פוקצ'ה קפרזה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פוקצ'ה קפרזה

פוקצ'ה קפרזה

טעים טעים ועוד פעם טעים, לא יאומן כמה שהדברים הפשוטים בחיים עושים כזה טוב. התענגנו על הפוקצ'ה הזאת היא כל כך טעימה רכה וזהובה עם העגבניות והמוצרלה והנגיעות של הבזיליקום , שידרוג נהדר לארוחת ערב. תתכוננו להתמכר זה טעים ביותר.

3 פוקצ'ות

מרכיבים:

300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
3/4 כף סוכר
כפית מלח
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
160 מ"ל מים פושרים (3/4 כוס פחות כף וטיפונת)

ציפוי:
20 כדורי מוצרלה קטנים
צימוקי עגבניות שרי
עלי בזיליקום

הכנות:

1. כ 20 עגבניות שרי להכין לפי המתכון הזה.

2. לשים במיקסר את הקמח, שמרים, סוכר, מלח, שמן ובסוף את המים לעבד  לבצק חלק ורך. להתפיח כ 30 – 40  דקות בקערה מכוסה.

3. לחלק את הבצק לשלושה חלקים לעגל לכדור ולהתפיח 10 דקות, לרדד כל חלק לאליפסה מאורכת להניח בתבנית להתפיח 15 – 20 דקות. בינתיים להדליק את התנור על 220 מעלות.

4. לעשות בורות עם האצבעות בבצק, הוא אמור להיות תפוח ורך. להבריש בנדיבות עם שמן זית ולפזר מלח גס.

5. לאפות כ 20 – 25 דקות הבצק מזהיב יפה, כשהפוקצ'ות מוכנות להזליף מעל שמן זית לפזר את העגבניות את כדורי המוצרלה ואת עלי הבזיליקום.

מעולה!

מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם טעים שם 🙂

כדאי לדעת ש…
את הפוקצ'ות ניתן להכין מראש ולהקפיא, נהדרות גם בלי התוספות.

5305 צפיות 5 צפיות היום

פוקצ'ה קפרזה

פוקצ'ה קפרזהפוקצ'ה קפרזהפוקצ'ה קפרזה

תגובות

11 תגובות ב "פוקצ'ה קפרזה"

  הרשם  
עדכן

ניקי אני מביאה את הפוקצ'ות לארוחת החג בבית של אחותי ..האם לפזר את העגבניות המוצרלה והבזיליקום רגע לפני ההגשה?

היי ניקי
אני רוצה להכין ולהקפיא כדי להוציא מחר בערב ושיהיה טרי
האם להקפיא ישר כשיוצא מהתנור?
וכמה שעות לפני הגשה עלי להוציא להפשרה?
בנוסף רציתי לשאול את דעתך, אני רוצה להכין עם מוצלה למעלה אבל אוכל לחמם רק על פלטה של שבת
את חושבת שזה יתחמם טוב או עדיף לוותר על התוספות?
תודה מראש על העזרה

היי ניקי מה שלומך? האם אפשר לשים במקום עגבניות שרי…עגבניות מיובשות שהבאתי בצינצנת מרומא היפה:).?

היי ניקי המדהימהמה שלומך?מה היית ממליצה לשים פרווה מעל אנחנו בשריים וממש מתחשק לארוחת ערב…

היי ניקי,
אני לא מצליחה לראות בכל המתכונים מצרכים . אלה ישר אופן ההכנה. זה מלא זמן כך. לדעתי יש באג.