פנקייק תפוחי אדמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פנקייק תפוחי אדמה

פנקייק תפוחי אדמה

יש משהו יותר טעים מלביבות תפוחי אדמה ? הצבע הזהוב היפה, מטבל שמנת מוגש ליד והפעם הכנסתי גבינות פנימה שיוסיפו לטעם הטוב. קלאסי לארוחת ערב סלט טוב ליד ותראו איך זה מתחסל במהירות.
איזה כיף שיש מתכונים כאלה קלים לפתוח את השבוע בכיף עם משהו טעים, לביבות נהדרות קלות וטובות.

20 יחידות

מרכיבים:

800 – 900 ג' תפוחי אדמה
זה יוצא כ 4 – 5 תפוחי אדמה בינוניים
בצל בינוני
ביצה
70 ג' קמח (חצי כוס)
כוס גבינות מגורדות
(גבינה צהובה, פרמזן, קצ'קבל, טל העמק)
כפית מלח

הכנות:

1. למלא סיר במים להרתיח ולקלף את תפוחי האדמה, תפוח אדמה אחד לשים במים ולבשל עד שהוא רך.  לקרר כחצי שעה ולגרד.

2. לשים במחבת 2 כפות שמן לקצוץ את הבצל לטגן עד שמזהיב ולהעביר לקערה.

3. לקלף את התפוחי אדמה שנותרו לגרד ולהוסיף לקערה יחד עם הקמח ביצה גבינות והמלח לערבב טוב.

4. לחמם מחבת עם כמה כפות שמן, לעשות כדור בגודל כדור פינג פונג להניח במחבת לקחת מועך של פירה ולשטח את הכדור לגודל 7 על 8 ס"מ. לטגן עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.

5. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

כדאי לדעת ש…
אם למישהו אין חשק לעשות עם המועך שיעשה לביבה וישטח בידיים, אני ממליצה לנסות זה יוצא נהדר.
אם רוצים להכין פרווה אפשר לוותר על הגבינות, גם גבינה צהובה לבד זה בסדר. המטבל שמנת יהיה מעולה ליד הפנקייקים הנהדרים האלה.
אפשר לאפות לפי סעיף 5. הכנה מראש זה חשוב נכון ? אפשר להכין יום יומיים מראש ולשמור במקרר. אפשר לאכול קר, חמים או בטמ"פ החדר.
בתמונות יש גם עגבניות מיובשות.

3087 צפיות 2 צפיות היום

תגובות

6 תגובות ב "פנקייק תפוחי אדמה"

  הרשם  
עדכן

יקרה את בטוחה שלא צריך אבקת אפייה במתכון ? והיה נורא נחמד לראות את פרטייך האנונימיים אתמול בטלוויזיה ואל תתביישי להיחשף !!

בוקר אור לך
לא ככ קשור למתכון
אם התפרסמה הכתבה בטלוויזיה אפשר לצרף איזה קישור
לכאן? שומרת שבת ולא רואה טלוויזיה כמובן בשבת
תודהה 🙂

שלולית ענקית

טעים אשששש
הכנתי גם את המטבל
וגם סתם פסטה ברוטב אדום
וסלט….
אחלה ארוחת צהרים-ערב, לא?!
תודה שאת כאן!