קיש בצל ועגבניות שרי

קיש בצל ועגבניות שרי

קיש בצל ועגבניות שרי

קיש בצל ועגבניות שרי.  בא לי לעשות רושם, אני רוצה להכין מאפה שעוד לפני שאנשים יטעמו רק המראה יהיה ואוו.
אני מאוד אוהבת להשתמש בבצל בכל הבישולים שלי אבל האהבה הראשונה שלי אלו עגבניות שרי בכל מצב תמיד תמיד תיהיה קופסא במקרר, אדומות יפות עסיסיות, כשרוצים לנשנש משהו בריא בלי כל החטיפים עגבניות שרי יופי של פיתרון אפילו לילדים.
אז שידכתי בין בצל (הרבה!) ועגבניות שרי וזה יצא טוב וטעים מיד כל העיניים הופנו אל המאפה הזה המקסים הזה.

תבנית פאי 24 מתפרקת

מרכיבים:

מצרכי הבצק:
200 ג` קמח (כוס וחצי פחות כף)
120 מ"ל שמנת מתוקה
100 ג` חמאה
חלמון
חצי כפית מלח

מילוי:
2 – 3 בצלים קצוצים
כרישה חתוכה לעיגולים חצויים (החלק הלבן)
עירית קצוצה
200 ג` גבינת עמק (צהובה) חתוכה לקוביות
עגבניות שרי חצויות
שמנת לבישול
3 ביצים
2 כפות גדושות קמח
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לקרר חצי שעה. לרדד לעלה ולהניח בתבנית, להדק בדפנות ולחתוך שאריות, להקפיא לחצי שעה.

2. לטגן את הבצלים ולהשקיף, להוסיף את העירית, לצנן. להוסיף את הביצים, גבינה, שמנת ותבלינים.

3. לשפוך את הבלילה על הבצק, מעל להניח את עגבניות השרי, מעט ללחוץ עליהן.

4. חום בינוני 180 מעלות, בסביבות 40 – 45 דקות

139 צפיות 10 צפיות היום

קיש בצל ועגבניות שרי

קיש בצל ועגבניות שרי

גולשים מכינים וממליצים:

נורית : "הקיש יצא טעים ברמות מטורפות במקום עירית שמתי בצל ירוק כי לא היה לי.
כל המתכונים שלך לא מאכזבים אף פעם"

ויקי : "ואו! כל כך פשוט, מהיר וטעים!!!
ניקי, את אלופה!!! הרמנו תפריט מקצועי וטעים תוך שעה, בזכותך!!!
תודה רבה"

גנית : "מה אספר על הפשטידה המהממת שאת לא יודעת?
כל כך יפה לעין
וטעימה כל כך!
ממליצה עליה בחום!!!
תודה רבה על מתכון מעולה!"

רונית : "הכנתי את הקיש ואת הלזניית פטריות לשבועות ויצא מעולה!! תודה!"

כרמית : ""יצירת מופת" – לא, זו לא מינוח מוגזם לתאר את קיש עגבניות השרי והבצל. הבצק נימוח. התיבול מדוייק והטעם…גן עדן.
נעזרתי בתגובות מהאפליקציה המקסימה שלך, והוספתי פרוסות דקות של קישוא.
מילה אחת "תודה" שפתחת בפניי את עולם הקישים.
חג שמח :-)"

קרן : " פשוט קיש טעים, עדין ומיוחד הולך להיות אורח קבוע אצלנו. תודה ניקי"

חיה : "הקיש מדהים!! הכנתי אותו כבר כמה פעמים והפצתי הלאה….
קל להכנה והטעם שלו מטריף, מומלץ בחום!!"

רויטל : "טוב תקשיבי!! זה הדבר שהתחסל בשבריר השניה מהרגע שהנחתי אותו על השולחן… וכמה מחמאות על הקיש בפרט ועל האוכל בכלל והיו מלאאא דברים ורעיונות שלקחתי מהאתר המבריק שלך!
אז תודה לך ניקי שעשית לי סדר בבלאגן.
בזכות האתר הגאוני שלך הצלחתי להעביר אירוח מושקע ראשון ל-15 איש"

קארין : "רציתי לומר לך תודה רבה על מתכון מושלם זה ועל הרבה מתכונים אחרים שעשו לי היום ספציפית את האירוח וגם בפעמים אחרות תמיד משתמשת במתכונים שלך. תמיד מובן וברור, ומה שלא – מפורט בתגובות. קצרתי מחמאות מרובות ותודה לך על כך."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

282 תגובות

מיטלי

היי ניקי יקרה מה שלומך?
אין לי עגבניות שרי… אפשר להכין עם עגבניות רגילות?
יום נהדר שיהיה לך 🙂

השב
niki

היי מיטלי
זה לא מתאים וכל היופי של הקיש הזה אלו העגבניות שרי, חבל להכין בלי למרות שאפשר.

השב
מיטלי

אז תגידי.. אני יכולה להכין את הבצק מהמתכון הזה ולהכין את הקיש בצל? פשוט לקיש בצל צריך בצק פילאס/עלים ואין לי….

השב
niki

אין בעיה מיטלי. תאריכי קצת את זמן האפייה תראי שהבצק מוכן.

השב
מיטלי

אז תגידי… אני יכולה להכין את הקיש בצל עם הבצק מהמתכון הזה? פשוט אין לי בצק פילאס/עלים..

השב
גנית

ניקי היקרה
מה אספר על הפשטידה המהממת שאת לא יודעת?
כל כך יפה לעין
וטעימה כל כך!
ממליצה עליה בחום!!!
תודה רבה על מתכון מעולה!

השב
רונית

היי ניקי, הכנתי את הקיש ואת הלזניית פטריות לשבועות ויצא מעולה!! תודה!

השב
אנה כהן

היי ניקי, אני רוצה להכין את הקיש עכשיו ולהגיש מחר אבל אין לי שמנת לבצק. במה ניתן להחליף? יוגורט יעבוד לדעתך?

השב
אנה כהן

תודה רבה! את עושה עבודה מדהימה ומעוררת השראה!!! חג שמח ☆

השב
רותם

רק רציתי לעדכן שהקיש הזו נכ
נסה לרשימת החובה לארוחת שבועות 🙂
אז תודה רבה לך וחג שמח לביתך ולכל עם ישראל:)

השב
דקלה

היי ניקי
האם בצק פריך מלוח של מעדנות יתאים
כאן?
תודה
דקלה

השב
niki

אני מתלבטת, ליתר ביטחון הייתי עושה אפייה עיוורת קודם.

השב
לימור

הי ניקי
יש לי בצק עלים בבית זה הולך כאן? אם כן איך הוא לא יתפח וימלא את כל התבנית?

השב
niki

בצק עלים זה בסדר גמור, תאריכי את זמן האפייה קצת ואת לא צריכה להקפיא.

השב
מעיין

הי ניקי,
ראיתי ששאלו לגבי שימוש בבצק קנוי. האם יש אחד שעדיף על השני ויניב תוצאה טעימה יותר? פילאס/עלים/פריך..
תודה!

השב
גבסי תמר

שלום ניקי
בקיש אנטיפסטי לא מצוינים תבלינים

השב
ליז

אם אני מכינה את הקיש ביום שישי ורוצה לאכול אותו במוצאי שבת,אני צרחכה להקפיא אותו? הטעם ישתנה? זה יקלקל את הקיש?

השב
רונית

היי, אפשר להקפיא את הקיש לשבוע?
המון תודה על אינסוף מתכונים נפלאים

השב
niki

אני לא בטוחה בגלל העגבניות, תכיני 3 ימים קודם ושימי במקרר.

השב
רותי

שלום ניקי
כמה שמנת לבישול שמים במילוי? קופסא שלמה של 250 מ"ל?
תודה!

השב
כרמית

"יצירת מופת" – לא, זו לא מינוח מוגזם לתאר את קיש עגבניות השרי והבצל. הבצק נימוח. התיבול מדוייק והטעם…גן עדן.
נעזרתי בתגובות מהאפליקציה המקסימה שלך, והוספתי פרוסות דקות של קישוא.
מילה אחת "תודה" שפתחת בפניי את עולם הקישים.
חג שמח 🙂

השב
נועה

ניקי שלום,
אני מארחת בשבת והחלטתי לעשות בין היתר את "הסלט ירוק עם רוטב מעולה" ו"פרוסות חצילים ועגבניות" ואת הקיש הזה.
אבל עכשיו שמתי לב שבהכל יש עגבניות שרי, ואני לא רוצה שכל האוכל בשולחן יחזור על עצמו.
אפשר להחליף במתכון הזה את העגבניות שרי במשהו אחר?
תודה רבה רבה!
והאתר שלך מדהים, חברות המליצו לי כבר מזמן ורק עכשיו יצא לי להיכנס.

השב
niki

בוקר טוב
תעשי קיש אחר יש באתר, כל היופי של הקיש הזה אלו העגבניות וחבל להוריד. בהצלחה באירוח.

השב
רוית

היי ניקי, האם אפשר להכין בתבניות פאי חד"פ אישיות למשלוחי מנות? ואם כן לכמה תבניות לדעתך זה יספיק?

השב
ענת

הי ניקי, אני רוצה להשתמש בתבנית אלומיניום מלבנית (גודל רגיל). הכמויות יתאימו? המון תודה! ענת

השב
niki

מה הגודל ענת ? אם זה לגודל הבינוני a4 זה לא יספיק וכדאי לעשות כמות וחצי.

השב
סימה

האם אפשר בתחתית לשים בצק עלים חמאה? ושאלה נוספת, במידה ואני מעניינת במנות אישיות, אפשר לשים בניירות מאפינס? ושאלה אחרונה 😉 עד איזה שלב להכין לארוחת שבת בבוקר?

השב
יהודית

הי ניקי, האם זה בסדר להכין את המתכון הזה אך עם בצק פילאס? כמו במרשם של הבטטה והפטריות?

השב