלועות

הגיע הזמן שאני אתחיל להתעסק עם קמח שמרים, שואלים אותי כל כך הרבה שאלות על הקמח הזה שזה רק מתבקש שאני אעשה איתו משהו. חוץ מזה אני אף פעם לא יכולה לעמוד בפני מאפה שמרים חם אני מכורה לזה.
אז מה עושים עם קמח שמרים ? אצבעות שום כמובן נדלקתי התמכרתי והלכתי להכין שוב ושוב, זה הלהיט החדש אצלי בבית, הן מטריפות!

19 אצבעות

מרכיבים:

500 ג' קמח שמרים (חצי קילו)
כף סוכר
2 כפיות שטוחות מלח
שליש כוס שמן
כף שום כתוש
כוס מי ברז פושרים

ציפוי:
1/3 כוס שמן
כפית שום כתוש
מלח

הכנות:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר (איזה כיף אפשר לדלג על שלב השמרים) לעבד לבצק חלק וגמיש. להתפיח כשעה וחצי או עד שהבצק שמכפיל את הנפח.

2. לחלק את את הבצק ל 19 חלקים, כל חלק לרדד לאליפסה מאורכת ולגלגל לגליל, ככה להכין גם את שאר החלקים.

3. לגלגל כל גליל לגליל באורך 30 ס"מ, לחצות באמצע וללפף אחד על השני.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

5. להתפיח כ 10 – 15 דקות למרוח ביצה ולאפות כ 15 דקות.

*6. לערבב את מצרכים הציפוי ולהבריש את האצבעות כשהן יוצאות מהתנור.

לטרוף! ניתן להקפיא.

הוגש עם מרק בצל ועגבניות מיובשות

כדאי לדעת ש…
ניתן להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף 11 ג' שמרים יבשים (כף) או 25 ג' שמרים טריים.

8502 צפיות 27 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

מירב : "מושלם
אין לי מילים
ומומלץ לאכול ישר כשיוצא מהתנור"

פנינה : "יצא מעולה! הכנתי כמות כפולה מראש והכל נחטף.
תודה על עוד רעיון מעולה וקל לשדרוג וגיוון הארוחה"

לילך : "פשוט וואוווו
אליפו טעים טעים"

ורד : "רציתי לפרגן על מתכון מוצלח
יצא טעים מאוד והשתלב נהדר עם המרק עדשים ירוקים שלך היה תענוג לטבול ולהנות מכל ביס
תודה רבה לך"

תגובות

46 תגובות ב "אצבעות שום קלועות"

  הרשם  
עדכן

לא ניתן להקפיא, הילדים חיסלו הכל 🙂

תודה!

היי ניקי,
קודם כל תודה על המתכונים המוצלחים שלך!
אשמח לדעת אם בחלק מהכמות במקום לשים שום בציפוי אני יכולה לשים שומשום ?

היי ניקי
לציפוי צריך שמן קנולה או שמן זית?
תודה מראש

היי ניקי יקרה.
קודם כל תודה על מתכונים מאלפים!!!!
בקשר ללחמניות אשמח לדעת אם אני שמה קמח רגיל כמה שמרים יבשים להוסיף??

הי ניקי
לכבוד חג השבועות אפשר לגרד פרמזן על המקלות לפני כניסתן לתנור? או לשים להוסיף לרוטב?

הי ניקי, אם יצא לי בצק פרורים וזה לא תופח
מה לעשות?