תפוח אדמה ממולא ומוקרם

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תפוח אדמה ממולא ומוקרם

תפוח אדמה ממולא ומוקרם

תפוח אדמה ממולא ומוקרם, איזה פינוק טעים לארוחת ערב, תפוח אדמה ממולא פטריות ושמנת מעל נגיעות גבינה צהובה הכל חם ומבעבע נו טוב הלכתי למטבח ביי.

מרכיבים:

3 תפוחי אדמה גדולים
בצל בינוני קצוץ
חבילת פטריות שמפיניון חתוכות גס
שמנת לבישול
50 ג' גבינת עמק קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח

עירית קצוצה לעיטור

הכנות:

1. להרתיח מים עם כפית מלח ולבשל את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, לסנן ולעטוף כל אחד בנייר כסף.

2. להכניס לתנור, חום בינוני 180 מעלות ולאפות את תפוחי האדמה עד שהם רכים (לבדוק עם סכין).

3. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הפטריות ולטגן כמה דקות, להוסיף שמנת ולתבל, לבשל כמה דקות עד שהרוטב מסמיך.

4. לבצע חתך בתפוח אדמה עד האמצע, לבצע ליד עוד חתך באלכסון ולהוציא את החלק שחתכנו.

5. ברווח שנותר לשים בנדיבות מרוטב הפטריות, מעל לפזר גבינה צהובה, להחזיר לתנור ולאפות עד שהגבינה נמסה. לעטר בעירית ולהגיש.

4792 צפיות 27 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

אורטל :  היי ניקי, זו לא הפעם הראשונה שאני מכינה מתכון שלך ואף פעם לא התאכזבתי. הכנתי את תפוח האדמה ופשוט ליקקנו את האצבעות, מעולה!! תודה על המתכונים המצויינים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

45 תגובות

ש.י

שלום רב
אם אני מכינה בנפרד את התפו"א והמוקרם ומחר בסעודת ערב שבועות לשפוך מעל את המוקרם ,התוצאה תהא זהה?
כי היום ערב שבת ומחר ערב שבועות
תודה רבה

השב
ניקי ב

הי שני
תפוחי אדמה בסדר וכדאי לחמם רוטב אי אפשר להכין מראש, ההכנה די מהירה את יכולה להכין מחר.

השב
ש.י

תודה רבה
אנו שומרי שבת וחג..אסור
תודה רבה
שבת שלום וחג שמח

השב
יודית

ערב טוב ניקי..
ראשית אני מעריכה אותך מאוד.. בכל יום כמעט מימי השבוע אני מכינה את מתכונייך הנפלאים.
שנית רציתי לשאול האם ניתן באותו אופן להכין חציל מוקרם? במקום תפו"א. תודה

השב
שגיב בן ישר

אפשרי בתנור במקום נייר כסף לשים פרוסות שיתרככו ואז את הרוטב? אנחנו אוהבים יותר ככה. וגם: אם מכין יום קודם אפשרי?

השב