פוקצ'ה אנטיפסטי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פוקצ'ה אנטיפסטי

פוקצ'ה אנטיפסטי

פוקצ'ה אנטיפסטי, תדמיינו פוקצ'ה חמה וזהובה עם ירקות קלויים, אחד הדברים הכי טעימים שיש, בצק רך וזהוב. מומלץ להכין לכל אירוח תענוג של פוקצ'ה.

3 פוקצ'ות

מרכיבים:

300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות נוספות)
שליש שקית שמרים טריים
כפית מלח
3/4 כף סוכר
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
160 מ"ל מים פושרים (2/3 כוס)

ירקות:
בטטה קטנה חתוכה לקוביות
הייתה לי שארית של חציל חתכתי כמה פרוסות קטנות
2 פלפלים אדומים
15 עגבניות שרי

הכנות:

1. לחמם מחבת עם שמן לטגן את קוביות הבטטה עד שהן רכות להמליח לפלפל ולשמור בצד.

2. להכין תבנית מרופדת בנייר אפייה, לחצות את הפלפלים, את העגבניות שרי לחצות. לקלות כ 15 דקות את הפלפלים להכניס לתבנית את העגבניות שרי מעט שמן זית ולפזר מלח גס, את פרוסות החציל לסדר מעל להזליף שמן זית ולפזר מלח גס. לאפות עד שהכל רך. לפתוח את התנור קצת ולהשאיר ככה (אני את כל השלב הזה הכנתי מראש). את הפלפלים לקלף ולחתוך לרצועות.

3. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח כ 30 דקות.

4. לחלק את הבצק לשלושה כדורים להמתין כ 10 דקות.

5. תוך כדי להדליק את התנור לחום של 220 מעלות.

6. למתוח את הכדורים בידיים לאורך 30 ס"מ, אין צורך לרדד, לעשות בורות עם האצבעות, להתפיח כ 10 דקות להזליף שמן זית ולפזר מלח גס.

7. לאפות כ 15 דקות הפוקצ'ה מעט מזהיבה, לסדר במרכז את הירקות לאורך הפוקצ'ה.

8. לאפות עוד כמה דקות או עד שהכל זהוב וטעים ביותר! להזליף שמן זית ביציאה מהתנור ולפזר מלח גס.

2866 צפיות 5 צפיות היום

פוקצ'ה אנטיפסטיפוקצ'ה אנטיפסטי

גולשים מכינים וממליצים:

עדי : "אחד הפוקצות הטובות שעשיתי..
תודה רבה לך ניקי על מתכונים מושלמים!"

תגובות

64 תגובות ב "פוקצ'ה אנטיפסטי"

  הרשם  
עדכן

הי ניקי , אם אני מעדיפה שמרים יבשים מהיא הכמות הרצויה .

מאד נהנית מהמתכונים שלך המון תודה .

הי. את יכולה להוסיף המרה לכוסות בסוף המתכון? אני תמיד מסתבכת עם הגרמים האלו

היי ניקי,
התוספות חוץ מהבטטה, יכולות להיות טובות גם בשביל פיצה?

היי ניקי עכשיו הפוקצ'ה יצאה מהתנור ממש מוצלח.
שאלתי היא
אני רוצה שזה יהיה להיום בערב
פשוט לכסות בנייר כסף ואז לחמם בתנור?

הי ניקי…המתכון נראה מעלף ומכיוון ששבועות מתקרב, אני מתחילה לחשוב על תפריט והפוקצ'ות נראות לי מאוד מתאימות..שאלתי היא האם ניתן להכינן מראש ולהקפיא ואם כן כמה זמן מראש? מודה לך מאוד והמשך שבוע מקסים

שלום ניקי,
נראה טעים!
האם ניתן להכין עם כל ירק שיש לי בבית (כגון: גזר, דלורית, קישוא, קולורבי וכד') או דווקא עם הירקות שציינת במתכון?
תודה רבה.

ניקי בוקר טוב,

כרגיל המתכונים שלך נראים יפים וטעימים מאוד,
שאלה אלייך: מה יכול להחליף את הבטטות והחצילים?
תודה לתשובתך,
יום נפלא
גילה

1 2 3 5