לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

עברו כמה שנים טובות התחלתי לאפות לביבות לפני 10 שנים אפילו יותר. אני חושבת שאני הייתי בין הראשונים שהתחילו לאפות לביבות. בזמנו כל מי ששמע על זה היה בטוח שזה נועד לכישלון, הפלא ופלא זה הצליח ובגדול הלביבות האפויות מככבות ואני אגלה לכם בסוד שאין שום הבדל זה יוצא נפלא.
הלביבות האלה זה המשך של הלביבות המקוריות שהפכו להיות להיט בחנוכה שעבר והייתי חייבת לעשות עם זה משהו והלביבות האלה הגיעו.
טעים ומומלץ בחום, פשוט להתאהב. איך מכלום מצרכים יוצא דבר כל כך טעים ?

15 לביבות

מרכיבים:

בטטה גדולה
3 תפוחי אדמה מגורדים
(סך כל משקל הירקות 800 ג')
בצל קצוץ ומטוגן
כפית מלח

הכנות:

1. לבשל את הבטטה עד שהיא רכה ולמעוך, לגרד את התפוחי אדמה

לערבב את כל המצרכים וליצור לביבות.

2. לרפד תבנית בנייר אפייה משומן לסדר את הלביבות.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות לאפות כ 20 דקות צד ראשון או עד שמזהיב, להפוך ולאפות עוד 10 דקות.

338 צפיות 24 צפיות היום

גולשים מכינים וממליצים:

דינה : "טעים בטרוף
לפני שמורידים תאפליקציה שלך צריכה להיות אזהרה “זהירות ממכר”

אתי : "זה פשוט התחסל בבית ישר מהמגש. לא נשאר מה להגיש לשולחן. כל כך טעים ומוצלח!! תודה רבה :-)"

מורן : "יצא סוף הדרך!!! יותר טעים מהמטוגן!!! מומלץ בחום להכפיל ולשלש כמויות. תודה ניקי יקרה."

שרה : "מתכון אליפות!
ידעתי שאני לא אתאכזב, אבל ממש הופתעתי כמה שזה מוצלח!
וכולם אמרו שזה הרבה יותר טעים משנה שעברה (שטיגנתי את הלביבות)
בקיצור ניקי- את נהדרת!
תודה רבה וחנוכה שמח:)"

יסמין : "הכנתי אתמול בפעם ה…. (גם אצלנו זה מעדן קבוע, לא רק לחנוכה). יצא מדהים וחוסל תוך דקות! תודה ניקי וחנוכה שמח."

ענת : "הי ניקי, הלביבות פשוט נפלאות. אלו הלביבות חנוכה הכי טעימות שאכלתי, ואני כבר בת 42 😀
תודה רבה!!"

נעמה : "הכנתי היום ליום הולדת משפחתי, בהשראת אחי הטבעוני שביקש מתכון ללביבות תפו"א דומות שהכנתי בעבר. התקבלו בתאבון, חוסלו (הכנתי כמות כפולה) וקיבלו מחמאות. תודה :)"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

207 תגובות

ליאת

היי ניקי, האם אפשר להחליף את היחס בין הבטטה לבין התפו"א? משום שהבטטה יותר בריאה.. זה עדיין יחזיק?
הכנתי את המתכון השני של הלביבות בטטה (עם ביצה) והוא מעולה אבל אני מנסה להפסיק לאכול ביצים. אם אכין אותו בלי, זה עדיין יידבק? תודה!

השב
תמר

הי
יש מצב שלביבה כזו תהיה רק עם בטט ובלי תוספות של פירורי לחם חמאה וכו'?

השב
niki

לא התבלבלת במתכון ? אין כאן את מה שכתבת אז זה כנראה מתאים לך.

השב
מיטל

מעולם לא התאכזבתי ככה ממתכון
יצא לי טוב בדיוק כמו התמונות ובדיוק לפי המתכון
זרקתי הכללל!!!! מממש לא טעים

השב
niki

מה יכול להיות רע בתפוחי אדמה אפויים ? ברור שאני חולקת עלייך לחלוטין.

השב
ליאורה

היי ניקי, אין לי תפוחי אדמה בבית רק בטטות, יש אפשרות להרתיח כמה ולגרד כמה?

השב
מעין

היי ניקי,

יש לי שאריות פירה של תפו"א ובטטה מאתמול בצהריים ורוצה מאוד להכין לביבות אפויות להערב..
את חושבת שזה יצא טוב או שבגלל שהתפו"א כבר מבושל ולא מגורד כמו במתכון המקורי לא יצא משהו?
אני לא האופה / בשלנית הכי דגולה אז את ממליצה להוסיף משהו בשביל שיצא טוב – יש לי קישוא / פטרוזיליה /ביצה / פירורי לחם – משהו מהם קשור?

תודה!
מעין

השב
אסתי ב.

שבוע טוב ניקי. קראתי באחת מהתגובות שניתן להוסיף גבינה בולגרית. השאלה איזה כמות והאם לפורר או לגרד אותה על פומפיה גסה?

השב
יעל

הלביבות יצאו ממש ממש טעימות , והכי כיף שהן ללא שמן וממש טובות וקלות להכנה
תודה ניקי אהובה

השב
עליזה

היי ניקי האם אפשר להשתמש בשבבי בצל במקום הבצל המטוגן?
אודה להתייחסותך.

השב