קציצות עדשים וירקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות עדשים וירקות

קציצות עדשים וירקות

טעים טעים! זה בסך הכל לביבות אבל איזה שדרוג נהדר הן נותנות לארוחה. ירקות ועדשים בביס אחד כמה טעים וכל כך פשוט.

15 קציצות

מרכיבים:

חצי כוס עדשים ירוקות / שחורות
בצל קצוץ דק
שן שום קצוצה
קישוא מגורד
גזר מגורד
תפוח אדמה מגורד
ביצה
חצי כוס קמח
כפית מלח

הכנות:

  1. 1. להשרות את העדשים כשעה, להרתיח מים ולבשל את העדשים כ 30 דקות.
  2. 2. לחמם מחבת עם שמן ולטגן את הבצל והשום. לערבב את כל המצרכים.

3. לחמם מחבת עם שמן, ליצור קציצות / לביבות להדק להוציא נוזלים ולטגן משני הצדדים עד הזהבה, הקציצות עדינות להפוך בזהירות.

4. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם טעים שם 🙂

21736 צפיות 22 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות עדשים וירקותקציצות עדשים וירקות

גולשים מכינים וממליצים:

נילי : "מתכון מושלם !!! הבת הצמחונית שלי כבר הכינה אותו פעמיים. גם טעים וגם בריא. תודה"

עינת : "הכנתי. יצא נפלא!"

שלי : "יופי של לביבות…נחטפו"

שלי : "ואו! פשוט ככ טעים, כשבאו אורחים לעשות על האש הם טרפו קודם את כל הקציצות האלו, ואפילו הילד הבררן שלי אכל!:) תודה ניקי, מה שכן לא בישלתי את העדשים , השרתי אותם מהלילה וטחנתי בבלנדר מוט, כל השאר בול לפי המתכון , ועכשיו מבקשים ממני שוב להכין אותם"

שירלי : "הכנתי ויצא ממש טעים כמו עוד הרבה מתכונים שלך"

נחמה : "תודה רבה!
עשיתי כמות כפולה בקצת חשש.. אבל הכל נחטף!
הולכת עכשיו להכין פי 4.
הבררנית שלי ביקשה שאכין"

דניאלל : "הכנו הערב ויצא מעדן!! הלכנו על הגירסא האפויה ובאמת תענוג לאכול!
ממליצה"

מירי : "איזה קציצות מדהימות!!! מיוחדות!!"

תגובות

71 תגובות ב "קציצות עדשים וירקות"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי,
דבר ראשון והכי חשוב רציתי להודות לך על כל המתכונים הטעימים.
רציתי לדעת אם מגרדים את הירקות במגרדת עבה או דקה?
תודה

שלום ניקי
אני באצע להכין. התערובת מלאה נוזלים שהפרישו הירקות. האם תוך כדי שאני מכינה את הלביבות, לסחוט אותן מהנוזלים? תודה

הי ניקי, האם אפשר במקום תפוח"א לעשות עם בטטה ? תודה

היי ניקי האם אפשר להשתמש בעדשים כתומות?

היי ניקי, האם ניתן אחרי שאפיתי את הקציצות להקפיא חלק מהכמות?

הי
האם מספיק לבשל עדשים ירוקות במשך כחצי שעה ? או שכדאי יותר במקרה ולא התבשלו מספיק?
בדכ אני משרה ומבשלת שעות.. או שהטיגון עוזר לרכך אותן ?
להכניס אותן לסיר כשהמים רותחים כבר?
תודה וסופשבוע נעים
ו

1 3 4 5