פוקצ'ה אנטיפסטי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פוקצ'ה אנטיפסטי

פוקצ'ה אנטיפסטי

פוקצ'ה אנטיפסטי, תדמיינו פוקצ'ה חמה וזהובה עם ירקות קלויים, אחד הדברים הכי טעימים שיש, בצק רך וזהוב. מומלץ להכין לכל אירוח תענוג של פוקצ'ה.

3 פוקצ'ות

מרכיבים:

300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות נוספות)
שליש שקית שמרים טריים
כפית מלח
3/4 כף סוכר
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
160 מ"ל מים פושרים (2/3 כוס)

ירקות:
בטטה קטנה חתוכה לקוביות
הייתה לי שארית של חציל חתכתי כמה פרוסות קטנות
2 פלפלים אדומים
15 עגבניות שרי

הכנות:

1. לחמם מחבת עם שמן לטגן את קוביות הבטטה עד שהן רכות להמליח לפלפל ולשמור בצד.

2. להכין תבנית מרופדת בנייר אפייה, לחצות את הפלפלים, את העגבניות שרי לחצות. לקלות כ 15 דקות את הפלפלים להכניס לתבנית את העגבניות שרי מעט שמן זית ולפזר מלח גס, את פרוסות החציל לסדר מעל להזליף שמן זית ולפזר מלח גס. לאפות עד שהכל רך. לפתוח את התנור קצת ולהשאיר ככה (אני את כל השלב הזה הכנתי מראש). את הפלפלים לקלף ולחתוך לרצועות.

3. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח כ 30 דקות.

4. לחלק את הבצק לשלושה כדורים להמתין כ 10 דקות.

5. תוך כדי להדליק את התנור לחום של 220 מעלות.

6. למתוח את הכדורים בידיים לאורך 30 ס"מ, אין צורך לרדד, לעשות בורות עם האצבעות, להתפיח כ 10 דקות להזליף שמן זית ולפזר מלח גס.

7. לאפות כ 15 דקות הפוקצ'ה מעט מזהיבה, לסדר במרכז את הירקות לאורך הפוקצ'ה.

8. לאפות עוד כמה דקות או עד שהכל זהוב וטעים ביותר! להזליף שמן זית ביציאה מהתנור ולפזר מלח גס.

2867 צפיות 6 צפיות היום

פוקצ'ה אנטיפסטיפוקצ'ה אנטיפסטי

גולשים מכינים וממליצים:

עדי : "אחד הפוקצות הטובות שעשיתי..
תודה רבה לך ניקי על מתכונים מושלמים!"

תגובות

64 תגובות ב "פוקצ'ה אנטיפסטי"

  הרשם  
עדכן

ניקי שלום,
רציתי לברך אותך בחג שמח ושנה טובה!
המתכונים שלך נהדרים!!!
בנוגע לפוקצ'ה- האם ניתן להכין יום מראש?

תודה רבה!

לא בא לי להתעסק עם שמרים, זמן…, אפשר להכין עם בצק פילאס?? או שיש בצק מוכן אחר שמתאים?

המתכונים שאני מכינה מהאתר קוצרים מחמאות. תודה
באיזה שלב קולים את הירקות?

ניקי כל מתכון שלך שאני מכינה קוצר מחמאות. אז ראשית תודה
באיזה שלב קולים את הירקות?

אני יכולה לשים שמרים יבשים אינסטנט לאפיה?
אם כן, אז איזה כמות לשים?
תודה 🙂

כל המתכונים שלך מושלמים.
אני רוצה להכין פוקצ'ות ולהקפיא. ניסיתי כמה פעמים עם מתכון אחר והם יצאו יבשות וקשות אחרי ההקפאה
מה אני עושה לא נכון?

התגובה שלך
הכנתי אתמול את הפוקאצות למוצאי צום תשעה באב… זה הצריך השקעה בהכנת הירקות וכו', אבל יצא כ"כ טעים שהצטערתי שלא הכפלתי והשלשתי את הכמות, טעים טעים !!! אני בכלל נהנית מאד מהאתר שלך ולוקחת משם הרבה מתכונים
חן חן לך על האתר הנפלא!!