לחמניות קשר שום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות קשר שום

לחמניות קשר שום

מעולות נחטפות וטעימות! כמה פשוט כמה קל להכין דברים טובים בבית. תפרגנו למשפחה זה נהדר.

20 יחידות

מרכיבים:

330 ג' קמח (שתיים וחצי כוסות פחות 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרית טריים
כפית מלאה סוכר
כפית מלח
2 כפיות שום כתוש
70 מ"ל שמן (שליש כוס פחות כף)
170 מ"ל מי ברז (מעט פחות משלושת רבעי כוס)

להברשה:
6 כפות שמן זית
כפית גדושה שום כתוש
3/4 כפית מלח

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השום שמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך לשים בקערה משומנת ולהתפיח כשעה וחצי מכוסה או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 20 חתיכות (40 ג'), לרדד כל חתיכה לאפליפסה מאורכת ולגלגל לגליל. לעשות קשר ולהניח בתבנית.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. להתפיח כ 20 דקות לטרוף ביצה ולהבריש, להכניס לתנור ולאפות כ 15 – 20 דקות או עד שמזהיב.

5. בקערית קטנה לערבב שמן שום ומלח ולהבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור.

ניתן להקפיא.

1490 צפיות 4 צפיות היום

תגובות

12 תגובות ב "לחמניות קשר שום"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי!
נראה ממש מוצלח (:
אפשר להשתמש בקמח שמרים?

שלום ניקי, מה זה הנוזל ברקע? ראיתי את זה גם במסעדה..

בצק נדיר ממש היה כיף להתעסק איתו (עושה את המקלות קבוע והוא יותר נוח )
כרגע בתנור ונכנס להקפאה.להבריש שמן ושום לפני הקפאה או בחימום הנוסף?

ושאלה נוספת-אפשר להכניס בצל מטוגן לבצק הזה כדי לעשות את זה לחמניות בצל או שאי אפשר להכניס בצל ללחם(הבצל שהעלית לאחרונה ,טעים !אבל אני חושבת שהבצק הזה ירים אותו יותר מבחינת טעם)

היי ניקי!!!
כמה זה 330 גר' בכוסות?

לא הבנתי ככ כמה שמן וכמה שום. מופיע פעמיים ברכיבים וכמויות שונות.

תודה