קיש בטטה ופטריות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קיש בטטה ופטריות

קיש בטטה ופטריות, מעולה לאירוח נראה מרשים בהגשה ובדרך כלל הדבר הראשון שנגמר בשולחן בקשר להכנה אני לא אומרת כלום, מי שהספיק להכיר אותי יודע שאני לא בעד דברים מסובכים שנתקעים איתם במטבח.

תבנית פאי 26 מתפרקת

מרכיבים:

פילאס
בצל חתוך לקוביות
2 חבילות פטריות שמפיניון
בטטה חתוכה לקוביות קטנות
עירית קצוצה
50 ג' חמאה
שמנת לבישול
כף קמח
2 ביצים
א. מרק
פלפל לבן
מלח

הכנות:

1. להרתיח מים , להוסיף את קוביות הבטטה ולבשל עד שהן מתרככות ולסנן.

2. להמיס את החמאה , להוסיף שמן ולטגן את הבצל, לפרוס את הפטריות ולהוסיף לבצל, להקפיץ כמה דקות, להוסיף את הבטטה, לתבל ולצנן.

3. להדק את הבצק בתבנית ולחתוך שאריות ולמלא במילוי. לפזר עירית מעל. לערבב שמנת, ביצים, קמח ותבלינים ולצקת על המילוי.

4. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 40 דקות.

מכתב לאפרוח.
אני זאת שקמה אליך בלילה בעינים חצי עצומות (אין קיר בבית שלא מכיר אותי, לעזאזל עם הקיר הזה מי שם אותו דווקא שם ?)
 אני זאת שמשתוללת על הרצפה איתך וזוחלת איתך ברחבי הבית.
 אני זאת שמחבקת כשאתה בוכה ואומר לי "אח" ומבקש ליטופי.
 אני זאת שרצה אלייך עם הכוס מים שלך ברגע שאתה צמא,
 אני זאת שמסדרת את השמיכה בדיוק איך שאתה אוהב שיהיה לך הכי נוח לישון.
  אני זאת שגורמת לך להתפקע מצחוק (אני מתה על הצחוק שלך ).
  אני זאת שיושבת על הרצפה ליד המיטה שלך מחזיקה לך את היד, מלטפת אותך ורואה את העינים שלך לאט לאט נעצמות.
 אז למה ברגע שאתה רואה אותי אתה צועק אבא, אבא ?
10442 צפיות 37 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קיש בטטה ופטריות

קיש בטטה ופטריות

גולשים מכינים וממליצים:

ברוריה : "הי ניקי הכנתי את הקיש בטטה ופטריות יצא מעולה האורחים ברכו אותך.תודה ברוריה"

רחל : "יצא מווווושלם.
נראה לי שאין מסעדה שלא טעמתי את הקיש/פאי בטטה שלהם.
אבל כזה לא טעמתי בחיים.(אחת שעפה על עצמה"

לירון : ניקי ! יצא כ"כ טעים !!! פשטידה מיוחדת וטעימה

מורן : "ניקי תודה רבה!! הכנתי וקצרתי רק מחמאות!"

מיה : "קיש מעולה, הכנה מהירה וקלה, ויצא יפה ומרשים ובעיקר טעים!הכנתי לאירוע והוא התחסל ברגע!
תודה על עוד מתכון שלך שאומץ למתכונים הקבועים שלי…"

הלה : "היום חגגתי על המתכונים שלך:
עשיתי קיש, אבל מכיון שלא ידעתי מה זה פילאס, לקחתי בצק מקיש אחר, יצא מצוין – הכל נגמר.
הכנתי לביבות תפוחי אדמה אפויות – נחטפו.
ולמנה אחרונה סופלה שוקולד (זה לא השם של המתכון אבל בטח תביני)
כל המשפחה מוסרת תודה רבה.
חג שמח"

אורטל : "הכנתי הערב את הקיש עם בצק עלים.
יצא מעולה. חוסל עד הפירור האחרון וכמובן שביקשו את המתכון."

אודיה : "מתכון פצצה!!
מ-ו-ש-ל-ם!!
כמו תמיד…"

אנה : "הכנתי היום בפעם הראשונה ויצא פשוט מעולה!!! אני לא חובבת בטטה והתלבטתי אם להכניס, בסוף הלכתי בדיוק לפי המתכון ויצא אליפות! חוסל כולו תוך רגע.
תודה על עוד מתכון מצוין!"

תגובות

455 תגובות ב "קיש בטטה ופטריות"

  הרשם  
עדכן

הי, פשטידה מעולה שעשיתי פעמים רבות ותמיד מקבלת מחמאות – אז תודה לך כמובן.
לדעתך, יש אפשרות להחליף השמנת לבישול בשמנת חמוצה?
תודה

הי ניקי, יש לי מתכון לבצק אחר שמיועד לתבנית 28 (נראה לי שהוא מתאים גם ל26). האם ובכמה להגדיל את הרכיבים של הבלילה פה?
וגם – האם אפשר להשתמש בסלסלה אחת של פטריות ולהגדיל את כמות הבטטה במקום?
תודה, אביגיל

הי ניקי, האם המתכון מתאים גם לתבנית מלבנית בינונית 21*27?

1 25 26 27